НАЧАЛО Други

Според проучване в Москва има поне 120 000 Биткойн потребители

НОЕ. 16, 2018 09:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Според проучване в Москва има поне 120 000 Биткойн потребители

Според ново проучване на Yandex, в Москва има 1% или 120 000 души, които активно използват криптовалути.


Москва има 120 000 Биткойн потребители?


Изследването беше съвместен проект на местния Отдел за Информационни Технологии (DIT) и платежната услуга Yandex Money, която представи скромна извадка от 1000 жители, живеещи в руската столица, чието население днес е около 12 милиона.

Докато резултатите класифицират този 1% за употребата на Биткойн като "по-скоро непопулярен", в контекста на общите нагласи към криптовалутите в Русия, последиците са значителни.

Както вече бе съобщено, трудното и бързо регулиране на криптовалутата и нейният обмен все още не са влезли в руския закон, въпреки че закъсняват с месеци.

Докато продължава да съществува в сива зона, използването на биткойн от московците предполага както лекота на достъп до криптовалутите, така и достатъчен брой търговци, които желаят да го приемат.

По-общо, използването на електронни пари от изследваната извадка е 16%.


Съществува желание да се изпробва крипто


Според отговорите, още 5% от онези, които все още не притежават криптовалута, биха изпробвали такъв начин на плащане.

Независимо от липсата на регулаторна яснота, през последните години Русия вижда възхода на множество онлайн специалисти и други оператори, въпреки че властите твърдят, че "лудостта" покрай криптовалутите "избледнява".

Проучването предлага интересен контраст със сентимента, открит в Обединеното кралство по-рано този месец, който представлява анкета на YouGov, която разкрива значителна подкрепа за Биткойн сред респондентите.

Акцентите включват голям брой хора, които "познават" някого, притежаващ криптовалути, докато до 9% от някои възрастови групи признават, че сами го притежават.

Обединеното кралство също е в състояние на крипто регулиране, тъй като органите на властта започват да осъзнават популярността на тези активи за търговия и инвестиции.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света