НАЧАЛО Други

Според европейският парламент крипто може да бъде алтернатива на парите

ЮЛИ. 26, 2018 08:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Според европейският парламент крипто може да бъде алтернатива на парите

Изявлението е част от изчерпателен преглед, който определя как работи криптото и влиянието му върху глобалната икономика.

 

Новият анализ на комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент твърди, че криптовалутите могат да се използват като алтернатива на парите.


Ето някои от акцентите.

Крипто може да се използва като алтернатива на парите


Цифровите валути, известни също като "виртуални валути" или "криптовалути", могат да бъдат определени като "цифрово представяне на стойността, неемитирано от централна банка, кредитна институция или институция за електронни пари, която при някои обстоятелства може да се използва като алтернатива на парите.

Тяхната стойност се определя от закона за предлагането и търсенето, разчитайки на потенциалния обмен на други стоки или суверенни валути и не се подкрепя от никакъв паричен орган (децентрализиран характер). Доставката (създаването на нови единици) често се управлява от компютърни алгоритми, които помагат да се създаде недостиг, за да се поддържа стойност. Общата особеност на различните цифрови валути е използването на DLT за управление на обмена на ценни книжа. Управлението на цифровите валути обхваща услуги като плащания за крипто сметки, портфейли с криптовалута, обменни и търговски решения за криптовалутите (крипто посредничество) и добив.


Крипто е разрушително и иновативно


Други нововъведения, имащи релевантно влияние във финансовия сектор, са новите крипто системи като Биткойн, които са дигитални валути, които работят по децентрализиран начин чрез P2P (peer-to-peer) технологии, като например блокчейн, и без участие или надзор от която и да е централна банка или институция. Тези криптовалути предлагат технологични и оперативни парадигми, които са източник на смущения за целия сектор, включително паричната политика и финансовата стабилност.

Всички тези разрушителни и иновативни приложения използват нововъзникващи технологии, сред които са AI (изкуствен интелект), изчислителни облаци, биометрични данни, цифрова идентичност, блокчейн, киберсигурност, RegTech, интернет на нещата (IoT), увеличена реалност и т.н.

Централните банки могат да издават собствените си цифрови валути

Пристигането на разрешени криптовалути, популяризирани от банките, дори от централните банки, ще преобрази сегашното ниво на конкуренцията на пазара на вътрешния крипто пазар, разширявайки броя на конкурентите. Възможно е да се открие потенциална неадекватност на традиционната конкурентна политика за разрешаване на проблемите на конкуренцията на пазарите на крипто, което предполага пряко участие на обществеността чрез дигитална валута на централната банка като средство за защита.

Крипто е предизвикателство за регулаторитеtron g>


Международният характер на пазарите на криптовалути също е предизвикателство за политиката на конкуренцията на европейско равнище. Много от играчите работят от глобални места извън юрисдикцията на европейските органи за конкуренцията, което усложнява разследването или наказателното преследване за антиконкурентно поведение. Европа води на международно равнище в предлагането на услуги за портфейли и обмен, с 42% и 37% по отношение на броя на играчите. Също така е и основният участник в плащанията (33%). Въпреки това главната слабост на Европа е концентрацията на добивна дейност в неевропейските страни (Европа обхваща само 13% от сегашния пазар за добив на крипто). Копаенето е най-стратегическата, сложна и технологично зависима дейност на пазара на криптовалути и в момента има значителна концентрация на такива дейности в определени китайски провинции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съобщава се, че HSBC забранява на клиентите да купуват акции на Coinbase

Твърди се, че HSBC забранява на клиентите си да купуват акции на Coinbase, тъй като се придържа към политика за избягване на крипто валути.Новината идва след доклад, който циркулира по-рано тази седми...
АПР. 19, 2021 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света