НАЧАЛО Алткойни Биткойн

'Съоснователят на Биткойн' се завърна

НОЕ. 11, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 'Съоснователят на Биткойн' се завърна

След като изчезна, Йорг Молт - човек, за когото се твърди, че е участвал в създаването на Биткойн, той се завърна в Twitter.

Той се завърна с гръм и трясък, отговаряйки на критиците си.


На блокчейн събитие в Лас Вегас, коментаторът Кен Босак се присъедини към Йорг Молт, предприемач, който заяви, че притежава 250,000 монети и е съосновател на Биткойн


По ефектен начин, Босак обвини Молт, че е “измамник” по време на събитието.


Молт бързаше да получи силна реакция. Изтъкнатият Биткойн коментатор и привърженик Андреас Антонопулос, например, написа следното в Twitter:


Чувал съм от други хора, че той твърди, че е основател на Биткойн и има хиляди биткойни. Това е ЛЪЖА.


Коментарът на Антонопулос беше просто отражение на онова, което интернет пространството като цяло чувстваше към Молт, но стотици от цялата индустрия се опитват активно да дискредитират индивида, чийто профил в Twitter го описва като “съосновател на Биткойн”.


Така Молт реши да си почине, деактивирайки профила си в Twitter в опит да всее неудобната ситуация. Но, както споменахме по-рано, след това той се завърна. Съвсем наскоро Молт написа:


Никога не съм твърдял, че съм Сатоши Накамото, може би хората са прекалено объркани или просто слепи - помогнете им моля.


Отговорите на тази публикация не бяха твърде позитивни, като мнозина твърдяха, че докато Молт не докаже, че има достъп до адреси, свързани с най-ранните осиновители на Биткойн, няма повод да му се вярва.


Но все пак, изглежда, че Молт се придържа към твърдението си, споделяйки едночасов видеоклип в YouTube, публикуван на 5-ти ноември, в който той участва в интервю за “Wild West Crypto Show”, за да разясни твърдението си, че е съосновател на флагманската криптовалута.


Интервюиращите твърдят, че са видели доказателство за “доста над 250,000 BTC”  и дори са стигнали дотам, че са пуснали видео на Молт, показващ адрес на портфейла на Blockchain.com с Биткойн на стойност 3,064,650,240 долара. 


Но предполагаемият съосновател добави, че няма значение дали някой притежава една монета или 250,000 - важна е подкрепата за каузата.


Въпреки това интервю, и твърдението му, че критиците му са объркани, мнозина остават скептично настроени към човека и неговите думи. Антонопулос не промени сантимента си за псевдо-Сатоши. Той сподели следното:


Известно време след това съобщение по-долу, @joerg_molt направи профила си частен, за да попречи на хората да четат / отговарят на туитовете му. Предполагам, че ще го направи публично достояние и ще възобнови лъжите си, след като вниманието отшуми.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Засиленото разпространение на COVID-19 може да вещае спад за Биткойн

Докторът, който е директор на Националния Институт за алергии и инфекциозни заболявания и ключова част от екипа на Белия Дом за борба с коронавируса, каза, че броят дневни заразявания в САЩ може да ст...
ЮЛИ. 2, 2020 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на активи от Ню Йорк набра $190 милиона за Биткойн фонд

Биткойн фондът има 24 неназовани инвеститори и първоначално е регистриран в Комисията по ценни книжа и борси през 2018 г. Отначало успява да набере $31 милиона от трима инвеститори, а през 2019 г. е...
ЮЛИ. 2, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi пазарът нараства докато Биткойн не успя да пробие $ 9,300

Цената се отдръпна и не успя да пробие нивото, а междувременно DeFi пазара е в силен подем, като редица криптовалути отчетоха двуцифрени печалби в рамките на деня. Флагманската криптовалута не ус...
ЮЛИ. 2, 2020 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Още един кит премести стотици милиони в Биткойн

Приблизително $ 200 милиона в BTC бяха прехвърлени, след като над $ 900 милиона бяха преместени само преди няколко дни. В рамките на последните няколко дни, китовете преместиха общо 122,857 Битк...
ЮЛИ. 1, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света