НАЧАЛО Финтех

Сингапурската банка DBS емитира $ 11,3 милиона в блокчейн облигации

ЮНИ. 2, 2021 12:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сингапурската банка DBS емитира $ 11,3 милиона в блокчейн облигации

DBS, мултинационална банка със седалище в Сингапур, обяви нова токенизирана облигация. Това е част от STO на стойност 11,3 милиона долара (15 милиона долара).

Най-голямата банка в Югоизточна Азия, базираната в Сингапур DBS, се превърна в последната банка, която емитира облигации на блокчейн.


Емитентите се надяват, че свързването на традиционни ценни книжа в крипто рамка може да улесни търговията им.


Процесът позволява и ‘фракциониране’ - разделянето на облигации и превръщането им в заменими токени може да направи тези инвестиции по-достъпни.


DBS обяви днес, че е определила цената на блокчейн облигациите, които ще задвижват предстоящото предлагане на секюрити токени за сигурност на 11,3 милиона долара.


По време на STO се продават криптовалути, които представляват ценни книжа извън веригата (като акции). Както при ICO, те са начин за набиране на капитал.


През последните години Santander Bank, Société Générale и Световната банка издадоха базирани на блокчейн облигации.


Миналия месец Европейската инвестиционна банка продаде двугодишни книжа на Етериум блокчейна на стойност 121 милиона долара.


Шефът на капиталовите пазари на DBS, Енг-Куок Сийт Моуй, обясни, че цифровите облигации на банката са залог за широкото приемане на блокчейн.


Очакваме токенизирането на активи да става все по-масово, тъй като все повече наши клиенти започват да възприемат издаването на секюрити токени като част от упражняването на набирането на капитал”, каза тя в изявление.


Облигациите изтичат след шест месеца и изплащат 0,60% годишно. Те могат да бъдат закупени на партиди от 10,000 SGD ($7,568).


Облигациите се търгуват на собствената крипто борса на DBS, Digital Exchange (DDEx), която стартира в края на миналата година.


В допълнение към цифровите облигации, борсата поддържа сделки между четири фиатни валути (SGD, USD, HKD, JPY) и четири криптовалути (Биткойн, Етериум, Биткойн Кеш, XRP).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (9)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Приложението за банкиране Dave става публично чрез SPAC на стойност $4 милиарда

Стартирал през 2017 г. като личен финансов асистент, Dave вече е финансова платформа, която помага на 10 милиона клиенти с банкиране, финансови анализи, защита от овърдрафт, изграждане на кредити и на...
ЮНИ. 13, 2021 14:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Briq - финтех за строителната индустрия

Финансирането е сред най-големите набирания на средства от Серия B от стартъп за строителен софтуер, според компанията, и довежда общата набрана сума на Briq до $43 милиона от създаването ѝ през януар...
ЮНИ. 10, 2021 12:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Изкуствените валути' са заплаха за финансовата стабилност, според ЕЦБ

В доклад за международната роля на еврото изследователите подчертават значението на дигиталните валути на централните банки (CBDC) спрямо "изкуствените валути“, които се изграждат от технологични гига...
ЮНИ. 5, 2021 16:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs с инвестиция в автомобилния стартъп за рефинсниране MotoRefi

Стартъпът разработи платформа за автоматично рефинансиране, която обработва целия процес на заемане.MotoRefi казва, че използването на неговата платформа спестява на потребителите средно 100 долара на...
МАЙ. 31, 2021 19:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света