НАЧАЛО Други

Според европейският парламент крипто може да бъде алтернатива на парите

ЮЛИ. 26, 2018 08:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Според европейският парламент крипто може да бъде алтернатива на парите

Изявлението е част от изчерпателен преглед, който определя как работи криптото и влиянието му върху глобалната икономика.

Новият анализ на комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент твърди, че криптовалутите могат да се използват като алтернатива на парите.


Ето някои от акцентите.

Крипто може да се използва като алтернатива на парите


Цифровите валути, известни също като "виртуални валути" или "криптовалути", могат да бъдат определени като "цифрово представяне на стойността, неемитирано от централна банка, кредитна институция или институция за електронни пари, която при някои обстоятелства може да се използва като алтернатива на парите.

Тяхната стойност се определя от закона за предлагането и търсенето, разчитайки на потенциалния обмен на други стоки или суверенни валути и не се подкрепя от никакъв паричен орган (децентрализиран характер). Доставката (създаването на нови единици) често се управлява от компютърни алгоритми, които помагат да се създаде недостиг, за да се поддържа стойност. Общата особеност на различните цифрови валути е използването на DLT за управление на обмена на ценни книжа. Управлението на цифровите валути обхваща услуги като плащания за крипто сметки, портфейли с криптовалута, обменни и търговски решения за криптовалутите (крипто посредничество) и добив.


Крипто е разрушително и иновативно


Други нововъведения, имащи релевантно влияние във финансовия сектор, са новите крипто системи като Биткойн, които са дигитални валути, които работят по децентрализиран начин чрез P2P (peer-to-peer) технологии, като например блокчейн, и без участие или надзор от която и да е централна банка или институция. Тези криптовалути предлагат технологични и оперативни парадигми, които са източник на смущения за целия сектор, включително паричната политика и финансовата стабилност.

Всички тези разрушителни и иновативни приложения използват нововъзникващи технологии, сред които са AI (изкуствен интелект), изчислителни облаци, биометрични данни, цифрова идентичност, блокчейн, киберсигурност, RegTech, интернет на нещата (IoT), увеличена реалност и т.н.

Централните банки могат да издават собствените си цифрови валути

Пристигането на разрешени криптовалути, популяризирани от банките, дори от централните банки, ще преобрази сегашното ниво на конкуренцията на пазара на вътрешния крипто пазар, разширявайки броя на конкурентите. Възможно е да се открие потенциална неадекватност на традиционната конкурентна политика за разрешаване на проблемите на конкуренцията на пазарите на крипто, което предполага пряко участие на обществеността чрез дигитална валута на централната банка като средство за защита.

Крипто е предизвикателство за регулаторитеtron g>


Международният характер на пазарите на криптовалути също е предизвикателство за политиката на конкуренцията на европейско равнище. Много от играчите работят от глобални места извън юрисдикцията на европейските органи за конкуренцията, което усложнява разследването или наказателното преследване за антиконкурентно поведение. Европа води на международно равнище в предлагането на услуги за портфейли и обмен, с 42% и 37% по отношение на броя на играчите. Също така е и основният участник в плащанията (33%). Въпреки това главната слабост на Европа е концентрацията на добивна дейност в неевропейските страни (Европа обхваща само 13% от сегашния пазар за добив на крипто). Копаенето е най-стратегическата, сложна и технологично зависима дейност на пазара на криптовалути и в момента има значителна концентрация на такива дейности в определени китайски провинции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света