НАЧАЛО Други

Скоро NASDAQ ще добави търговия с криптовалути

АВГ. 30, 2018 12:49 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Скоро NASDAQ ще добави търговия с криптовалути

NASDAQ също се присъедини към крипто надпреварата, докато светът очаква Bakkt - първата федерално регуриларана борса за тъговия с криптовалути. SEC е отхвърлил толкова много Биткойн ETF през последните 2 години и всяко едно отхвърляне към момента имаше една обща точка-липсва федерално регулирана борса. Докато останалите точки на отхвърляне намериха отговор, тази "причина за отхвърляне" изглежда също скоро ще намери такъв от NASDAQ.


Големите институции започват да се преместват в екосистемата на криптовалутите


Ако трябва да се вярва на източниците, NASDAQ се опитва да бъде първата голяма институция, която да се включи в крипто обменното управление и да задвижи институционалното движение към екосистемата на криптовалутите. Въпреки че има информация и за други глобалните борси, които се завръщат в крипто чрез партньорства и фючърси, NASDAQ може просто да влезе all-in. Агресивният NASDAQ изглежда създава път за криптовалутите да бъдат изброени и търгувани на собствена борса.

Вътрешен източник, които е близо до процеса на разработването на този проект е споделил пред ICO Journal, че тези планове са реални и скоро критповалути като Биткойн и Етериум ще могат да бъдат търгувани през NASDAQ.

Цитираме източника:

Разговорът около монетите са съсредоточени върху това как те ще бъдат класифицирани от регулаторна гледна точка. Както можете да си представите, нашето ръководство е тясно свързано с разправията за криптовалути в SEC и CFTC и какво се очаква през следващите 3-6 месеца. Дори и с най-дългите времеви рамки, които се приемат, ще се дадат някои насоки и очаквам да действаме бързо. Рамката (два различни набора от рамки, основаващи се на два различни регулаторни резултата) вече е положена, за да създаде [...] стабилен търговски апарат.

Според NASDAQ миналия месец в Чикаго се състоя среща на затворени врати, в която участваха представители на около половин дузина компании, включително Gemini и други криптообмени. Според съобщенията на "Bloomberg" фокусът на събирането e да се насърчи индустрията и да работи в насока подобряване на имиджа на криптовалутите, като утвърди своята потенциална роля на световните пазари.


Състезанието става все по-трудно за традиционните борси


Докато официалното съобщение на NASDAQ все още предстои, по-рано този месец, Intercontinental Exchange - търговски колос, който е собственик на Нюйоркската фондова борса и други глобални пазари, обяви, че създава нова компания, наречена Bakkt. Новото предприятие, което се очаква да започне през ноември, ще предложи федерално регулиран пазар за Биткойн. Със създаването на Bakkt, ICE има за цел да превърне Bitcoin в надеждна глобална валута с широко приложение.

Тази новина беше последвана от втората по големина фондова борса в Германия - Stuttgart Börse, разкривайки планове за разработване на нова платформа за първоначално предлагане на монети (ICO), както и многостранно място за крипто търговия.

През юли тази година Швейцарската фондова борса SIX обяви плановете си за нова пазарна инфраструктура, която е предназначена за криптовалути като Биткойн и ще се основава предимно на блокчейн технологията.

Тъй като тези големи технологични разузнавателни борси влизат в разпадането на крипто списъци, тяхната криптофера изглежда да се развива и да зрее. Това със сигурност ще намали ценовите манипулации и опасения за сигурността, което ще направи по-безопасно институционалните пари да бъдат по-безопасни.


Определено решение SEC може да търси по-голяма сигурност и да намали шансовете за ценови манипулации, като по този начин институционалните пари ще бъдат по -безопасни.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света