НАЧАЛО Биткойн Алткойни

SIX работи върху стабилна монета обвързана с швейцарския франк

МАЙ. 24, 2019 09:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SIX работи върху стабилна монета обвързана с швейцарския франк

SIX, швейцарската фондова борса, работи върху собствена стабилна монета.


Криптовалутата е обвързана с швейцарския франк - за улесняване на транзакциите на SIX Digital Exchange.

SIX не може да предостави повече подробности относно това дали монетите, обезпечени с местната валута, ще бъдат за лично ползване в SDX (като JPM Coin на JPMorgan Chase) или съществуват публично като тези, използвани за търговия на борсите.

В SDX може да се използва фиксиран токен, за да се изпълняват задачи като атомни суапове на ценни книжа и други активи на блокчейн.

От гледна точка на инфраструктурите на финансовите пазари, SIX очевидно се очертава като водещ фактор в крипто-пространството.

През юли миналата година SIX заяви, че SDX ще бъде пуснат през втората половина на 2019 г., започвайки с токенизиране на акции и облигации. След това ще продължи да изследва цифровите версии на други физически активи като картини.

SDX също се фокусира върху така наречените STO-та, като председателят на борсата предлага, че SIX дори може да набере средства чрез STO.

Компанията-майка на Франкфуртската фондова борса, Deutsche Börse, работи с швейцарското правителство, подкрепяно от Swisscom, за тестване на токенизацията в Швейцария.

Съвсем наскоро, Националният депозитар на Русия (NSD) обяви, че ще стартира D3 блокчейн и крипто леджър в Швейцария.

Артем Дуванов, ръководител на иновациите и директор в NSD, каза, че D3 ще търси подходяща стабилна монета, която да добави към платформата, споменавайки GUSD на Gemini.


Стабилните монети, подкрепени от централната банка (за предпочитане е) или банковите пари, ще доведат до въвеждането на D3Ledger и други финансови платформи за DLT.

[...]

Причината е много проста - когато имате стабилна монета в блокчейн, можете да автоматизирате повече процеси и да осигурите по-голяма стойност с интелигентни договори. Не става въпрос само за [доставка срещу плащане], а също и за много корпоративни действия, например разпределение на дивиденти.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Този протокол нарасна с над 1,500% за 10 дни

Появата на Boba Network предизвика някои установени L2 решения.Решенията на L2 виждат солидна доминантност от Arbitrum, но за второто място има ожесточена конкуренция от известно време.Някога това беш...
НОЕ. 28, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн изглежда позициониран за нови върхове

Псевдонимният анализатор казва на своите последователи в Twitter, че графиката за решението за мащабиране на Етериум Polygon (MATIC) предполага, че предстои значителен скок на цените.“Не съм сигурен д...
НОЕ. 28, 2021 12:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Cardano спадна с над 50% от върха си?

ADA, основен роден актив на най-новата платформа за смарт договори Cardano, докосна $1.5 в многомесечния си спад. На 2-ри септември 2021 г. цената на ADA достигна рекордното си ниво от $3.10 в на...
НОЕ. 28, 2021 11:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света