НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Stellar Lumens удвои цената си след актуализация на мрежата

НОЕ. 25, 2020 14:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Stellar Lumens удвои цената си след актуализация на мрежата

Цената на Stellar Lumens (XLM) се повиши с 60% през последните 24 часа и премина границата от $0,2 за първи път от септември 2018 г. насам.

 

Ценовият ход последва съобщение от разработчиците на проекта, че нова версия на публичната мрежа Stellar е била приложена от валидатори.


Актуализацията 'Протокол 15' беше гласувана в сила в 16:00 ч. UTC (универсално координирано време) на 23-ти ноември и въвежда две нови функции, които имат за цел да намалят нивото на сложност, представено на потребителите на базирани на Stellar мрежови приложения и услуги.


Ценовите движения за Stellar Lumens бяха сравнително слаби през последната година до 21-ви ноември, когато обемът на търговията започна да нараства. XLM удвои цената си през последните 48 часа и поведе най-добрите 100 монети по пазарна капитализация по отношение на седмични печалби, достигайки 125%. Това е сред шепа монети, които понастоящем водят групата алткойни в потенциално дългоочаквания "алткойн сезон".


Започвайки като форк на протокола Ripple Labs от Джед Маккейлъб и стартирана през юли 2014 г., Stellar се стреми да намали разходите за трансгранични плащания с помощта на блокчейн.


Проектът е особено фокусиран върху обслужване на небанкирани или недостатъчно банкирани региони по света, където достъпът до традиционни финансови услуги или не съществува, или е прекалено скъп.


Актуализацията на Stellar включва два нови компонента, предназначени да подобрят потребителското изживяване, като същевременно запазват защита срещу "фермерски атаки“ и други методи, при които злонамерените участници могат да се опитат да подкопаят целта на мрежата. Фермерската атака е, когато множество субекти са създадени от даден субект с цел събиране на малките суми, изпратени до тези сметки от доставчици на услуги, които са необходими за активиране на акаунта.


Според официалния блог на Stellar, функциите на Протокол 15 се разработват повече от година и адресират някои от "най-големите проблеми“ за разработчиците при изграждането на приложения и услуги за клиенти на Stellar.


"След надстройката, разработчиците могат да създадат по-опростени, по-добри потребителски изживявания, които абстрахират сложността на блокчейн и да го направят, без да губят нито едно от предимствата на бърза, евтина публична книга.


Stellar също обяви партньорство с източноафриканския доставчик на платформa за разплащания от бизнес до бизнес ClickPesa, който обслужва шест държави в региона. Според блог публикацията на Stellar, ClickPesa е мотивиран да използва Stellar, след като разпозна "възможността за намаляване на триенето, присъщо на вътрешноафриканските трансгранични плащания и P2P разплащателната дейност".


През октомври Stellar обяви, че стабилна валута USDC ще бъде хоствана в нейната блокчейн мрежа в някакъв момент през 2021 г., като ще продължи мисията си за опростяване на трансграничните парични преводи. Изключително ниските такси за транзакции на Stellar Lumens и времената за сетълмент от 4-5 секунди са сред най-продаваните точки като криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Джед МакКейлъб разпродаде масивно количество XRP

Наскоро той инициира продажба на части от 9,5 милиарда XRP, които получи като съосновател на фирмата преди заминаването си през 2014 г. Според популярния крипто изследовател Леонидас Хаджилоизу, ...
ЯНУ. 21, 2021 12:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум може и да се насочва към цена от $10,500

Стратегът на Fundstrat Дейвид Гридър коментира, че ETH постигна нови исторически рекорди от около $1,430 в инвестиционна бележка във вторник, съобщава Bloomberg. Гридър заяви, че втората по големина к...
ЯНУ. 20, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо тези три алткойна отчитат изключителен подем

Понастоящем BTC изглежда непрекъснато губи своя възходящ импулс, но основателят и главен изпълнителен директор на Vailshire Capital Management Джеф Рос запази възходящата си нагласа и вярва, че цената...
ЯНУ. 20, 2021 16:28 5 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance Coin достигна нов рекорд ден преди изгарянето на токени

Този пик на цената се случи само един ден преди изгарянето на токени, което накара инвеститорите да се запитат дали цената на BNB ще се повиши след приключване на събитието.Изгарянето на токени е пост...
ЯНУ. 20, 2021 14:01 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света