НАЧАЛО Други

Sony и Fujitsu разработват блокчейн платформа

ФЕВ. 27, 2019 22:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Sony и Fujitsu разработват блокчейн платформа

Японският мултинационален конгломерат Sony и фирмата за услуги в областта на информационните технологии Fujitsu създадоха криптирана база данни за образователни документи, съобщава The Asahi Shimbun на 26-ти февруари.


Базата данни, за която се предполага, че e базирана на блокчейн технология, се използва за предотвратяване на фалшифицирането на документи за владеене на езици, които някои чужденци използват, за да получат статут на резидент, за да учат в Япония.


Чужденците трябва да подадат сертификат за владеене на японски език до Имиграционното бюро, за да получат статут на пребиваващ за обучение в Япония. Тези сертификати могат да се издават от японски образователни институции в чужбина. Японските езикови училища в страната ще представят сертификатите от името на чуждестранни институции.


Съобщава се, че незаконни копия на езиковите сертификати са открити в няколко различни страни. Asahi Shimbun заявяват, че учениците без подходяща езикова квалификация могат да срещнат трудности в ежедневния си живот в Япония.


Двете фирми създадоха платформата, като комбинираха онлайн системата за обучение на Fujitsu с блокчейн, разработена от дъщерното дружество на Sony, Sony Global Education Inc. Sony и Fujitsu ще изпробват платформата през март, преди да бъдe внедренa за реална употреба през април. Teстът ще се състои в Human Academy Co., които ръководят японски езикови училища в градовете Осака, Сага и Токио.

Други университети и институции за обучение по света използват блокчейн за борба с фалшиви дипломи. Миналата седмица малтийското правителство обяви, че всички образователни сертификати в страната, включително тези от държавни и частни училища, ще бъдат съхранявани на блокчейн.


През януари бе докладвано, че Бахрейнският университет ще издава дипломи на блокчейн. Университетът използва отворения стандарт Blockcerts в партньорство с Learning Machine - стартъп, който предлага система, базирана на блокчейн за издаване и проверка на официалните записи.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света