НАЧАЛО Други

Sony с два патента за подсилване на блокчейн хардуер

АВГ. 4, 2018 10:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Sony с два патента за подсилване на блокчейн хардуер

Японският технологичен гигант Sony е подал два патента за подсилване на екосистемите, базирани на блокчейн, съгласно заявки 20180218027 и 20180219686, публикувани от Службата за патенти и търговски марки (USPTO) на 2-ри август.


Чрез патентите Sony възнамерява да подобри дизайна и структурата на блок-хардуера, като въведе нови схеми в процесите на разпределеният леджър (DLT).


Първото приложение, озаглавено "Електронен възел и метод за поддържане на разпределен леджър", описва електронно устройство за поддържане на блокчейн, базирано на множество електронни възли, включващи множество блокове, свързани с поне един от съществуващите блокове.

Патентът говори за схема за добавяне на нови блокове към разпределения леджър в компресиран формат. Това допринася за създаването на конкурентна среда при възлите, които изпълняват минния процес, което означава, че по-малък блок, произведен от възела, може да даде по-голяма награда.

Във втория патент "Устройство и система", Sony предлага начин за поддържане на блокчейн от няколко виртуални възли, което предполага механизъм за достъп до разпределения леджър чрез поне един от тези възли.

Чрез вграждането на виртуални възли, Sony възнамерява да гарантира целостта на блокчейн в случаите, в които "броят на устройствата е малък", например, ако няколко устройства са се сринали.

Основана през 1946 г., Sony Corporation отдавна отдаде почит на бързо разрастващата се технология на блокчейн; но най-новите патенти са първото въвеждане на компанията в хардуерната система на DLT.

През 2017 г. мултинационалният конгломерат подаде заявление за патент за система за многофакторно удостоверяване (MFA), задвижвана от блокчейн, предлагаща комбинация от две различни разпределени счетоводни книги за провеждане на процеса на вход.

През 2017 г. Sony си партнира с технологичния гигант IBM, за да разработи образователна платформа, базирана на блокчейн, за да осигури споделянето на студентските записи.

Наскоро американският гигант Walmart подаде заявление за патент за управление на интелигентни уреди чрез блокчейн, който ще запази частните ключове, за да разреши сделката.

По-рано през юли, Bank of America (BoA) подаде патент за система за валидиране на данни с блокчейн, която предлага проследяване на източниците на информация чрез потвърждаване на трансфера на ресурси.

Изображение от ricochet64/Shutterstock.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

7% от циркулиращото предлагане на Етериум е пренасочено към DeFi

Данните от Defipulse показват, че 7% от предлагането на Етериум (ETH) вече са заключени в DeFi протоколите.В приложенията, базирани на Етериум, потребителите трябва да плащат такси за транзакции, за д...
СЕП. 21, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Yearn Finance номинира себе си като делегат на Uniswap

В Twitter публикация Кронйе заяви, че "ще изгради инструментариум за улесняване на делегирането, гласуването извън веригата и прилагането на веригата“, ако бъде превърнат в делегат. Той добави:"Към то...
СЕП. 21, 2020 12:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Две големи крипто борси влизат в партньорство за развитието на индустрията

"KuCoin и Poloniex ще се присъединят към научноизследователска и развойна дейност в областта на търговията, споделяне на ликвидност, итерации на продукти, PoS [доказателство за залог] и PoW [доказател...
СЕП. 21, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребителите на хакната крипто борса са на прага да възвърнат парите си

Както бе съобщено, Cryptopia загуби криптовалута на стойност 30 милиона NZD (17,85 милиона долара) поради хак и влезе в процес на ликвидация през май 2019 г. Притежателите на сметки там наскоро постиг...
СЕП. 20, 2020 17:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света