НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Служител на Qiwi изкопал и загубил 500,000 Биткойн с хардуер на компанията

ЮЛИ. 30, 2018 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Служител на Qiwi изкопал и загубил 500,000 Биткойн с хардуер на компанията

Qiwi, голяма руска компания за разплащания, е изиграла пионерска роля в развитието на блокчейн в страната.


До голяма степен, този ход е бил иницииран от главния изпълнителен директор и главен акционер на компанията, Сергей Солонин. Причината за интереса на Солонин към крипто напоследък излезе наяве по време на лекция, която той изнесе на Московското училище за комуникации, според Rubase.

През 2011 г. Солонин научава, че компютърите му са изкопали 500,000 Биткойн, които в момента не са били известни. По онова време той не e знаeл какво e Биткойн, камо ли Биткойн копаене.

Шефът на сигурността на Солонин му казва, че компютрите на компанията работят през нощта.

След три месеца разследване той научава, че неговият главен технически офицер е изкопал 500,000 монети на стойност 5 млн. долара за три месеца - сума, която сега струва милиарди долари.

Когато Солонин се изправил срещу мъжа и изискал обяснение и обезщетение, човекът напуснал.

След това Солонин събра екип и им каза, че трябва да използват всички компютърни терминали, за да копаят Биткойн. Те успяха да възстановят част от данните, които бившият служител е изтрил, но не успяват да възстановят Биткойн-а.

След това, Солонин се превърна в крипто инвеститор. Той нае хора, които имат опит с компютърни чипове, и ги инструктира да ускорят процеса на копаене. Сега компанията продава минно оборудване.

Солонин отбеляза, че той е мигрирал към ИТ в края на 90-те години, след като е започнал да купува недвижими имоти от банкрутирали компании.

ИТ сектора е и един, в който човек може да изследва бъдещето, каза той.Изображение от archy13/Shutterstock.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SEC одобри първия Биткойн ETF

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни - причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурнос...
ОКТ. 16, 2021 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Най-голямата дигитална валута по пазарна капитализация се изкачи над $60,000 по-рано днес на борсата Bitstamp, както отрази CryptoDnes.Криптовалутата се търгува на $61,600 към момента на писане, споре...
ОКТ. 15, 2021 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е готова да одобри първите борсово търгувани фондове за Биткойн в страната.Анонимните източн...
ОКТ. 15, 2021 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн заплатите за държавни служители са основен приоритет за Маями

Той също така посочи, че търси незабавно одобрение да постави Биткойн в баланса на Маями.Суарес каза пред Bloomberg News, че по отношение на плащането на държавни служители в Биткойн (BTC): „Искам да ...
ОКТ. 15, 2021 12:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света