НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Старта на Биткойн фючърсите на Bakkt може да се отложи отново

ДЕК. 24, 2018 09:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Старта на Биткойн фючърсите на Bakkt може да се отложи отново

Intercontinental Exchange (ICE), компанията-майка на Нюйоркската фондова борса, вероятно ще забави старта на Bakkt, нейната платформа за търговия с Биткойн фючърси и попечителство, за втори път.Компанията постави 24 януари като начална дата. Въпреки това, ICE все още не са получили необходимите одобрения от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) и с темпото, с което агенцията се движи, малко вероятно е одобренията да бъдат осигурени навреме, за да се постигне тази цел.

За да бъде ясно: това не означава, че CFTC в крайна сметка няма да одобри плана. Човек, запознат с вътрешната работа на агенцията, каза още, че старта на 30-ти януари все още е правдоподобен, което означава, че забавянето може да е само въпрос на дни.

По-конкретно, CFTC трябва да предостави освобождаване за плана на Bakkt за съхраняване на Биткойн от името на своите клиенти в собствения си “склад”, според източници, запознати с регулаторните дискусии по плана. Регламентите на CFTC обикновено изискват средствата на клиентите да бъдат държани от банка, доверителна компания или фючърсна комисия (FCM).


Персоналът на агенцията приключи прегледа на искането за освобождаване на Bakkt и го предаде на комисията в петък, според един от източниците.


Сега комисарите трябва да гласуват дали да представят предложението за обществен коментар. След 30-дневния период, комисарите вероятно ще се забавят поне няколко дни, за да прочетат коментарите и след това да гласуват по самото предложение.

Но ето какво става: понеделник и вторник сега са празници за федералните служители. Така че, освен ако тези правителствени служители не решат да работят през почивните си дни, най-рано комисарите ще гласуват за период за обществено обсъждане и по този начин ще започнат 30-дневния срок в сряда на 26-ти декември, ден след Коледа.

Това вече ще доведе до окончателно гласуване след целта за стартиране на Bakkt на 24-ти януари, дори без да се вземе предвид времето, необходимо за четене на публичните коментари. Възможността за закриване на американското правителство заплашва допълнително да забави процеса.

Борсата вероятно ще издаде актуализирана дата за стартиране, но чак следващата седмица, каза друг източник.Това ще бъде второто отлагане. Първоначално ICE имаше за цел да стартира Bakkt през декември, но миналия месец каза, че „обема на интерес“ в компанията и „работата, необходима за да може всичко да си дойде на мястото“, изисква забавяне.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво следва за тези три криптовалути, според Майкъл Ван де Поуп

В нова пазарна актуализация Ван де Поуп казва, че Биткойн наскоро си възвърна ключова ценова област, което показва, че активът се подготвя за ново рали.“Вчера имахме красив повторен тест, така че цена...
СЕП. 19, 2021 00:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е единствената криптовалута на институционално ниво, според Майкъл Сейлър (видео)

В ново интервю за Bloomberg, Сейлър заяви, че Биткойн (BTC) е в собствена лига, тъй като разделя всички крипто активи в три различни категории."На пазара има три неща - има първокласен актив, актив от...
СЕП. 18, 2021 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света