НАЧАЛО Други

Собственикът на НБА отборът Houston Rockets приема Биткойн при дилърство на луксозни автомобили

СЕП. 7, 2018 13:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Собственикът на НБА отборът Houston Rockets приема Биткойн при дилърство на луксозни автомобили

Търговец на луксозни автомобили, базиран в Хюстън, Тексас, стана първият дилър на Bentley, Bugatti и Rolls-Royce (без Lamborghini) в САЩ, който да приеме криптовалута като средство за плащане.


Post Oak Motor Cars, която е собственост на милиардера собственик на Хюстън Рокетс, Тилман Фертита, сега ще приема Биткойн и Биткойн Кеш , като по този начин ще разбие ново място в сегмент, който обслужва спортисти, известни личности и други елитни клиенти.https://twitter.com/TilmanJFertitta/status/1037412640983793664Според Фертита, решението за приемане на крипто е насочено към повишаване на опита на клиентите.

"Възходът на Биткойн предизвика интереса ми. Като премиер дилър на луксозни автомобили, аз винаги искам да предложа на клиентите си най-добрия опит в купуването и това партньорство ще позволи на всеки по света да закупи нашите автомобили по-бързо и по-лесно", каза Фертита.


Партньорство с процесор за плащания


Биткойн плащанията в Post Oak Motor Cars ще бъдат обработени от Bitpay, чийто главен търговски директор Сони Синг каза, че повечето купувачи предпочитат да правят големи покупки, използвайки най-голямата криптовалута спрямо пазарната капитализация, защото е удобно.https://twitter.com/BitPay/status/1037487405597700101Фертита придоби миналата година НБА отбора Houston Rockets на цена от 2,2 милиарда щатски долара. В началото на годината милиардерът, който е и домакин на телевизионното шоу Billion Dollar Buyer на CNBC, заяви, че биткойн ще се превърне в постоянна характеристика, тъй като той прогнозира, че бизнесите му, разпространявани в различни сектори, ще започнат да приемат криптовалути като средство за плащане.


Застраховка, липсващата съставка?


По времето, когато бе съобщено, че Фертита твърди, че флагманската криптовалута трябва да бъде осигурена от Федералната корпорация за застраховане на влоговете в САЩ, за да се засили приемането.

"Отидете в банката и се опитайте да изтеглите един милион долара, те нямат тези парите. Това е само хартия. Това е всичко, което е - хартия, но днес не е застрахована от FDIC. И докато тя не е застрахована, много хора никога няма да я купят", Фертита беше цитиран в интервю по телевизията.

В допълнение, Фертита оприличи текущото състояние на крипто към първите дни на интернет. Той обаче оспори твърденията, че биткойн ще свърши точно като някои интернет компании, които изчезнаха след пускането на дотком балона.

Фертита не е първият собственик на НБА отбор, който да привлече вниманието към криптовалутите. По-рано тази година, Марк Кубан, собственик на Dallas Mavericks, намиращи се в щата Тексас, също като Rockets, посочи, че баскетболният отбор ще започне да приема BTC за закупуването на билети през сезон 2018-2019, който започва на 16-ти октомври.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света