НАЧАЛО Други

Според проучване, 3% от американците са готови да използват блокчейн банкиране

ДЕК. 23, 2018 11:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Според проучване, 3% от американците са готови да използват блокчейн банкиране

Според проучване, проведено от FOTON, финансиран от ICO блокчейн банков продукт, който ще бъде финализиран до март, 3% от американските интернет потребители в различните възрастови групи са готови да използват блокчейн-банков продукт или приложение.


Проучването е представено на 5000 американски интернет потребители по-рано през декември. Неговите резултати бяха предоставени тази седмица.

Много по-голям процент от тях, 34%, биха желали да използват блокчейн-банкови решения, ако смятат, че в момента са готови - което не е така.

Цели 63% бяха изрично против идеята за използване на блокчейн банкиране по време на проучването.


Стимулът на FOTON при провеждането на проучването е събирането на информация за пазара, на който възнамеряват да влязат с банковото си решение, което отново е в начален етап на ICO финансиране. Без да се налагат минимални промени по жизнеспособните продукти, те могат да бъдат широко отворени и възприемчиви към обратната връзка с потребителите. Като такива, те разработиха идеи като:

Готовността на големите банки да въведат и ръководят различни пилотни версии на блокчейн базирани системи. Те не само биха утвърдили технологията, но също така и възвръщаемостта на инвестициите и създадената допълнителна стойност.

Докато и Ripple, и R3 са си партнирали с няколко големи банкови институции, а банки като BBVA са пионери в пресечната точка между тяхната индустрия и блокчейн, повече от 3000 от изследваните лица не виждат реални ползи от децентрализираните технологии.

Блокчейн се превърна в "паразитна" дума през 2016 и 2017 година, но мечия пазар от 2018 доведе до намаляване на интереса към индустрията като цяло. Въпреки това, технологията остава и както докладът от FOTON изтъква:


90% от северноамериканските и европейските банки проучват блокчейн.


Преди две години IBM смята, че 65% от банките ще използват блокчейн технологията през 2019. Това е малко вероятно да се случи. Някои изчисления показват стойността на всичките блокчейн проекти в диапазона на трилионите до 2030 година.

Нито една от тези прогнози не може да се сбъдне, докато потребителите имат присъщо недоверие към технологията. Като такива, потенциалните победители в следващите няколко "крипто" години ще бъдат тези, които разработват продукта, който увеличава потребителското търсене на дребно, като по този начин още повече навлиза в банките и инвестиционните фирми.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света