НАЧАЛО Други

Социалната мрежа подкрепена от EOS обяви старт на бета версия

ДЕК. 11, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Социалната мрежа подкрепена от EOS обяви старт на бета версия

“Voice”, платформата за социални медии, представена за първи път от създателя на EOS Block.One през юни, обяви, че ще стартира бета на Деня на Влюбените 14-ти февруари 2020 г.

Voice обяви датата на стартиране на бета в блог публикация.


Фирмата също така съобщи, че ще споделя своя напредък с общността.


Компанията твърди, че хиляди вече са се регистрирали, за да участват в бета теста, като също така признава, че инициативата все още е затруднена от регулаторна несигурност и работи с регулаторите, за да гарантира закономерност.


Какво е Voice?


Платформата също така планира да “върне стойността” обратно към потребителите под формата на токени. Като цяло, фирмата се представя като социална платформа, която има за цел да реши проблемите на своите вече активни конкуренти, като търгове на данни и манипулативни скрити алгоритми.


Voice твърди, че инициативата ще се опита да разреши несъответствието на интересите, засягащи настоящите платформи:


“Вярваме, че Voice е социална платформа, както реално трябва да бъде - където това, което е добро за платформата, също е добро за вас.”


Проблемът с настоящите социални медии


В публикацията се обяснява и мотивацията за развитието на проекта и се цитира обяснение на главния технически директор на Block.One - Дан Лаример, който беше издадено преди около половин година пред публика във Вашингтон. Авторът на публикацията обобщи казаното по следния начин:


“Социалните медии са дефектни. Създадени да използват нас, нашите данни, внимание и да трупат над трилион долара, докато ние се борим да се предпазим от последствията от това, че вниманието ни се продава на анонимни страни, а нашата лична информация се търгува на открития пазар.”


По време на събитието Лаример обясни също, че подобно несъответствие на интересите на платформите и тези на потребителите увеличава излагането на обществеността към профилиране на данни, кражба на идентичност, кибертормоз и убедителна дезинформация.


Според него произведената пропаганда, насочена към манипулиране на общественото мнение, която процъфтява в платформите на социалните медии, прави по-трудно от всякога да разберем какво е реално.


Блокчейн често се предлага като решение за нарастващото разпространение на невярна информация. Освен това блокчейн и децентрализацията отдавна се предлагат като решения на много от въпросите относно плагиатство на настоящите платформи за социални медии.


Един от последните примери беше разкрит през октомври, когато докладите предполагат, че професор от Йейл и ветеран Goldman Sachs планират нов конкурент на Facebook, базиран на блокчейн, през 2020 година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света