НАЧАЛО Други

Sony и Fujitsu разработват блокчейн платформа

ФЕВ. 27, 2019 22:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Sony и Fujitsu разработват блокчейн платформа

Японският мултинационален конгломерат Sony и фирмата за услуги в областта на информационните технологии Fujitsu създадоха криптирана база данни за образователни документи, съобщава The Asahi Shimbun на 26-ти февруари.


Базата данни, за която се предполага, че e базирана на блокчейн технология, се използва за предотвратяване на фалшифицирането на документи за владеене на езици, които някои чужденци използват, за да получат статут на резидент, за да учат в Япония.


Чужденците трябва да подадат сертификат за владеене на японски език до Имиграционното бюро, за да получат статут на пребиваващ за обучение в Япония. Тези сертификати могат да се издават от японски образователни институции в чужбина. Японските езикови училища в страната ще представят сертификатите от името на чуждестранни институции.


Съобщава се, че незаконни копия на езиковите сертификати са открити в няколко различни страни. Asahi Shimbun заявяват, че учениците без подходяща езикова квалификация могат да срещнат трудности в ежедневния си живот в Япония.


Двете фирми създадоха платформата, като комбинираха онлайн системата за обучение на Fujitsu с блокчейн, разработена от дъщерното дружество на Sony, Sony Global Education Inc. Sony и Fujitsu ще изпробват платформата през март, преди да бъдe внедренa за реална употреба през април. Teстът ще се състои в Human Academy Co., които ръководят японски езикови училища в градовете Осака, Сага и Токио.

Други университети и институции за обучение по света използват блокчейн за борба с фалшиви дипломи. Миналата седмица малтийското правителство обяви, че всички образователни сертификати в страната, включително тези от държавни и частни училища, ще бъдат съхранявани на блокчейн.


През януари бе докладвано, че Бахрейнският университет ще издава дипломи на блокчейн. Университетът използва отворения стандарт Blockcerts в партньорство с Learning Machine - стартъп, който предлага система, базирана на блокчейн за издаване и проверка на официалните записи.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света