НАЧАЛО Други

Спортинг Лисабон планират стартирането на собствена криптовалута

НОЕ. 24, 2018 15:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Спортинг Лисабон планират  стартирането на собствена криптовалута

Португалският отбор по футбол Спортинг Лисабон съобщи, че планира да стартира ICO и своя собствена криптовалута като алтернативен метод за финансиране на клуба.


Следвайки стъпките на Париж Сен Жермен и Ювентус, сега е време за един от най-популярните португалски футболни отбори да влезе в света на криптовалутите, както бе отбелязано от Dinheiro Vivo на 20-ти ноември 2018 година.

Стартиране на ICO и създаване на собствена криптовалута, беше една от възможностите, които футболният отбор си бе поставил за цел като алтернативен начин за финансиране и възползване от този нов свят на дигитални токени. Регулаторът на финансовите пазари на страната вече уведоми субектите, участващи в предстоящото ICO, да поискат правни разяснения от компетентните органи преди всяко действие.

Франсиско Салгадо Зеня, вицепрезидентът на отбора заяви пред медията:
Ние правим срещи, за да обсъдим тази тема, като следим отблизо ICO. Вярваме, че ще има голям потенциал за марката Спортинг, ако се спрем на тази опция. Но това все още е само опция и до този момент нямаме конкретна информация.

Спортинг разглежда нови възможности за финансиране


Отборът вече води преговори за облигации на дребно, предлагащи до 30 милиона евро и плащащи брутна годишна лихва от 5,25%, което изглежда сравнително разумно в сравнение с това, което всяка друга финансова институция би предложила.

Свързано изображение

На първо място, клубът иска да завърши облигационното предложение за търговия на дребно, което възлиза на 30 милиона евро и чийто абонаментен период започна на 12 ноември и приключи на 22-ри ноември. Това обаче ще послужи за изплащане на друга облигация нa 26-ти ноември.

Новият абонамент за облигации, предлаган от Спортинг, дава на инвеститора 5,25% от брутния годишен лихвен процент. Абонаментната цена е пет евро на облигация, със съответна минимална сума за записване от 100 евро, равна на 20 облигации.

Спортни служители отбелязват в изявление:
Поръчките за покупка, събрани на 19-ти ноември, съответстват на 43,8% от общите поръчки, събрани досега.

Спортинг преминават през тежка фаза


Миналия четвъртък, в интервю за националната телевизия RTP, вицепрезидентът на Спортинг заяви, че на клубът може и да му се наложи да продаде играчи, ако издаването на облигации е неуспешено.

Резултат с изображение за juve leo

Спортинг преминава през вътрешна криза, която принуди клуба да отложи изплащането на облигациите, което предстои да изтече следващата седмица. Кризата завърши с уволняването на бившия президент на клуба Бруно де Карвальо, който бе задържан миналата неделя с лидера на Юве Лео (най-голямата агитка на тима), предполагаемо участие в бой над играчите и треньорите, след нахлуване на ултрасите на терена през май месец.

Издаването на виртуални валути или ICO се използва успешно за финансиране на доста компании и проекти. Спортинг вероятно ще използва тази опция, защото е най-добрия изход от финансовата криза.

Както бе посочено по-горе в статията, Споринг Лисабон не е единсвеният отбор в света, който въвежда иновативната клубна политика. На 25-ти септември тази година Ювентут също се възползва от услугите на крипто, създавайки собствен "фен токен" с цел подобряване на връзката между феновете и ръководсвото на клуба.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света