НАЧАЛО Други

Среднoстатисрическият сайт за крипто джакинг прави само $ 5.80 на ден

СЕП. 1, 2018 18:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Среднoстатисрическият сайт за крипто джакинг прави само $ 5.80 на ден

Размерът на средствата, които средният крипто джакър прави в един ден, ги поставя точно под границата на бедността в развития свят.

 

Това стана ясно благодарение на проучване, проведено от изследователи от Германския Брауншвайгски технологичен университет.


То разкри, че въпреки че някои уебсайтове с висок трафик печелят много от крипто джакинг, средно те успяват да натрупат минимални печалби.

"Средно тези уебсайтове привличат 24,721 посетители на ден и ги държат за около 3 минути средно.", пише изследователите в доклад, озаглавен "Web-based Cryptojacking in the Wild ", публикуван тази седмица. "С хеш рейт  от 80 H / s и коефициент на изплащане на CoinHive, миньорът печели около 5,8 USD на ден, което подкрепя нашето наблюдение, че уеб-базираният крипто джакинг понастоящем осигурява само минимална печалба."

Независимо от ниското изплащане на средностатистическите уеб сайтове за крипто джакинг, някои от добре печелещите незаконни уебсайтове за копаене на крипто, включени в топ 10, са между $ 119 и $ 340.

Изследването, проведено от Мариус Муш, Крисчън Вреснегер, Мартин Джонс и Конрад Риек, също така отбелязва, че един уебсайт на всеки 500 (около 0,2%) разполага с уеб базирани миньори, насочени към добива на валути като Monero. Проучването е ограничено до уебсайтове, които са класирани сред най-големите от Алекса.

Що се отнася до вида съдържание, което крипто джакърите най-често използват, за да примамят посетителите на своите уебсайтове, порнографията се класира високо. Други видове съдържание, които също се използват често, включваха развлечения, технологии и бизнес. Изследователите установиха, че повечето от уебсайтовете с крипто копаещ софтуер държат сървърите си в САЩ, Русия, Германия, Франция и Холандия и други.

От съществуващите методи, които се използват за откриване на присъствието на крипто джакинг малуер, изследователите стигат до извода, че те далеч не са ефективни. Изследователите предложиха хибриден подход, при който се извършва както статичен, така и динамичен анализ. Освен това изследователите призоваха разработчиците на браузъри да въведат методи за откриване на крипто-минната дейност, например чрез прилагане на таб-базирани CPU квоти, които да могат да разберат кога се извършва неразрешено извличане на крипто.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света