НАЧАЛО Други

Среднoстатисрическият сайт за крипто джакинг прави само $ 5.80 на ден

СЕП. 1, 2018 18:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Среднoстатисрическият сайт за крипто джакинг прави само $ 5.80 на ден

Размерът на средствата, които средният крипто джакър прави в един ден, ги поставя точно под границата на бедността в развития свят.

Това стана ясно благодарение на проучване, проведено от изследователи от Германския Брауншвайгски технологичен университет.


То разкри, че въпреки че някои уебсайтове с висок трафик печелят много от крипто джакинг, средно те успяват да натрупат минимални печалби.

"Средно тези уебсайтове привличат 24,721 посетители на ден и ги държат за около 3 минути средно.", пише изследователите в доклад, озаглавен "Web-based Cryptojacking in the Wild ", публикуван тази седмица. "С хеш рейт  от 80 H / s и коефициент на изплащане на CoinHive, миньорът печели около 5,8 USD на ден, което подкрепя нашето наблюдение, че уеб-базираният крипто джакинг понастоящем осигурява само минимална печалба."

Независимо от ниското изплащане на средностатистическите уеб сайтове за крипто джакинг, някои от добре печелещите незаконни уебсайтове за копаене на крипто, включени в топ 10, са между $ 119 и $ 340.

Изследването, проведено от Мариус Муш, Крисчън Вреснегер, Мартин Джонс и Конрад Риек, също така отбелязва, че един уебсайт на всеки 500 (около 0,2%) разполага с уеб базирани миньори, насочени към добива на валути като Monero. Проучването е ограничено до уебсайтове, които са класирани сред най-големите от Алекса.

Що се отнася до вида съдържание, което крипто джакърите най-често използват, за да примамят посетителите на своите уебсайтове, порнографията се класира високо. Други видове съдържание, които също се използват често, включваха развлечения, технологии и бизнес. Изследователите установиха, че повечето от уебсайтовете с крипто копаещ софтуер държат сървърите си в САЩ, Русия, Германия, Франция и Холандия и други.

От съществуващите методи, които се използват за откриване на присъствието на крипто джакинг малуер, изследователите стигат до извода, че те далеч не са ефективни. Изследователите предложиха хибриден подход, при който се извършва както статичен, така и динамичен анализ. Освен това изследователите призоваха разработчиците на браузъри да въведат методи за откриване на крипто-минната дейност, например чрез прилагане на таб-базирани CPU квоти, които да могат да разберат кога се извършва неразрешено извличане на крипто.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света