НАЧАЛО Крипто Крими

Според японската полиция има скок на съмнителните крипто транзакции

ДЕК. 10, 2018 12:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Според японската полиция има скок на съмнителните крипто транзакции

Цифрите, публикувани от японската Национална полицейска агенция (NPA) тази седмица, показват рязко увеличение на броя на подозрителните транзакции от обмени на криптовалути през 2018 гoдина.


Полицията получават 5,944 съобщения за подозрителни транзакции от януари до октомври тази година, според данните.

Броят им беше 669 от април до декември 2017 година. През април миналата година влязоха в сила нови правила, които задължаваха обмените в страната да докладват за подозрителни сделки.


Системата за отчитане бе приета


Един служител на NPA заяви, че подозрителната система за отчитане на търговията "е възприета от индустрията чрез насоки от Агенцията за финансови услуги".

Полицията посочи подозрителна дейност, отбелязана в получените отчети, включваща използването на една и съща снимка от различни хора, които се опитват да потвърдят самоличността си, отварянето на няколко профила за търговия от същия IP адрес и подаването на телефонни номера, които са излезли от употреба, за покупки при регистрация.

Японският всекидневник The Mainichi съобщи, че правоприлагащите органи в страната използват докладите в различни разследвания, свързани с крипто.

В неотдавнашен доклад националната комисия за обществена безопасност пише как крипто транзакциите са уязвими за злоупотреби, тъй като криптовалутите могат да бъдат изпратени през граница бързо и по относително анонимни начини. Комисията също така написа, че за властите е трудно да проследяват приходите от престъпна дейност, тъй като регламентите за крипто са различни в различните страни.


Продължителни репресии срещу крипто укриване


Статистическите данни от докладите за подозрителни транзакции пристигат по същото време, в което Японската национална данъчна агенция обяви нови правила за борба с прането на пари, насочени към крипто бизнесите.

Бе съобщено, че указанията дават на Агенцията правомощия да изискват информация за клиентите на крипто бизнеси за данъчни цели. Предполага се, че NTA стартират система за рационализиране на процеса на събиране на информация, която ще започне да функционира до април 2020 година.

Само няколко дни по-рано се появиха доклади, че Японската агенция за финансови услуги (FSA) ще въведе нови регулаторни рамки на ICO поради редица свързани измами.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец призна участието си в крипто измама за $30 милиона

Майкъл Акерман, жител на щата Охайо, може да лежи до 20 години в затвор след като се призна за виновен в измама, която той организирал през 2017 г. Крипто схемата е примамвала стотици инвеститори, деп...
СЕП. 10, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света