НАЧАЛО Финтех

Square се връща в бизнеса за доставка на храна

ЮНИ. 25, 2020 21:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Square се връща в бизнеса за доставка на храна

Square се връща в играта за доставка на храна.

По-малко от година след като обяви продажбата на услугата си за доставка на храна Caviar, платежната компания обяви нова опция за ресторанти и магазини, използващи хардуер за разплащания, за да доставят продуктите си до домовете на клиентите.


В тази предизвикателна нова бизнес среда е по-важно от всякога продавачите да имат достъп до инструментите, от които се нуждаят, за да продават онлайн бързо, ефективно и достъпно”, заяви Square в прессъобщение в сряда.


“Доставката по поръчка е само най-новата функция, която сме изградили, за да помогнем на продавачите да осъществят бизнеса си онлайн.”


Square обяви продажбата на Caviar на Door Dash за 410 милиона долара миналия август. По това време главният изпълнителен директор Джак Дорси, който е и главен изпълнителен директор на Twitter, заяви в изявление, че този ход ще позволи на Square да удвои инвестициите си и да се съсредоточи върху своите основни бизнес ресори.


Обявлението от сряда подчертава усилията на Square да повиши качеството на онлайн предлаганията си за малки фирми, които са засегнати особено силно от закриването на ресторанти в цялата страна. COVID-19 принуди много ресторантьори да затворят вратите си и бързо да прехвърлят бизнеса онлайн.


Този ход също подчертава преимуществата на моделите за доставка, особено когато физическите магазини остават затворени. Например, Instacart заяви пред CNBC, че търсенето през март е най-високото в историята на компанията и обемът на поръчките на клиентите са се повишили с 500% за година. Междувременно Grubhub обяви този месец, че ще се слее с европейската компания за доставка на храни Just Eat Takeaway, след като преговорите за сливане с Uber пропаднаха.


Square and Postmates


Square продавачи могат да изпращат шофьори за доставка за поръчки, направени на техните уебсайтове. Услугата е чрез партньорство с компанията за доставка, с Postmates, за начало, като се спомена, че “скоро ще дойдат допълнителни партньори за доставка”, заявиха от компанията. Купувачът ще получи актуализация чрез текстово съобщение с линк, за да види напредъка на доставката в реално време. Според компанията продавачите трябва да спестят “значителна сума от разходите за поръчка”.


Търговците плащат 1,50 долара плоска такса за поръчка на Square и такса на партньора си за доставка, която се “изчислява въз основа на разстояние и други фактори.” Продавачите могат да предадат изцяло тази такса на купувача или да предложат промоции по поръчка за доставка, според Square. За разлика от поръчката чрез приложение на трета страна, тя също така позволява на търговеца да получава информация за контакт на клиента и да поддържа историята на продажбите.


Акциите на Square достигнаха най-високата си стойност този вторник. Акциите са нараснали почти 60% спрямо тази година в сравнение с 5% спад в S&P 500. Акцията спадна с 3.5% до $ 101.24 в сряда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ЮНИ. 28, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Децентрализираните финанси предлагат добри инвестиционни възможности, според HyperChain Capital

Изпълнителният директор на HyperChain, Стелиан Балта, заяви, че DeFi „има огромна възможност за растеж“ и че дигиталните валути и блокчейн са нещо, което компанията продължава да разглежда с интерес.„...
ЮЛИ. 5, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Партньор на Visa си колаборира с Ripple

Currencycloud твърдят, че партньорството с Ripple ще помогне за разширяване на бизнеса до места, където регулациите и ограниченията потискат възможностите за малките и средните предприятия (МСП), се к...
ЮЛИ. 4, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Япония започва да експериментира с дигиталната йена

BoJ иска да дигитализира пари, но остава да видим дали Япония може да настигне Китай, който вече е започнал да тества собствения си CBDC. Това е първият път, когато BoJ разкри, че ще започне процес за...
ЮЛИ. 3, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обемите на децентрализираните борси са пет пъти по-високи от миналата година

Този брой засенчва обемите от същия период на 2019 г. и се представя добре за DeFi пространството, което вече показва признаци на устойчив растеж.Децентрализираните борси показват огромен растеж, тъй ...
ЮЛИ. 3, 2020 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света