НАЧАЛО Алткойни Биткойн

'Съоснователят на Биткойн' се завърна

НОЕ. 11, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 'Съоснователят на Биткойн' се завърна

След като изчезна, Йорг Молт - човек, за когото се твърди, че е участвал в създаването на Биткойн, той се завърна в Twitter.

Той се завърна с гръм и трясък, отговаряйки на критиците си.


На блокчейн събитие в Лас Вегас, коментаторът Кен Босак се присъедини към Йорг Молт, предприемач, който заяви, че притежава 250,000 монети и е съосновател на Биткойн


По ефектен начин, Босак обвини Молт, че е “измамник” по време на събитието.


Молт бързаше да получи силна реакция. Изтъкнатият Биткойн коментатор и привърженик Андреас Антонопулос, например, написа следното в Twitter:


Чувал съм от други хора, че той твърди, че е основател на Биткойн и има хиляди биткойни. Това е ЛЪЖА.


Коментарът на Антонопулос беше просто отражение на онова, което интернет пространството като цяло чувстваше към Молт, но стотици от цялата индустрия се опитват активно да дискредитират индивида, чийто профил в Twitter го описва като “съосновател на Биткойн”.


Така Молт реши да си почине, деактивирайки профила си в Twitter в опит да всее неудобната ситуация. Но, както споменахме по-рано, след това той се завърна. Съвсем наскоро Молт написа:


Никога не съм твърдял, че съм Сатоши Накамото, може би хората са прекалено объркани или просто слепи - помогнете им моля.


Отговорите на тази публикация не бяха твърде позитивни, като мнозина твърдяха, че докато Молт не докаже, че има достъп до адреси, свързани с най-ранните осиновители на Биткойн, няма повод да му се вярва.


Но все пак, изглежда, че Молт се придържа към твърдението си, споделяйки едночасов видеоклип в YouTube, публикуван на 5-ти ноември, в който той участва в интервю за “Wild West Crypto Show”, за да разясни твърдението си, че е съосновател на флагманската криптовалута.


Интервюиращите твърдят, че са видели доказателство за “доста над 250,000 BTC”  и дори са стигнали дотам, че са пуснали видео на Молт, показващ адрес на портфейла на Blockchain.com с Биткойн на стойност 3,064,650,240 долара. 


Но предполагаемият съосновател добави, че няма значение дали някой притежава една монета или 250,000 - важна е подкрепата за каузата.


Въпреки това интервю, и твърдението му, че критиците му са объркани, мнозина остават скептично настроени към човека и неговите думи. Антонопулос не промени сантимента си за псевдо-Сатоши. Той сподели следното:


Известно време след това съобщение по-долу, @joerg_molt направи профила си частен, за да попречи на хората да четат / отговарят на туитовете му. Предполагам, че ще го направи публично достояние и ще възобнови лъжите си, след като вниманието отшуми.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

$340 милиона в MakerDAO oбезпечения можеха да бъдат лесно откраднати

Това стана след като известен софтуерен инженер разкри, че злонамерен актьор с достатъчно Maker (MKR) може да открадне всички обезпечения в MakerDAO, вземайки със себе си над 340 милиона долара.&nb...
ДЕК. 11, 2019 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво може да се случи с Биткойн през 2020 година?

Днес ще разгледаме ценовата прогноза за BTC на основателя на вече несъществуващия онлайн пазар за наркотици Silk Road. Рос Улбрихт наскоро прогнозира, че цената на флагманската криптовалута може ...
ДЕК. 11, 2019 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пазете се от твърде екстравагантни прогнози за Биткойн, предупреждава Су Джу

Изпълнителният директор на “Three Arrow Capital”, хедж фонд, базиран в Сингапур, фокусиран върху развиващите се пазари, предупреждава търговците, фокусирани върху съотношението между запасите и потока...
ДЕК. 11, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

LocalBitcoins поставя рекорд на обемите в Аржентина

Това стана след съобщението на президента Тръмп, че САЩ възнамеряват да определят тарифи за внос на аржентински метал.Новият максимум идва като кулминация на увеличаващите се обеми на BTC на местните ...
ДЕК. 11, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света