НАЧАЛО Други

Скоро японските граждани ще плащат с крипто за пътуванията с влак

МАР. 28, 2019 18:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Скоро японските граждани ще плащат с крипто за пътуванията с влак

Японските пътници скоро ще могат да плащат за пътуванията си чрез редица криптовалути и стейбълкойн.


Доставчикът на облачни и интернет услуги, IIJ (Internet Initiative Japan), разкри плановете си да работи с източна японска железопътна компания (JR East) по проект, който ще позволи на пътниците да плащат за билети за влака в магазините на станции и павилиони, използвайки криптовалути. JR East е един от най-големите железопътни оператори в Япония и управлява шест от десетте най-натоварени станции в страната.

След скорошното им връчване на разрешение за експлоатация на платформата за обмен на криптовалути, DeCurret, IIJ заявиха, че JR East може да започне да приема плащания в популярни криптовалути като биткойн , още през юни тази година.

IIJ и JR East искат да позволят на клиентите да плащат в криптовалути чрез смарткартата на Suica и се надяват да позволят криптовалутни плащания със смартфон. Смята се, че около 75 милиона карти Suica са в обращение, а картите могат да се използват и в около 580 000 магазина в цялата страна.

IIJ работи по платформата за плащане oт известно време, но трябваше да спре, чакайки разрешение за експлоатация от регулаторната агенция за финансови услуги.

IIJ има някои много големи финансови поддръжници - включително самия JR East, както и други големи играчи на местната криптовалутна сцена. Сред тях са търговецът на електроника и японски пионер за крипто плащания, BIC Camera, и банката на Токио - Mitsubishi UFJ (част от по-голямата финансова империя на MUFG).

Съществува и очевидна възможност японските пътници да могат да платят таксите си в стейбълкойн, също като този на MUFG.

Mizuho, основен конкурент на MUFGtron g>, ще започне пилот на новата платформа IIJ-JR East този месец, позволявайки на избрана група клиенти да правят плащания от Suica с помощта на J Coin, собствения си дигитален токен - също фиксиран 1: 1 с японската йена.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Децентрализираните борси отчитат $100 милиарда месечен обем за ноември

Според таблото за данни на The Block, общата сума за ноември е приблизително $99.5 милиарда към 28-ми ноември. Месечните обеми се покачват, откакто достигнаха дъното за годината от $56.35 милиарда дол...
НОЕ. 29, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света