НАЧАЛО Регулации

Сингапур предоставя изключения за крипто лицензи за Ripple, Coinbase и Binance

МАР. 28, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сингапур предоставя изключения за крипто лицензи за Ripple, Coinbase и Binance

Сингапур наскоро (през януари 2020 г.) прие специфично законодателство за криптовалутите - Законът за платежните услуги (PSA).

Оказва се, че някои крипто компании като Ripple, Coinbase и Binance са били освободени от закона от началото на годината.


Паричният орган на Сингапур (MAS), централната банка на страната и основният финансов регулаторен орган, освободиха редица основни платежни фирми от притежаване на финансов лиценз съгласно PSA.


Според изявление, публикувано на 24-ти март, на изброените компании е разрешено да продължат да предоставят конкретни платежни услуги, без да притежават PSA лиценз за ограничен период от време.


Ripple, Coinbase и Binance получиха шест месеца освобождаване


Като такива, местните дъщерни дружества на големи крипто компании като Ripple, Coinbase и Binance са официално упълномощени да предоставят услуга за цифрови плащания в Сингапур от януари 2020 г.


Според MAS, Ripple Labs Singapore, Coinbase Singapore и Binance Asia Services могат да предоставят услуги без PSA лиценз до 28-ми юли 2020 г.


MAS отбеляза, че освобождаването ще се прекрати след посочения период или ако предприятието подаде заявление за лиценз съгласно PSA.


BitGo и Gemini също са в списъка


Някои крипто фирми получиха по-дълъг период на освобождаване. BitGo Сингапур, местно дъщерно дружество на един от най-големите процесори за плащания с Биткойн (BTC) в света, и Gemini Trust Company, услуга за обмен и попечителство на криптовалути, ръководена от близнаците Winklevoss, получиха 12-месечно освобождаване.


Според съобщението на MAS, на компаниите е разрешено да предоставят услуги за издаване на сметки, услуги за вътрешни парични преводи и вътрешни трансгранични парични преводи до 28-ми януари 2021 г.


Други фирми, от крипто пространството, от списъка включват крипто обмена OKCoin, децентрализираната офлайн мрежа за продажби Pundi X и Cumberland.


Редица крипто бизнеси в Сингапур похвалиха PSA като правен инструмент, който ще привлече криптовалутите и бизнеса, свързан с блокчейн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Украйна ще позволи на крипто фирми да отварят банкови сметки

На 18-ти май Министерството на цифровата трансформация на държавата публикува нов законопроект ‘За виртуалните активи’. Той има за цел да определи правния статус на криптовалутите и правилата за тяхно...
МАЙ. 24, 2020 18:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн лична собственост ли е?

Връщането на тези средства на законния собственик не е лесна задача, тъй като освен всичко друго, нашите правни институции не са разработили ясен механизъм за връщането им. Новите възможности за просл...
МАЙ. 8, 2020 16:15 5 МИН . ЧЕТЕНЕ

4 начина по които COVID-19 ще тласне банките и регулаторите към крипто

1. Увеличаване на политическото влияниеКрипто общността беше забележително далновидна в прогнозата си за това как коронавирусът ще се отрази на глобалната икономика и обществото. През дългите месеци, ...
МАЙ. 7, 2020 20:00 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централната банка на Нидерландия дава ултиматум на крипто бизнесите

В съобщение за новините, публикувано на 4-ти май, DNB съобщи на компаниите, че след гласуването на нидерландския сенат в полза на Закон за прилагане, изменящ четвъртата директива на Европейския съюз з...
МАЙ. 6, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света