НАЧАЛО Други

Според европейският парламент крипто може да бъде алтернатива на парите

ЮЛИ. 26, 2018 08:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Според европейският парламент крипто може да бъде алтернатива на парите

Изявлението е част от изчерпателен преглед, който определя как работи криптото и влиянието му върху глобалната икономика.

 

Новият анализ на комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент твърди, че криптовалутите могат да се използват като алтернатива на парите.


Ето някои от акцентите.

Крипто може да се използва като алтернатива на парите


Цифровите валути, известни също като "виртуални валути" или "криптовалути", могат да бъдат определени като "цифрово представяне на стойността, неемитирано от централна банка, кредитна институция или институция за електронни пари, която при някои обстоятелства може да се използва като алтернатива на парите.

Тяхната стойност се определя от закона за предлагането и търсенето, разчитайки на потенциалния обмен на други стоки или суверенни валути и не се подкрепя от никакъв паричен орган (децентрализиран характер). Доставката (създаването на нови единици) често се управлява от компютърни алгоритми, които помагат да се създаде недостиг, за да се поддържа стойност. Общата особеност на различните цифрови валути е използването на DLT за управление на обмена на ценни книжа. Управлението на цифровите валути обхваща услуги като плащания за крипто сметки, портфейли с криптовалута, обменни и търговски решения за криптовалутите (крипто посредничество) и добив.


Крипто е разрушително и иновативно


Други нововъведения, имащи релевантно влияние във финансовия сектор, са новите крипто системи като Биткойн, които са дигитални валути, които работят по децентрализиран начин чрез P2P (peer-to-peer) технологии, като например блокчейн, и без участие или надзор от която и да е централна банка или институция. Тези криптовалути предлагат технологични и оперативни парадигми, които са източник на смущения за целия сектор, включително паричната политика и финансовата стабилност.

Всички тези разрушителни и иновативни приложения използват нововъзникващи технологии, сред които са AI (изкуствен интелект), изчислителни облаци, биометрични данни, цифрова идентичност, блокчейн, киберсигурност, RegTech, интернет на нещата (IoT), увеличена реалност и т.н.

Централните банки могат да издават собствените си цифрови валути

Пристигането на разрешени криптовалути, популяризирани от банките, дори от централните банки, ще преобрази сегашното ниво на конкуренцията на пазара на вътрешния крипто пазар, разширявайки броя на конкурентите. Възможно е да се открие потенциална неадекватност на традиционната конкурентна политика за разрешаване на проблемите на конкуренцията на пазарите на крипто, което предполага пряко участие на обществеността чрез дигитална валута на централната банка като средство за защита.

Крипто е предизвикателство за регулаторитеtron g>


Международният характер на пазарите на криптовалути също е предизвикателство за политиката на конкуренцията на европейско равнище. Много от играчите работят от глобални места извън юрисдикцията на европейските органи за конкуренцията, което усложнява разследването или наказателното преследване за антиконкурентно поведение. Европа води на международно равнище в предлагането на услуги за портфейли и обмен, с 42% и 37% по отношение на броя на играчите. Също така е и основният участник в плащанията (33%). Въпреки това главната слабост на Европа е концентрацията на добивна дейност в неевропейските страни (Европа обхваща само 13% от сегашния пазар за добив на крипто). Копаенето е най-стратегическата, сложна и технологично зависима дейност на пазара на криптовалути и в момента има значителна концентрация на такива дейности в определени китайски провинции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Крипто борсата OKEx ще раздава до $1,000 на потребителите си

Тегленията трябва да отворят на 27-ми ноември, след като повече от месец са били на пауза."Ние [OKEx] знаем, че не сме нищо без потребители и искаме да демонстрираме това, като им предложим значителни...
НОЕ. 24, 2020 10:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света