НАЧАЛО Други

Система за проследяване на диаманти базирана на блокчейн в Русия

ЯНУ. 30, 2019 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Система за проследяване на диаманти базирана на блокчейн в Русия

Руското министерство на образованието и науката (Mинобрнауки) въвежда платформа с възможност за проследяване на естествени диаманти, предаде днес правителствената информационна агенция TASS.


Новата руска технология за проследяване на диаманти твърди, че напълно гарантира автентичността на диамантените продукти по цялата верига на доставки, от добива и полирането до крайния собственик.

Въз основа на нововъзникващите ИТ технологии и блокчейн, новата система има за цел да попречи на участниците на пазара да загубят финансовите си активи, тъй като диамантеният пазар има както естествени, така и синтетични диаманти, както и фалшиви камъни, съобщава TASS.

Според министерството, технологията е разработена от руския стартъп Bitcarat.com, който е основан от завършилите руския технически университет MISiS и Националния изследователски университет.

Руското министерство на образованието и науката обясни, че в процеса на новата система, всеки диамант придобива дигитален код, който се записва на леджъра и се споделя между всички участници във веригата. Системата също така дава възможност за записване и проследяване на историята на прехвърлянето на собственост и според сведенията, гарантира защита от нарушения на сигурността.

Минобрнауки подчерта, че основният принцип на блокчейн ще позволи на системата да проследи всички транзакции, включително всеки опит за редактиране на кода, който автоматично ще сигнализира за фалшификация. Министерството добави, че разработчиците на инициативата планират да привлекат инвестиции през следващата година.

През октомври 2018 година, най-голямата световна компания за добив на диаманти, руската Alrosa, се присъедини към пилотната платформа за вериги за дистрибуция на диаманти, на гиганта в сферата, De Beers.

По-рано през 2018 година, Хонконгската бижутерийна компания Chow Tai Fook Jewellery Group също въведе платформа за проследяване на диаманти, базирано на блокчейн, разработена от стартъпа Everledger и подсигурен от IBM Blockchain Platform.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света