НАЧАЛО Биткойн Алткойни

SIX работи върху стабилна монета обвързана с швейцарския франк

МАЙ. 24, 2019 09:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SIX работи върху стабилна монета обвързана с швейцарския франк

SIX, швейцарската фондова борса, работи върху собствена стабилна монета.


Криптовалутата е обвързана с швейцарския франк - за улесняване на транзакциите на SIX Digital Exchange.

SIX не може да предостави повече подробности относно това дали монетите, обезпечени с местната валута, ще бъдат за лично ползване в SDX (като JPM Coin на JPMorgan Chase) или съществуват публично като тези, използвани за търговия на борсите.

В SDX може да се използва фиксиран токен, за да се изпълняват задачи като атомни суапове на ценни книжа и други активи на блокчейн.

От гледна точка на инфраструктурите на финансовите пазари, SIX очевидно се очертава като водещ фактор в крипто-пространството.

През юли миналата година SIX заяви, че SDX ще бъде пуснат през втората половина на 2019 г., започвайки с токенизиране на акции и облигации. След това ще продължи да изследва цифровите версии на други физически активи като картини.

SDX също се фокусира върху така наречените STO-та, като председателят на борсата предлага, че SIX дори може да набере средства чрез STO.

Компанията-майка на Франкфуртската фондова борса, Deutsche Börse, работи с швейцарското правителство, подкрепяно от Swisscom, за тестване на токенизацията в Швейцария.

Съвсем наскоро, Националният депозитар на Русия (NSD) обяви, че ще стартира D3 блокчейн и крипто леджър в Швейцария.

Артем Дуванов, ръководител на иновациите и директор в NSD, каза, че D3 ще търси подходяща стабилна монета, която да добави към платформата, споменавайки GUSD на Gemini.


Стабилните монети, подкрепени от централната банка (за предпочитане е) или банковите пари, ще доведат до въвеждането на D3Ledger и други финансови платформи за DLT.

[...]

Причината е много проста - когато имате стабилна монета в блокчейн, можете да автоматизирате повече процеси и да осигурите по-голяма стойност с интелигентни договори. Не става въпрос само за [доставка срещу плащане], а също и за много корпоративни действия, например разпределение на дивиденти.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Графиката на XRP в момента е много близка до тази на бичия пазар от 2017-та година

Техническият трейдър, известен в бранша като Magic, казва на своите 31,000 последователи, че текущата графика на XRP отразява ценовото действие на алткойна още в края на 2017 г. XRP за кратко преми...
ФЕВ. 16, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавят фючърси на NEO с до 50x ливъридж

Съгласно съобщението, публикувано на 16 февруари, фючърсите NEO / USDT ще стартират на 17 февруари и търговците ще могат да избират ливъридж между 1x и 5 0x . Таксите, които борсата налага на сдел...
ФЕВ. 16, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кой забравен алткойн може и да е на път да възкръсне

TraderXO пише в Twitter, че NEO може да избухне и да мине по пътя на растежa на Етериум през 2020 г. ETH започна годината от $130 и към момента на писане е $270  - увеличение от 107%.NEO, конкур...
ФЕВ. 16, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Chainlink поставя нови рекорди и не губи инерция

LINK публикува огромни печалби през последните няколко месеца с безумния си импулс, който му позволи да задава нови максимуми за всички времена.Този импулс не показва никакви признаци за забавяне и ан...
ФЕВ. 16, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света