НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Столицата на Украйна обмисля въвеждането на Биткойн в градския транспорт

АПР. 2, 2019 11:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Столицата на Украйна обмисля въвеждането на Биткойн в градския транспорт

Има слухове, че властите в общинската администрация на Киев (KCSA) преразглеждат предимствата на приемането на Биткойн плащанията за обществения транспорт в града.


Това е част от усилията за подобряване на обществената транспортна инфраструктура на Киев, за да отговаря на стандартите, наблюдавани в други големи градове по света.

Приемане на Биткойн в обществената транспортна система на Киев


KCSA се връща към предишния си план за приемане на BTC плащане за градската мрежа на обществения транспорт. Вътрешни източници запознати с плана разкриха:

Въпросът вече беше повдигнат през 2018 г, но тази идея трябваше да бъде временно изоставена, като се има предвид цената на Биткойн по това време. Сега, както знаете, Биткойн падна рязко в цената, което отваря нови възможности.

Още през август 2018 година се появиха съобщения, че KCSA планира да стартира плащанията в BTC за автобусни билети в рамките на града. Въпреки това, планът не се осъществи, но изглежда, че градът се опитва втори път да осъществи процеса.

През февруари 2019 г, в продажба бяха пуснати "смарт картите за Киев" - предплатена карта, която осигурява достъп до всички форми на обществен транспорт в града.

Биткойн като част от "Визията за 2024-та"


Киев планира да направи така, че цялата им обществена транспортна система да работи само с инфраструктура за електронни билети до 2024 г. Подобно на NOL картата на Дубай и SUBE, картата за пътуване в Аржентина, смарт картата в Киев може да се използва в метрото, автобусите, трамваите, маршрутните такси, електрическите влакове и други.

Мега-градовете по света се насочват към системата, като начин за опростяване на процеса на пътуван,е в рамките на даден метрополис за местните жители и туристите.

За служителите на KCSA надеждата е, че досегашното развитие на електронните билети ще подпомогне процеса на приемане на Биткойн. Има и бъдещи планове за въвеждане на един Биткойн билет за всички видове обществен транспорт в Киев.

Ако бъде одобрен, ходът значително ще подобри репутацията на BTC и криптовалутите в Украйна. В средата на 2018 г, украинският председател на Комисията по ценни книжа призова за узаконяване на много криптовалути, заявявайки, че вече няма връщане назад, що се отнася до криптовалутите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето още колко Биткойн купи MicroStrategy

Майкъл Сейлър, главен изпълнителен директор на компанията за анализ на корпоративни данни MicroStrategy, обяви в понеделник чрез публикация в Twitter и фирмен документ, че фирмата е закупила допълните...
НОЕ. 30, 2021 16:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Големите инвеститори се насочиха към тези 4 криптовалути

“Продуктите за инвестиране в цифрови активи отбелязаха приток от $306 милиона миналата седмица, което предполага продължаващ апетит към цифровите активи.”Както обикновено, BTC поведе всички цифрови ак...
НОЕ. 30, 2021 10:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво трябва да следим при Биткойн?

В нова стратегическа сесия Коуен разглежда това, което той нарича “лента за подкрепа на бичия пазар”, която е комбинация от 20-седмичната проста пълзяща средна (SMA) и 21-седмичната експоненциална пъл...
НОЕ. 29, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор предвижда отскок за Биткойн - ето какво мисли за Етериум

Псевдонимният търговец Smart Contracter каза на своите последователи в Twitter, че Биткойн дава знаци, че корекцията е почти приключила.“Няма признаци за обръщане ‘все още’, но току-що имахме окончате...
НОЕ. 29, 2021 08:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света