НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Според руски икономист Русия ще купи $10 милиарда в Биткойн

ЯНУ. 9, 2019 21:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Според руски икономист Русия ще купи $10 милиарда в Биткойн

Според ново твърдение от руски икономист, 12-тата най-голяма икономика в света е на път да излее $10 милиарда в Биткойн.


Владислав Гинко, преподавател в Руската Президентска Академия за Национална Икономика и Държавна Администрация в Москва, твърди, че американските санкции принуждават Русия да се диверсифицира.

https://twitter.com/cburniske/status/1082029807481675777

Гинко заяви пред австралийскaта крипто медия Micky, че в този момент това е единствената възможност пред Русия.

Санкциите на САЩ могат да бъдат смекчени само чрез използването на Биткойн. Поради тези ограничения, наложени от САЩ, елитът на Русия е принуден да изхвърли американски активи и щатските долари и да инвестира сериозно в Биткойн. Централната банка на Русия разполага с резерви от $466 милиарда и трябва да диверсифицира в случай, че има ограничени възможности за това.


Нов доклад на Forbes подчертава въздействието на санкциите на САЩ върху Русия.Санкциите и изолацията оказват влияние върху руската икономика. Въпреки че Русия не е голям износител за САЩ, отменените договори за енергия и отбрана в Европа, заедно със забрана за финансиране на ключовите кредитори на Русия, оказаха влияние върху икономиката. Какво още може да се обясни с неясната история на растеж в страната от 2014 година насам? Дори по-високите цени на петрола не са довели до нищо, за да вдигнат руската икономика.


През юли, държавно спонсорираният руски вестник RT заяви, че президентът Владимир Путин изнася реч, подчертавайки необходимостта от алтернативни резервни валути в световната търговия.

"Що се отнася до нашите американски партньори, които поставят ограничения, включително тези за доларовите транзакции, смятам, че е голяма стратегическа грешка. По този начин те подкопават доверието в долара като резервна валута."


По това време Путин заяви, че Русия няма планове да спре използването на щатския долар, освен ако не бъде възпрепятствано да го направи.

Във Венецуела, президентът Николас Мадуро обяви, че новосъздаденият цифров актив на страната Petro, е официална валута на правителството. Предполага се, че Petro е подкрепен от петролните запаси на страната. След старта на петролния токен, американският президент Доналд Тръмп забрани на американците да инвестират в него, твърдейки, че той е предназначен да избегне американските санкции.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

Стартиране на ETFFidelity е мултинационална корпорация за финансови услуги, която е създадена през 1946 г. и остава една от най-големите компании за управление на активи в света с $4.9 трилиона AUM (а...
ДЕК. 1, 2021 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит премести почти $1 милиард в BTC

Whale Alert за първи път съобщи за транзакция между два неизвестни портфейла във вторник сутринта. Отделен неизвестен портфейл също получи по-малко от 0.002 BTC от изпращащия портфейл.🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 ...
ДЕК. 1, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания за трилиони стартира европейски спот Биткойн ETP

Invesco, американски инвестиционен посредник с управлявани активи от $1.3 трилиона, си партнира с доставчика на крипто индекси CoinShares, за да пусне първия си европейски борсово търгуван продукт (ET...
ДЕК. 1, 2021 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн 'дори не е близо до върха си', твърди крипто ветеран

Той е на това мнение дори след като активът рязко падна от новата си най-висока стойност за всички времена над $69,000 по-рано този месец.В ново интервю за CNBC бившият главен изпълнителен директор на...
ДЕК. 1, 2021 08:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света