НАЧАЛО Други

SIX ще пусне базирaн на блокчейн дигитален обмен

ФЕВ. 10, 2019 12:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SIX ще пусне базирaн на блокчейн дигитален обмен
SIX Swiss Exchange отчита около 5.19 милиарда швейцарски франка (CHF) (~ 5.18 милиарда долара) дневен оборот и има пазарна капитализация от над 1.67 трилиона CHF ($ 1.6 трилиона).

Борсата ще тества блокчейн интеграция за предстоящата цифрова платформа за търговия SDX през втората половина на тази година.


Изпълнителният директор Джос Дийселхоф заяви, че компанията е избрала технологията поради подобрената сигурност и ефективността, която може да предложи на всички етапи на търговия и сетълмент.

"Факт е, че отнема два дни купувачът на акции да стане собственик. Ако сложим всичко на нашите цифров обмен, тогава целият процес отнема само няколко секунди. Това прави пазара по-ефективен, но в същото време премахва рискове от системата. "

В интервю за Ройтерс, публикувано на 6-ти февруари, председателят на борсата SIX Ромео Лахър отбеляза, че борсата има за цел да финализира датата на стартиране на новата платформа в края на лятото. Точната дата, която остава обект на правно и регулаторно изясняване с швейцарския пазарен контролен орган за надзор на пазара.

Ройтерс съобщи още, че SIX очаква SDX цифровият обмен да замени съществуващия пазар в рамките на едно десетилетие. Лахър каза, че компанията също така планира да пусне собствено STO, което ще предложи на инвеститорите дял от акции в замяна на капитал.

Неназовани служители на SIX съобщиха на Ройтерс, че SDX ще започне с пускане на подбрани акции, последвани от облигации и евентуално борсово търгувани фондове (ETF).

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

BIthumb съкращават 50% от служителите си

Голямата южнокорейска крипто борса Bithumb съобщава, че съкращава до 50% от работната си сила, според доклад от 18 март. Според доклада, неназован служител потвърждава, че борсата ще намали персонала ...
МАР. 19, 2019 16:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нигерия иска крипто и то веднага

През 2017г. централната банка на Нигерия (CBN) забрани на традиционните банкови системи да правят сделки в Биткойн и други виртуални валути, като каза, че "Централната банка не може да контролира или ...
НОЕ. 18, 2018 23:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Visa и Mastercard трябва да се ориентират към крипто за да са конкурентоспособни

Лиза Елис, партньор и старши анализатор в MoffettNathanson, разкри, че криптовалутната технология ще бъде бъдещето на плащанията, а частни платежни компании като Visa и Mastercard ще трябва да я прием...
МАР. 2, 2019 18:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

ICO Токените Трябва Да Бъдат Регулирани Като Ценни Книжа, А Не Bitcoin

Ролята на крипто валутите беше център на внимание по време на изслушването между Конгреса и Комисията за ценни книжа и борси в САЩ. Комисията за бюджетни кредити в Камарата на представителите на САЩ п...
АПР. 28, 2018 16:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света