НАЧАЛО Други

Sony създават хардуерен крипто портфейл

ОКТ. 26, 2018 11:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Sony създават хардуерен крипто портфейл

Eдин от най-тревожните проблеми, които понастоящем се срещат в света на криптовалутите, е свързан със сигурността и затова хардуерните портфейли са толкова популярни в наши дни.

 

Sony е една от най-новите компании за разработване на сигурен крипто хардуерен портфейл.


Какво е доброто на хардуерните портфейли?


Едно хубаво нещо за хардуерните портфейли е, че те са основно офлайн система, която няма онлайн портали. Както бе забелязано напоследък, хакерите са се насочили предимно към онлайн крипто портфейли, хоствани на борси и други платформи за търговия. С хардуерен портфейл практически държите криптото си в офлайн хардуерно устройство.


Крипто хардуерния портфейл на Sony


Изследователи и разработчици в Sony Computer Science Labs (SCSL) създадоха устройство, което използва функционалностите на IC смарт картата, за да се свърже с крипто мрежи като тази на Биткойн. За да подчертае една от новите си функции, хардуерният портфейл на Sony не трябва да бъде свързан към хост компютър чрез USB устройство за достъп до крипто мрежата.

Освен това, потребителите могат да генерират произволен и много мощен частен ключ, като използват модула за защита, закрепен в IC картата. Това значително допринася за сигурността на портфейла. Това е според докладите, публикувани заедно с пускането на портфейла от Sony.

Но може би това, което наистина привлича вниманието на хората за този нов крипто портфейл, е подобрените му черти, които не се срещат в другите. Според компанията, крипто портфейлът ще има редица други приложения, освен получаването, изпращането и защитата на криптовалути.

Например, портфейлът има допълнителна функционалност, която позволява на потребителя да генерира и управлява частни ключове за други цели освен крипто транзакции. Такива цели включват потребителски разрешения за достъп до лична информация при използване на базирани на блокчейн технологии. В собственото описание на Sony, новият крипто хардуерен портфейл е "инфраструктурна технология с множество възможни приложения".


Sony има история с блокчейн хардуер


Очевидно това не е първият път, в който Sony да се осмелят да се занимават с технологични проекти, свързани с блокчейн. През последните години, гигантът проведе различни изследователски проекти и излезе с някои полезни решения. Той също така е патентовал няколко идеи, свързани с хардуера, използван в блокчейн системи.

Изданието бе оповестено съвсем наскоро във вторник, 23-ти октомври, а официалното име на портфейла все още не е измислено. Също така, графикът за масово въвеждане на продукта все още не е публикуван. Като се има предвид, че крипто хардуера на пазара бързо се разраства, новият сигурен портфейл трябва да се очаква да достигне крипто пазара съвсем скоро.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.З...
МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com заделя $200 милиона за инвестиране в крипто стартъпи

Обявено на 4-ти март, новото венчър предприятие, наречено Crypto.com Capital, бе пуснато, за да ускори растежа на крипто стартъпите и да ускори растежа на индустрията като цяло, се казва в прессъобщен...
МАР. 5, 2021 08:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света