НАЧАЛО Други

Според европейският парламент крипто може да бъде алтернатива на парите

ЮЛИ. 26, 2018 08:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Според европейският парламент крипто може да бъде алтернатива на парите

Изявлението е част от изчерпателен преглед, който определя как работи криптото и влиянието му върху глобалната икономика.

Новият анализ на комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент твърди, че криптовалутите могат да се използват като алтернатива на парите.


Ето някои от акцентите.

Крипто може да се използва като алтернатива на парите


Цифровите валути, известни също като "виртуални валути" или "криптовалути", могат да бъдат определени като "цифрово представяне на стойността, неемитирано от централна банка, кредитна институция или институция за електронни пари, която при някои обстоятелства може да се използва като алтернатива на парите.

Тяхната стойност се определя от закона за предлагането и търсенето, разчитайки на потенциалния обмен на други стоки или суверенни валути и не се подкрепя от никакъв паричен орган (децентрализиран характер). Доставката (създаването на нови единици) често се управлява от компютърни алгоритми, които помагат да се създаде недостиг, за да се поддържа стойност. Общата особеност на различните цифрови валути е използването на DLT за управление на обмена на ценни книжа. Управлението на цифровите валути обхваща услуги като плащания за крипто сметки, портфейли с криптовалута, обменни и търговски решения за криптовалутите (крипто посредничество) и добив.


Крипто е разрушително и иновативно


Други нововъведения, имащи релевантно влияние във финансовия сектор, са новите крипто системи като Биткойн, които са дигитални валути, които работят по децентрализиран начин чрез P2P (peer-to-peer) технологии, като например блокчейн, и без участие или надзор от която и да е централна банка или институция. Тези криптовалути предлагат технологични и оперативни парадигми, които са източник на смущения за целия сектор, включително паричната политика и финансовата стабилност.

Всички тези разрушителни и иновативни приложения използват нововъзникващи технологии, сред които са AI (изкуствен интелект), изчислителни облаци, биометрични данни, цифрова идентичност, блокчейн, киберсигурност, RegTech, интернет на нещата (IoT), увеличена реалност и т.н.

Централните банки могат да издават собствените си цифрови валути

Пристигането на разрешени криптовалути, популяризирани от банките, дори от централните банки, ще преобрази сегашното ниво на конкуренцията на пазара на вътрешния крипто пазар, разширявайки броя на конкурентите. Възможно е да се открие потенциална неадекватност на традиционната конкурентна политика за разрешаване на проблемите на конкуренцията на пазарите на крипто, което предполага пряко участие на обществеността чрез дигитална валута на централната банка като средство за защита.

Крипто е предизвикателство за регулаторитеtron g>


Международният характер на пазарите на криптовалути също е предизвикателство за политиката на конкуренцията на европейско равнище. Много от играчите работят от глобални места извън юрисдикцията на европейските органи за конкуренцията, което усложнява разследването или наказателното преследване за антиконкурентно поведение. Европа води на международно равнище в предлагането на услуги за портфейли и обмен, с 42% и 37% по отношение на броя на играчите. Също така е и основният участник в плащанията (33%). Въпреки това главната слабост на Европа е концентрацията на добивна дейност в неевропейските страни (Европа обхваща само 13% от сегашния пазар за добив на крипто). Копаенето е най-стратегическата, сложна и технологично зависима дейност на пазара на криптовалути и в момента има значителна концентрация на такива дейности в определени китайски провинции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Основателят на Yearn Finance номинира себе си като делегат на Uniswap

В Twitter публикация Кронйе заяви, че "ще изгради инструментариум за улесняване на делегирането, гласуването извън веригата и прилагането на веригата“, ако бъде превърнат в делегат. Той добави:"Към то...
СЕП. 21, 2020 12:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Две големи крипто борси влизат в партньорство за развитието на индустрията

"KuCoin и Poloniex ще се присъединят към научноизследователска и развойна дейност в областта на търговията, споделяне на ликвидност, итерации на продукти, PoS [доказателство за залог] и PoW [доказател...
СЕП. 21, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребителите на хакната крипто борса са на прага да възвърнат парите си

Както бе съобщено, Cryptopia загуби криптовалута на стойност 30 милиона NZD (17,85 милиона долара) поради хак и влезе в процес на ликвидация през май 2019 г. Притежателите на сметки там наскоро постиг...
СЕП. 20, 2020 17:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance пусна дебитната си карта за Европа

Според прессъобщение, Visa картата на Binance позволява на потребителите да извършват транзакции на над 60 милиона места по целия свят и на практика могат да бъдат свързани с Google Pay и Samsung Pay....
СЕП. 19, 2020 20:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света