НАЧАЛО Други

Около 40% от китайците биха инвестирали в криптовалути

ДЕК. 30, 2018 22:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Около 40% от китайците биха инвестирали в криптовалути

Наскоро проведено проучване установи, че въпреки продължителния мечи пазар, близо 40% от респондентите все още биха инвестирали в криптовалути, ако имат свободни средства.


Според 8BTC, проучването е проведено от PANews, и е установено, че 82,8% от анкетираните лица възприемат крипто като "модерна инвестиция", докато 40% твърдят, че биха искали да инвестират.

Докладът не описва подробно как е проведено проучването, но твърди, че са анкетирани 4,980 китайци между 26-ти ноември и 10-ти декември.

Около 98,22% от анкетираните са чували за поне едно понятие, свързано с крипто. Около 50% твърдят, че са чували за криптовалута, цифровата валута или биткойн. Около 42,3% твърдят, че са чували за блокчейн технология.

Концепцията за базиран на блокчейн токен не беше толкова популярен, тъй като само 22,2% са чували за него. Сред онези, които твърдят, че са чували за блокчейн, 20% са имали "известни познания" за това, но повечето са били запознати с технологията на относително повърхностно ниво.
Докладът подчертава, че тези, които са отговорили на проучването, са добре запознати с криптовалутите като цяло, не само с биткойн. Това ще рече, че криптовалутите се разглеждат като инвестиционен продукт. От 14% от респондентите, които са инвестирали в криптовалути, около 20% са чували за Биткойн, а останалите 80% са чували за алкойни като Етериум.

Трябва да се отбележи, че 63,43% от анкетираните не виждат нужда да използват криптовалути за разплащане, тъй като решенията за мобилни плащания като Alipay и WeChat Pay са удобни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wix ще приема крипто плащания чрез партньорство с BitPay

Wix вече ще започне да приема Биткойн и други криптовалути в своята платформа. Това вече ще позволи на търговците на Wix да приемат до 12 криптовалути, включително Биткойн Кеш, Dogecoin, XRP, Етериум,...
ОКТ. 15, 2021 11:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света