НАЧАЛО Крипто Крими

Steemit претърпя DDoS атака

МАР. 19, 2019 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Steemit претърпя DDoS атака

Токенизираният блог, построен на Steem блокчейн, Steemit, наскоро претърпя DDoS атаки.


Нямаше съобщения за въздействие върху Steem блокчейна или други приложения, свързани с него.


Steemit.com беше свален за 25 минути на 13-ти март, като потребителите все още отчитаха периодична недостъпност ден по-късно, според изявление на екипа на Steem.

DDoS атаката използва компютри, за да превъзмогне сървърите на уеб услугата. Като наводнят сървърите на услугите със съобщения, заявки за връзка и деформирани данни, хакерът може да смаже сървърите на даден уебсайт и да го принуди да се изключи, като отказва услугата на реалните потребители.

Steemit е първото от многото децентрализирани приложения, построени на Steem блокчейна. Той е построен и се управлява от много от същите хора, които пуснаха Steem, Block.one.

Инженерна актуализация, публикувана на 14-ти март от официалния профил в блога на Steemit, отбелязва, че екипът на платформата вече е предприел усилия за смекчаване и че ситуацията “изглежда разрешена“. В доклада се посочва още, че прекъсванията не са свързани с последните промени, които са били приложени в Steemit. Все още не е ясно кой стой зад атаката.

Това не е първият път, в който Steemit.com е претърпял DDoS атаки. Въпреки това, за разлика от предишните атаки, платформата вероятно е по-способна да се справи с тези видове атаки, което прави неотдавнашния срив още по-важен.

Андрю Левайн, ръководител на Steemit за комуникации и застъпничество, заяви в деня на атаката:
Ние (Steemit.com) се опитваме да подобрим комуникациите си, поради което всяка седмица предлагаме актуализации на инженеринга. Едно от предизвикателствата за нас е, че имаме много опасения за сигурността и много служители на Steemit са изключително осведомени за сигурността и с добра причина. Тяхната мания за сигурност е това, което помага на потребителите и разработчиците на приложения да бъдат в безопасност.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света