НАЧАЛО Други

Sony създава система на блокчейн за управление на дигиталните права

ОКТ. 16, 2018 19:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Sony създава система на блокчейн за управление на дигиталните права

Японският гигант Sony разработи нова система за управление на цифровите права, базирана на блокчейн, която може да се появи в търговската мрежа.

 


Според съобщение за пресата от фирмата в понеделник, системата ще помогне за управление на свързаната с авторското право информация за цифрово съдържание, като цитира образователното съдържание като основен случай на употреба. Фирмата заявява, че с управлението на съдържанието, което понастоящем се извършва до голяма степен ръчно, от индустриални организации или самите създатели, новата система е предназначена да направи този процес по-ефективен.

Използвайки платформата, участниците ще могат да споделят и проверяват информация като дата и час на създаване и подробности за автора. Той автоматично ще проверява и генерира права за част от писмените работи, добавя фирмата.

Цифровото съдържание, като електронни книги, музика, видео, съдържание за виртуална реалност и други, се казва, че се подкрепят от новата система, която се основава на подобна система, разработена от предишния конгломерат. Sony казва, че сега разглежда възможната комерсиализация на системата като услуга.


Базираната в Япония фирма не е непозната за блокчейн иновациите


Миналия месец проучването на медията iPR Daily, специализираща в областта на интелектуалната собственост, показа, че Sony е сред 30-те най-големи компании за патенти, свързани с блокчейн, които са подали най-малко 20 заявления. По-конкретно, някои от тях сочат към посоката, която Sony предприе със системата, обявена вчера.

Както бе съобщено през април, един от патентите, подадени в американската патентна служба, описва концепция, която съхранява данните за цифровите права, използвайки блокчейн. Дружеството е подало патенти за изобретения, включващи система за удостоверяване на потребителски данни и управление на образователни данни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света