НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Соларната енергия намалява разходите за добив на крипто с до 75%

МАР. 16, 2019 11:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Соларната енергия намалява разходите за добив на крипто с до 75%

Пазарните условия и разходите за електроенергия значително намалиха доходността от копаенето на криптовалути. В резултат на това, големите и малките крипто копачи са принудени да се обръщат към възобновяемата енергия, за да намалят оперативните разходи за добив.

Бъдещето на крипто индустрията е в слънчевата енергия


Копачите на крипто се опитват да намалят разходите си след срива на Биткойн (BTC). Сега, поради неблагоприятните пазарни условия на криптовалутите, това начинание става все по-критично.

Следователно, някои копачи сега използват слънчева енергия, за да управляват своите операции. Например, Reddit потребителят „cadese“ твърди, че използва слънчеви панели за значително намаляване на разходите - като посочва:

Добивът на Биткойн ме принуждава да се насоча към слънчева енергия. Току-що инсталирах слънчеви панели, за да управлявам копачките си през деня. Не само, че къщата ми се нагрява, но и разходите за добив намаляха с 75%. Защо? Това не е само най-евтината форма на енергия, но аз се освобождавам от разходите за трансфер на електроенергия и данъка.

Добивът на Биткойн с възобновяема енергия е по-разпространен, отколкото се смяташе преди.

През ноември 2018 г., CoinShares Research публикува whitepaper, който разглежда тенденциите, разходите и потреблението на енергия от добива на Биткойн. Според авторите, проучването показва, че повечето добив на Биткойн се извършва в глобални региони, съдържащи налични източници на възобновяема енергия. Освен това, в доклада се подчертава, че около 80% от копаенето се захранва от възобновяема енергия.

Възобновяема енергия за захранване на криптовалутната революция


Използването на слънчеви панели става по-рентабилно от стандартното електричество. Например, Azultec Cube300 рекламира, че копачите могат да генерират криптовалути с опция “да използват възобновяема енергия и да възстановят до 72% от генерираната топлина”.

За дребномащабните копачи се появява все по-голям набор от решения. Например, Cryptosolartech е проект, в който основната цел е да се разработи най-голямата ферма за копаене на криптовалути, използваща възобновяеми енергийни източници. Според уебсайта на Cryptosolartech:

В Cryptosolartech, ние разчитаме на 3000 специализирани ASICs, които се конкурират с големи пулове (басейни), благодарение на факта, че имаме най-доброто оборудване и технологии на пазара. Нашите копачи се снабдяват с възобновяема енергия, произведена от нашите собствени фотоволтаични централи, като по този начин дейността става ефективна и устойчива практика.


Компании като Solar Alliance Energy Inc. - доставчик на жилищни, търговски и промишлени слънчеви инсталации - се фокусират върху невероятната роля, която възобновяемата енергия може да играе в подкрепа на развитието на криптовалутната индустрия.

През ноември 2018 г., Solar Alliance Energy подписа споразумение с NuYen Blockchain за развитието на съоръжението за добив на криптовалута в Мърфисбро, Илинойс. Това съоръжение подкрепя инициативата за "Обновяване на общността Мърфисбро чрез Зелена енергия".

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света