НАЧАЛО Други

Смартфонът, който ще управлява пълен Биткойн нод

МАЙ. 13, 2019 11:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Смартфонът, който ще управлява пълен Биткойн нод

Тайванският производител на смартфони HTC иска да улесни разработчиците на приложения да се свържат с децентрализираната Биткойн мрежа.


Миналата година HTC пусна първия си крипто смартфон Exodus 1. Смартфонът получи доста голямо внимание сред хората с интерес към криптовалути поради вградения хардуерен портфейл, който позволява на потребителите безопасно да съхраняват крипто активите.

Сега HTC прави следващата стъпка в пускането на HTC Exodus 1S, който може не само да съхранява криптовалути, но и да управлява пълен Биткойн нод (възел), директно на смартфона.

Пълен нод като цяло е цялостен регистър на всички транзакции, извършени в Биткойн мрежата, откакто криптовалутата е основана през 2009 година. От днес има около 9 000 активни пълни биткойн нода по целия свят. Те помагат за проверка на биткойн транзакциите, за да се избегне манипулирането на Биткойн блокчейна.


Ще бъде пуснат през третото тримесечие на тази година


С пускането на смартфон, проектиран да изпълнява пълен нод, HTC се надява, че повече хора ще помогнат да се поддържа Биткойн мрежата и по този начин ще я направи по-стабилна и сигурна.

От днес, използването на пълен Биткойн нод изисква около 200 гигабайта съхранение, но HTC Exodus 1S използва компресирана "light" версия на блокчейн, която „само“ изисква около 10 гигабайта.

HTC се надява, че този смартфон ще улесни разработчиците на приложения за изграждане на децентрализирани приложения (dApp) за смартфон, благодарение на директен достъп до Биткойн блокчейна.

HTC Exodus 1S ще се продава за някъде между $250 и $300, а пускането на пазара е планирано за третото тримесечие на тази година.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Opera пусна бета версия на своя крипто браузър

Този крипто браузър има за цел да улесни потребителското изживяване при сърфиране в децентрализирани приложения (dApp), игри и платформи за метавселена, като предлага директен достъп до Web3 услуги за...
ЯНУ. 19, 2022 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX придобиват 268-годишна банка в Германия

BXM Operations AG на групата – компания, основана от главния изпълнителен директор на BitMEX Александър Хьоптнер и нейния финансов директор Стефан Луц – подписа договор за покупка с Дитрих фон Боетихе...
ЯНУ. 19, 2022 08:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Dogecoin се присмива на 'Web3 общността'

Историята на разработчика на Dogecoin с индустрията на Web3 като цяло започна, след като Илон Мъск започна да се присмива на "хората от Web3" в Twitter, които му изглеждат досадни. Първоначалният туит...
ЯНУ. 18, 2022 13:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Associated Press създава NFT пазар за снимки

Фоторепортерите на AP ще създадат първоначална колекция от NFT, която ще включва снимки на различни теми като космос, война и климат. Уебсайтът на платформата съобщава, че това ще продължи няколко сед...
ЯНУ. 18, 2022 10:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света