НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Скока в цената на Биткойн може да се дължи на навлизането на китайски пари на пазара

ДЕК. 13, 2018 13:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Скока в цената на Биткойн може да се дължи на навлизането на китайски пари на пазара

Клем Чеймбърс е убеден, че притокът на китайски пари на пазара предизвика скока на цената на Биткойн.


Главният изпълнителен директор на ADVFN вярва, че сегашната икономическа война между САЩ и Китай ще направи Биткойннай-сигурният залог за богатите инвеститори, търсещи да хеджират отрицателните последици от търговската война.

Според Чеймбърс, обясненията, предложени досега от анализатори и експерти, които обясняват текущата тенденция на цените на криптовалутата, не са точни. Ръководителят на ADVFN не е съгласен с идеята, че късият скуиз, FOMO или някоя от причините, които летят около новините, са истинските причини за ценовия тласък. Вместо това, Чеймбърс идентифицира ситуацията в Китай като истинския катализатор за скока на цените на BTC. Чеймбърс каза на Forbes:

Обаче това, което причини внезапният необясним скок, вече ми е ясно. Това е [китайската] девалвация, вътрешната реакция на непосредствена, планирана, значителна и може би тромава девалвация на китайската валута, която постави началото на това рали. Това беше група от вътрешни лица, купуващи Биткойн за китайски юан преди обезценяването, което се случи два дни по-късно. Този процес на девалвация продължава седмици, но се ускори миналата седмица.


Резкият дъмпинг на китайската фиат валута в резултат на доклади за предстоящата валутна девалвация, наводни пазара на Биткойн с поръчки за покупка.


Предсказуемо е, че пазарът реагира на рязко повишилото се търсене. Много от тези богати китайци вероятно не се интересуват от това, дали ще платят премия за Биткойн, стига да могат да хеджират богатството си срещу предстоящата девалвация на валутата.

Със сегашното положение между Съединените щати и Китай, довело до решението да се девалвира юана, Чеймбърс очаква BTC да стане фактическо убежище за богатите хора. Главният изпълнителен директор на ADVFN вярва, че Биткойн е по-удобен за хората в сравнение със златото.

Чеймбърс вярва, че ако търговските спорове продължат, BTC ще бъде на път да замени златото. Той каза следното:

Ако търговските войни ескалират, то Биткойн ще "стигне луната", защото огромни суми от китайската валута ще бъдат сменени за BTC като деноминираните в юан, супер богати ще бъдат хеджирани срещу обезценяването на богатството. Биткойн, а не злато, е и ще бъде активът, с който те ще започнат първо.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво следва за тези три криптовалути, според Майкъл Ван де Поуп

В нова пазарна актуализация Ван де Поуп казва, че Биткойн наскоро си възвърна ключова ценова област, което показва, че активът се подготвя за ново рали.“Вчера имахме красив повторен тест, така че цена...
СЕП. 19, 2021 00:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е единствената криптовалута на институционално ниво, според Майкъл Сейлър (видео)

В ново интервю за Bloomberg, Сейлър заяви, че Биткойн (BTC) е в собствена лига, тъй като разделя всички крипто активи в три различни категории."На пазара има три неща - има първокласен актив, актив от...
СЕП. 18, 2021 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света