НАЧАЛО Регулации

Сингапур може да се превърне в първа страна напълно приела криптовалути

СЕП. 23, 2018 21:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сингапур може да се превърне в първа страна напълно приела криптовалути

Сингапурските национални регулаторни органи на финансовите пазари обсъдиха тяхната отвореност към развиващата се индустрия по време на Singapore Consensus.

 

Изглежда, че правителството на Сингапур има добре обмислен план за въвеждане на криптовалути в своята икономика, според TechCrunch.


Singapore Consensus 2018 приветства хиляди зрители, предприемачи и експерти от крипто сферата, за да обсъдят и създадат нови връзки, които могат да формират основата за бъдещето на индустрията. Основен елемент от срещата бе речта на представителите на Паричния орган на Сингапур (MAS) по отношение на бъдещето на крипто в тяхната страна. Изглежда, че финансовите регулатори на Сингапур са много напред като стане дума за разбирането им за индустрията и плановете им за бъдещето.

MAS прави ясно разграничение между различните видове криптовалути. Дамиен Панг, ръководител на екосистемата и инфраструктурата на FinTech в рамките на MAS, заяви, че "MAS разглежда в близък план характеристиките на токените в миналото, в настоящето и в бъдеще, вместо само в изградената технология".

MAS няма да ограничи блокчейн или криптовалутите, не се стреми да "регулира самата технология, а [нейната] цел", смята Панг.

Освен това властите не планират да налагат регулации на всички продукти с криптовалути. Докато токените за плащане (които притежават икономически свойства) и токените за сигурност изискват известно внимание от правна гледна точка поради тяхната природа, полезните(utility) токените не изискват толкова контрол, посочи Панг.

Властите нямат намерение да налагат регулации на всички продукти с криптовалути.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Дубай търсят обществена обратна връзка за предложените крипто закони

Органът за финансови услуги в Дубай, или DFSA, продължава усилията си за създаване на стандартизирана рамка за регулиране на криптовалутите в мегаполиса. Според прессъобщение на DFSA, публикувано...
МАР. 30, 2021 09:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase отложи листинга си след $6.5 милиона глоба от CFTC

След уреждане на обвиненията за неправилно отчитане на обема на борсата и “самотъргуване” със CFTC вчера, се появиха доклади, че борсата Coinbase ще проведе листването на акциите си към следващия месе...
МАР. 22, 2021 13:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света