НАЧАЛО Други

Собственикът на НБА отборът Houston Rockets приема Биткойн при дилърство на луксозни автомобили

СЕП. 7, 2018 13:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Собственикът на НБА отборът Houston Rockets приема Биткойн при дилърство на луксозни автомобили

Търговец на луксозни автомобили, базиран в Хюстън, Тексас, стана първият дилър на Bentley, Bugatti и Rolls-Royce (без Lamborghini) в САЩ, който да приеме криптовалута като средство за плащане.

 


Post Oak Motor Cars, която е собственост на милиардера собственик на Хюстън Рокетс, Тилман Фертита, сега ще приема Биткойн и Биткойн Кеш , като по този начин ще разбие ново място в сегмент, който обслужва спортисти, известни личности и други елитни клиенти.https://twitter.com/TilmanJFertitta/status/1037412640983793664Според Фертита, решението за приемане на крипто е насочено към повишаване на опита на клиентите.

"Възходът на Биткойн предизвика интереса ми. Като премиер дилър на луксозни автомобили, аз винаги искам да предложа на клиентите си най-добрия опит в купуването и това партньорство ще позволи на всеки по света да закупи нашите автомобили по-бързо и по-лесно", каза Фертита.


Партньорство с процесор за плащания


Биткойн плащанията в Post Oak Motor Cars ще бъдат обработени от Bitpay, чийто главен търговски директор Сони Синг каза, че повечето купувачи предпочитат да правят големи покупки, използвайки най-голямата криптовалута спрямо пазарната капитализация, защото е удобно.https://twitter.com/BitPay/status/1037487405597700101Фертита придоби миналата година НБА отбора Houston Rockets на цена от 2,2 милиарда щатски долара. В началото на годината милиардерът, който е и домакин на телевизионното шоу Billion Dollar Buyer на CNBC, заяви, че биткойн ще се превърне в постоянна характеристика, тъй като той прогнозира, че бизнесите му, разпространявани в различни сектори, ще започнат да приемат криптовалути като средство за плащане.


Застраховка, липсващата съставка?


По времето, когато бе съобщено, че Фертита твърди, че флагманската криптовалута трябва да бъде осигурена от Федералната корпорация за застраховане на влоговете в САЩ, за да се засили приемането.

"Отидете в банката и се опитайте да изтеглите един милион долара, те нямат тези парите. Това е само хартия. Това е всичко, което е - хартия, но днес не е застрахована от FDIC. И докато тя не е застрахована, много хора никога няма да я купят", Фертита беше цитиран в интервю по телевизията.

В допълнение, Фертита оприличи текущото състояние на крипто към първите дни на интернет. Той обаче оспори твърденията, че биткойн ще свърши точно като някои интернет компании, които изчезнаха след пускането на дотком балона.

Фертита не е първият собственик на НБА отбор, който да привлече вниманието към криптовалутите. По-рано тази година, Марк Кубан, собственик на Dallas Mavericks, намиращи се в щата Тексас, също като Rockets, посочи, че баскетболният отбор ще започне да приема BTC за закупуването на билети през сезон 2018-2019, който започва на 16-ти октомври.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Рекордни шортове на щатския долар

"Данните от CFTC отразяват най-големия обрат на седмична база спрямо долара от началото на август 2020 г., като нетният шорт на щатския долар достига най-високата си стойност (в доларово изражение) пр...
ЯНУ. 17, 2021 15:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финансов съветник предлага на британците да забранят крипто транзакциите

Ливърсидж, собственик на независимата финансова консултантска фирма West Riding Personal Financial Solutions, започна петиция, призоваваща местните финансови власти да спрат крипто транзакциите във Ве...
ЯНУ. 16, 2021 13:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

2020 година беше значителна за криптопространството

CoinGecko, един от най-големите онлайн агрегатори на пазарна капитализация на криптовалути, публикува своя доклад за края на 2020 г. Обобщението подчертава най-важните промени в екосистемата на крипто...
ЯНУ. 16, 2021 18:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi проект предлага нов начин за търговия с целия крипто пазар

Водени от разработчика на Етериум 2.0 и основателя на Prysmatic Labs Престън Ван Лун и Джо Стикко, Cryptex ще започне да пуска основната мрежа на своя токен TCAP това тримесечие. Компанията веч е наре...
ЯНУ. 15, 2021 20:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света