НАЧАЛО Други

Служителите на границата на САЩ ще изпробват блокчейн

АВГ. 20, 2018 13:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Служителите на границата на САЩ ще изпробват блокчейн

Американската митническа и гранична защита (CBP) планира да изпробва блокчейн технологията, за да провери сертификатите за Северноамериканската асоциация за свободна търговия (NAFTA) и споразуменията за свободна търговия със страните от Централна Америка (CAFTA).


Директорът на CBP за бизнес преобразуване и иновации Винсент Анунциато заяви, че агенцията е започнала "жива пожароизпитателна проверка" на блокчейн платформа, за да удостовери, че внесените продукти са произведени там, където те претендират по време на търговския симпозиум на CBP в Атланта, според американския превозвач.

Новата система, която ще започне през септември, ще помогне на CBP да провери информацията за внесените стоки и да провери как чуждестранните доставчици действат спрямо американските вносители, каза той. Системата може да се използва и за удостоверяване на запазените марки и проверка на физическите свойства на елемента.

"Мога дори да вляза и да кажа:" Хей, имам нужда от малко информация за шевовете "или" имам нужда от информация кои цветове са жизнеспособни ", каза Анунциато.

Той също заяви, че блокчейн системата може да бъде използвана в мобилно приложение, което ще замести хартиен ръчен процес за проверка на такава информация, като по този начин ще се усъвършенства работата на агенцията.

Той също така представи актуализация на работата на агенцията в Консултативния комитет за търговските митнически операции (COAC). Както вече бе съобщено, COAC формира специална група, която съветва секретарите на Министерството на финансите и вътрешната сигурност за търговските операции на агенцията през ноември миналата година. Органът се е фокусирал върху нововъзникващите технологии като цяло и по-специално върху блокчейн.

Тази седмица Анунциато потвърди, че комисията работи за разработването на платформа за доказателство за концепция, която да потвърди интелектуалната собственост, като потвърди връзката между лицензополучателите и лицензодателите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света