НАЧАЛО Регулации

Сингапур може да се превърне в първа страна напълно приела криптовалути

СЕП. 23, 2018 21:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сингапур може да се превърне в първа страна напълно приела криптовалути

Сингапурските национални регулаторни органи на финансовите пазари обсъдиха тяхната отвореност към развиващата се индустрия по време на Singapore Consensus.


Изглежда, че правителството на Сингапур има добре обмислен план за въвеждане на криптовалути в своята икономика, според TechCrunch.


Singapore Consensus 2018 приветства хиляди зрители, предприемачи и експерти от крипто сферата, за да обсъдят и създадат нови връзки, които могат да формират основата за бъдещето на индустрията. Основен елемент от срещата бе речта на представителите на Паричния орган на Сингапур (MAS) по отношение на бъдещето на крипто в тяхната страна. Изглежда, че финансовите регулатори на Сингапур са много напред като стане дума за разбирането им за индустрията и плановете им за бъдещето.

MAS прави ясно разграничение между различните видове криптовалути. Дамиен Панг, ръководител на екосистемата и инфраструктурата на FinTech в рамките на MAS, заяви, че "MAS разглежда в близък план характеристиките на токените в миналото, в настоящето и в бъдеще, вместо само в изградената технология".

MAS няма да ограничи блокчейн или криптовалутите, не се стреми да "регулира самата технология, а [нейната] цел", смята Панг.

Освен това властите не планират да налагат регулации на всички продукти с криптовалути. Докато токените за плащане (които притежават икономически свойства) и токените за сигурност изискват известно внимание от правна гледна точка поради тяхната природа, полезните(utility) токените не изискват толкова контрол, посочи Панг.

Властите нямат намерение да налагат регулации на всички продукти с криптовалути.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света