НАЧАЛО Други

Sony създават хардуерен крипто портфейл

ОКТ. 26, 2018 11:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Sony създават хардуерен крипто портфейл

Eдин от най-тревожните проблеми, които понастоящем се срещат в света на криптовалутите, е свързан със сигурността и затова хардуерните портфейли са толкова популярни в наши дни.

Sony е една от най-новите компании за разработване на сигурен крипто хардуерен портфейл.


Какво е доброто на хардуерните портфейли?


Едно хубаво нещо за хардуерните портфейли е, че те са основно офлайн система, която няма онлайн портали. Както бе забелязано напоследък, хакерите са се насочили предимно към онлайн крипто портфейли, хоствани на борси и други платформи за търговия. С хардуерен портфейл практически държите криптото си в офлайн хардуерно устройство.


Крипто хардуерния портфейл на Sony


Изследователи и разработчици в Sony Computer Science Labs (SCSL) създадоха устройство, което използва функционалностите на IC смарт картата, за да се свърже с крипто мрежи като тази на Биткойн. За да подчертае една от новите си функции, хардуерният портфейл на Sony не трябва да бъде свързан към хост компютър чрез USB устройство за достъп до крипто мрежата.

Освен това, потребителите могат да генерират произволен и много мощен частен ключ, като използват модула за защита, закрепен в IC картата. Това значително допринася за сигурността на портфейла. Това е според докладите, публикувани заедно с пускането на портфейла от Sony.

Но може би това, което наистина привлича вниманието на хората за този нов крипто портфейл, е подобрените му черти, които не се срещат в другите. Според компанията, крипто портфейлът ще има редица други приложения, освен получаването, изпращането и защитата на криптовалути.

Например, портфейлът има допълнителна функционалност, която позволява на потребителя да генерира и управлява частни ключове за други цели освен крипто транзакции. Такива цели включват потребителски разрешения за достъп до лична информация при използване на базирани на блокчейн технологии. В собственото описание на Sony, новият крипто хардуерен портфейл е "инфраструктурна технология с множество възможни приложения".


Sony има история с блокчейн хардуер


Очевидно това не е първият път, в който Sony да се осмелят да се занимават с технологични проекти, свързани с блокчейн. През последните години, гигантът проведе различни изследователски проекти и излезе с някои полезни решения. Той също така е патентовал няколко идеи, свързани с хардуера, използван в блокчейн системи.

Изданието бе оповестено съвсем наскоро във вторник, 23-ти октомври, а официалното име на портфейла все още не е измислено. Също така, графикът за масово въвеждане на продукта все още не е публикуван. Като се има предвид, че крипто хардуера на пазара бързо се разраства, новият сигурен портфейл трябва да се очаква да достигне крипто пазара съвсем скоро.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света