НАЧАЛО Други

Собственикът на НБА отборът Houston Rockets приема Биткойн при дилърство на луксозни автомобили

СЕП. 7, 2018 13:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Собственикът на НБА отборът Houston Rockets приема Биткойн при дилърство на луксозни автомобили

Търговец на луксозни автомобили, базиран в Хюстън, Тексас, стана първият дилър на Bentley, Bugatti и Rolls-Royce (без Lamborghini) в САЩ, който да приеме криптовалута като средство за плащане.


Post Oak Motor Cars, която е собственост на милиардера собственик на Хюстън Рокетс, Тилман Фертита, сега ще приема Биткойн и Биткойн Кеш , като по този начин ще разбие ново място в сегмент, който обслужва спортисти, известни личности и други елитни клиенти.https://twitter.com/TilmanJFertitta/status/1037412640983793664Според Фертита, решението за приемане на крипто е насочено към повишаване на опита на клиентите.

"Възходът на Биткойн предизвика интереса ми. Като премиер дилър на луксозни автомобили, аз винаги искам да предложа на клиентите си най-добрия опит в купуването и това партньорство ще позволи на всеки по света да закупи нашите автомобили по-бързо и по-лесно", каза Фертита.


Партньорство с процесор за плащания


Биткойн плащанията в Post Oak Motor Cars ще бъдат обработени от Bitpay, чийто главен търговски директор Сони Синг каза, че повечето купувачи предпочитат да правят големи покупки, използвайки най-голямата криптовалута спрямо пазарната капитализация, защото е удобно.https://twitter.com/BitPay/status/1037487405597700101Фертита придоби миналата година НБА отбора Houston Rockets на цена от 2,2 милиарда щатски долара. В началото на годината милиардерът, който е и домакин на телевизионното шоу Billion Dollar Buyer на CNBC, заяви, че биткойн ще се превърне в постоянна характеристика, тъй като той прогнозира, че бизнесите му, разпространявани в различни сектори, ще започнат да приемат криптовалути като средство за плащане.


Застраховка, липсващата съставка?


По времето, когато бе съобщено, че Фертита твърди, че флагманската криптовалута трябва да бъде осигурена от Федералната корпорация за застраховане на влоговете в САЩ, за да се засили приемането.

"Отидете в банката и се опитайте да изтеглите един милион долара, те нямат тези парите. Това е само хартия. Това е всичко, което е - хартия, но днес не е застрахована от FDIC. И докато тя не е застрахована, много хора никога няма да я купят", Фертита беше цитиран в интервю по телевизията.

В допълнение, Фертита оприличи текущото състояние на крипто към първите дни на интернет. Той обаче оспори твърденията, че биткойн ще свърши точно като някои интернет компании, които изчезнаха след пускането на дотком балона.

Фертита не е първият собственик на НБА отбор, който да привлече вниманието към криптовалутите. По-рано тази година, Марк Кубан, собственик на Dallas Mavericks, намиращи се в щата Тексас, също като Rockets, посочи, че баскетболният отбор ще започне да приема BTC за закупуването на билети през сезон 2018-2019, който започва на 16-ти октомври.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света