НАЧАЛО Други

SoftBank изследва блокчейн решение за онлайн идентификация

ФЕВ. 26, 2019 23:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SoftBank изследва блокчейн решение за онлайн идентификация

Японският телеком SoftBank проучва блокчейн като начин да подобри сегашните централизирани и фрагментирани услуги за идентификация и удостоверяване.


Фирмата обяви във вторник, че си партнира с базирания в САЩ блокчейн стартъп TBCASoft за инициативата и създаде работна група в рамките на съществуващ консорциум за телекомуникационни оператори, Carrier Blockchain Study Group (CBSG).

SoftBank има за цел да използва приложната рамка на TBCASoft, Cross-Carrier Identification System (CCIS), за да даде възможност за идентификация и верификация, и всичко това е базирано на блокчейн.

СCIS системата на TBCASoft използва zero-knowledge proof (ZKP) криптография и DLT, което позволява издаването, съхраняването и удостоверяването на идентификацията на потребителите по частен и сигурен начин, заяви SoftBank.

Целта на това начинание е да се решат проблемите, които потребителите на настоящите услуги за идентификация и удостоверение трябва да се обърнат към централизирана организация и трябва да разкрият личните си данни на множество субекти, които се съхраняват в различни интернет бази данни.

CCIS може да даде на потребителите „свобода от създаване на множество акаунти и запомняне на безброй пароли за защита на личната им информация от кражба на самоличност”, заявиха от компанията.

Вицепрезидентът на SoftBank, Такеши Фукуизуми, обясни:

Ние предвиждаме, че хората трябва да създават криптирани, дигитални идентичности, вместо да използват и съхраняват множество потребителски имена и пароли в базите данни, навсякъде, с различни качества на защита на личния живот. Работим с TBCASoft за решаване на проблеми с идентификацията и автентичността и намерихме решението в лицето на CCIS.

TBCASoft и SoftBank също се стремят да си сътрудничат с други телекомуникационни оператори в рамките на CBSG консорциума за инициативата.

CBSG стартира през септември 2017 заедно с други големи оператори, включително базирания в САЩ оператор Sprint и един от една от най-големите телекомуникационни компании в Тайван, FarEasTone. Консорциумът вече успешно тества блокчейн системите за мобилни плащания и свързване на телефоните от различни мобилни оператори, използвайки платформата на TBCASoft.


По подобен начин, SoftBank и TBCASoft по-рано работиха със Synchronoss Technologies за да довършат блокчейн "Доказателство-за-концепция" (PoC), което позволява peer-to-peer мобилни плащания между различните мобилни оператори.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Децентрализираните борси отчитат $100 милиарда месечен обем за ноември

Според таблото за данни на The Block, общата сума за ноември е приблизително $99.5 милиарда към 28-ми ноември. Месечните обеми се покачват, откакто достигнаха дъното за годината от $56.35 милиарда дол...
НОЕ. 29, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света