НАЧАЛО Други

Среднoстатисрическият сайт за крипто джакинг прави само $ 5.80 на ден

СЕП. 1, 2018 18:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Среднoстатисрическият сайт за крипто джакинг прави само $ 5.80 на ден

Размерът на средствата, които средният крипто джакър прави в един ден, ги поставя точно под границата на бедността в развития свят.

 

Това стана ясно благодарение на проучване, проведено от изследователи от Германския Брауншвайгски технологичен университет.


То разкри, че въпреки че някои уебсайтове с висок трафик печелят много от крипто джакинг, средно те успяват да натрупат минимални печалби.

"Средно тези уебсайтове привличат 24,721 посетители на ден и ги държат за около 3 минути средно.", пише изследователите в доклад, озаглавен "Web-based Cryptojacking in the Wild ", публикуван тази седмица. "С хеш рейт  от 80 H / s и коефициент на изплащане на CoinHive, миньорът печели около 5,8 USD на ден, което подкрепя нашето наблюдение, че уеб-базираният крипто джакинг понастоящем осигурява само минимална печалба."

Независимо от ниското изплащане на средностатистическите уеб сайтове за крипто джакинг, някои от добре печелещите незаконни уебсайтове за копаене на крипто, включени в топ 10, са между $ 119 и $ 340.

Изследването, проведено от Мариус Муш, Крисчън Вреснегер, Мартин Джонс и Конрад Риек, също така отбелязва, че един уебсайт на всеки 500 (около 0,2%) разполага с уеб базирани миньори, насочени към добива на валути като Monero. Проучването е ограничено до уебсайтове, които са класирани сред най-големите от Алекса.

Що се отнася до вида съдържание, което крипто джакърите най-често използват, за да примамят посетителите на своите уебсайтове, порнографията се класира високо. Други видове съдържание, които също се използват често, включваха развлечения, технологии и бизнес. Изследователите установиха, че повечето от уебсайтовете с крипто копаещ софтуер държат сървърите си в САЩ, Русия, Германия, Франция и Холандия и други.

От съществуващите методи, които се използват за откриване на присъствието на крипто джакинг малуер, изследователите стигат до извода, че те далеч не са ефективни. Изследователите предложиха хибриден подход, при който се извършва както статичен, така и динамичен анализ. Освен това изследователите призоваха разработчиците на браузъри да въведат методи за откриване на крипто-минната дейност, например чрез прилагане на таб-базирани CPU квоти, които да могат да разберат кога се извършва неразрешено извличане на крипто.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Производителят на копачки Canaan отчита $12 милиона в загуби за Q3

Компанията публикува неодитиран финансов отчет на 30-ти ноември. Canaan реализира $24 милиона нетни приходи през третото тримесечие на тази година, което представлява спад от 75,7% в сравнение със $10...
ДЕК. 1, 2020 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света