НАЧАЛО Други

Според проучване в Москва има поне 120 000 Биткойн потребители

НОЕ. 16, 2018 09:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Според проучване в Москва има поне 120 000 Биткойн потребители

Според ново проучване на Yandex, в Москва има 1% или 120 000 души, които активно използват криптовалути.


Москва има 120 000 Биткойн потребители?


Изследването беше съвместен проект на местния Отдел за Информационни Технологии (DIT) и платежната услуга Yandex Money, която представи скромна извадка от 1000 жители, живеещи в руската столица, чието население днес е около 12 милиона.

Докато резултатите класифицират този 1% за употребата на Биткойн като "по-скоро непопулярен", в контекста на общите нагласи към криптовалутите в Русия, последиците са значителни.

Както вече бе съобщено, трудното и бързо регулиране на криптовалутата и нейният обмен все още не са влезли в руския закон, въпреки че закъсняват с месеци.

Докато продължава да съществува в сива зона, използването на биткойн от московците предполага както лекота на достъп до криптовалутите, така и достатъчен брой търговци, които желаят да го приемат.

По-общо, използването на електронни пари от изследваната извадка е 16%.


Съществува желание да се изпробва крипто


Според отговорите, още 5% от онези, които все още не притежават криптовалута, биха изпробвали такъв начин на плащане.

Независимо от липсата на регулаторна яснота, през последните години Русия вижда възхода на множество онлайн специалисти и други оператори, въпреки че властите твърдят, че "лудостта" покрай криптовалутите "избледнява".

Проучването предлага интересен контраст със сентимента, открит в Обединеното кралство по-рано този месец, който представлява анкета на YouGov, която разкрива значителна подкрепа за Биткойн сред респондентите.

Акцентите включват голям брой хора, които "познават" някого, притежаващ криптовалути, докато до 9% от някои възрастови групи признават, че сами го притежават.

Обединеното кралство също е в състояние на крипто регулиране, тъй като органите на властта започват да осъзнават популярността на тези активи за търговия и инвестиции.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света