НАЧАЛО Други

Скоро NASDAQ ще добави търговия с криптовалути

АВГ. 30, 2018 12:49 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Скоро NASDAQ ще добави търговия с криптовалути
 

NASDAQ също се присъедини към крипто надпреварата, докато светът очаква Bakkt - първата федерално регуриларана борса за тъговия с криптовалути. SEC е отхвърлил толкова много Биткойн ETF през последните 2 години и всяко едно отхвърляне към момента имаше една обща точка-липсва федерално регулирана борса. Докато останалите точки на отхвърляне намериха отговор, тази "причина за отхвърляне" изглежда също скоро ще намери такъв от NASDAQ.


Големите институции започват да се преместват в екосистемата на криптовалутите


Ако трябва да се вярва на източниците, NASDAQ се опитва да бъде първата голяма институция, която да се включи в крипто обменното управление и да задвижи институционалното движение към екосистемата на криптовалутите. Въпреки че има информация и за други глобалните борси, които се завръщат в крипто чрез партньорства и фючърси, NASDAQ може просто да влезе all-in. Агресивният NASDAQ изглежда създава път за криптовалутите да бъдат изброени и търгувани на собствена борса.

Вътрешен източник, които е близо до процеса на разработването на този проект е споделил пред ICO Journal, че тези планове са реални и скоро критповалути като Биткойн и Етериум ще могат да бъдат търгувани през NASDAQ.

Цитираме източника:

Разговорът около монетите са съсредоточени върху това как те ще бъдат класифицирани от регулаторна гледна точка. Както можете да си представите, нашето ръководство е тясно свързано с разправията за криптовалути в SEC и CFTC и какво се очаква през следващите 3-6 месеца. Дори и с най-дългите времеви рамки, които се приемат, ще се дадат някои насоки и очаквам да действаме бързо. Рамката (два различни набора от рамки, основаващи се на два различни регулаторни резултата) вече е положена, за да създаде [...] стабилен търговски апарат.

Според NASDAQ миналия месец в Чикаго се състоя среща на затворени врати, в която участваха представители на около половин дузина компании, включително Gemini и други криптообмени. Според съобщенията на "Bloomberg" фокусът на събирането e да се насърчи индустрията и да работи в насока подобряване на имиджа на криптовалутите, като утвърди своята потенциална роля на световните пазари.


Състезанието става все по-трудно за традиционните борси


Докато официалното съобщение на NASDAQ все още предстои, по-рано този месец, Intercontinental Exchange - търговски колос, който е собственик на Нюйоркската фондова борса и други глобални пазари, обяви, че създава нова компания, наречена Bakkt. Новото предприятие, което се очаква да започне през ноември, ще предложи федерално регулиран пазар за Биткойн. Със създаването на Bakkt, ICE има за цел да превърне Bitcoin в надеждна глобална валута с широко приложение.

Тази новина беше последвана от втората по големина фондова борса в Германия - Stuttgart Börse, разкривайки планове за разработване на нова платформа за първоначално предлагане на монети (ICO), както и многостранно място за крипто търговия.

През юли тази година Швейцарската фондова борса SIX обяви плановете си за нова пазарна инфраструктура, която е предназначена за криптовалути като Биткойн и ще се основава предимно на блокчейн технологията.

Тъй като тези големи технологични разузнавателни борси влизат в разпадането на крипто списъци, тяхната криптофера изглежда да се развива и да зрее. Това със сигурност ще намали ценовите манипулации и опасения за сигурността, което ще направи по-безопасно институционалните пари да бъдат по-безопасни.


Определено решение SEC може да търси по-голяма сигурност и да намали шансовете за ценови манипулации, като по този начин институционалните пари ще бъдат по -безопасни.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.З...
МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com заделя $200 милиона за инвестиране в крипто стартъпи

Обявено на 4-ти март, новото венчър предприятие, наречено Crypto.com Capital, бе пуснато, за да ускори растежа на крипто стартъпите и да ускори растежа на индустрията като цяло, се казва в прессъобщен...
МАР. 5, 2021 08:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света