НАЧАЛО Други

Sony с два патента за подсилване на блокчейн хардуер

АВГ. 4, 2018 10:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Sony с два патента за подсилване на блокчейн хардуер

Японският технологичен гигант Sony е подал два патента за подсилване на екосистемите, базирани на блокчейн, съгласно заявки 20180218027 и 20180219686, публикувани от Службата за патенти и търговски марки (USPTO) на 2-ри август.


Чрез патентите Sony възнамерява да подобри дизайна и структурата на блок-хардуера, като въведе нови схеми в процесите на разпределеният леджър (DLT).


Първото приложение, озаглавено "Електронен възел и метод за поддържане на разпределен леджър", описва електронно устройство за поддържане на блокчейн, базирано на множество електронни възли, включващи множество блокове, свързани с поне един от съществуващите блокове.

Патентът говори за схема за добавяне на нови блокове към разпределения леджър в компресиран формат. Това допринася за създаването на конкурентна среда при възлите, които изпълняват минния процес, което означава, че по-малък блок, произведен от възела, може да даде по-голяма награда.

Във втория патент "Устройство и система", Sony предлага начин за поддържане на блокчейн от няколко виртуални възли, което предполага механизъм за достъп до разпределения леджър чрез поне един от тези възли.

Чрез вграждането на виртуални възли, Sony възнамерява да гарантира целостта на блокчейн в случаите, в които "броят на устройствата е малък", например, ако няколко устройства са се сринали.

Основана през 1946 г., Sony Corporation отдавна отдаде почит на бързо разрастващата се технология на блокчейн; но най-новите патенти са първото въвеждане на компанията в хардуерната система на DLT.

През 2017 г. мултинационалният конгломерат подаде заявление за патент за система за многофакторно удостоверяване (MFA), задвижвана от блокчейн, предлагаща комбинация от две различни разпределени счетоводни книги за провеждане на процеса на вход.

През 2017 г. Sony си партнира с технологичния гигант IBM, за да разработи образователна платформа, базирана на блокчейн, за да осигури споделянето на студентските записи.

Наскоро американският гигант Walmart подаде заявление за патент за управление на интелигентни уреди чрез блокчейн, който ще запази частните ключове, за да разреши сделката.

По-рано през юли, Bank of America (BoA) подаде патент за система за валидиране на данни с блокчейн, която предлага проследяване на източниците на информация чрез потвърждаване на трансфера на ресурси.

Изображение от ricochet64/Shutterstock.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света