НАЧАЛО Регулации

Швейцарският федерален съвет клони към минимална регулация

ДЕК. 21, 2018 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Швейцарският федерален съвет клони към минимална регулация

Доклад, базиран на анализа извършен от работна група за блокчейн, която бе назначена по-рано тази година, беше приет от Федералния съвет.


В доклада се стигна до заключението, че правната рамка на Швейцария може да се справи с нови технологии като например блокчейн, като се правят само селективни корекции, а не фундаментални.

Федералният съвет понастоящем не вижда основни въпроси, свързани със закона за финансовите пазари, отнасящи се конкретно за приложения, базирани на блокчейн / DLT, които биха изисквали фундаментални корекции в законодателството.

Швейцарското законодателство за финансовите пазари обикновено е технологично неутрално и е в състояние да се справи с новите технологии.

Специфичните области, които се нуждаят от целенасочени корекции според управителния орган на Швейцария, включват банково право, гражданско право, закон за несъстоятелност и закон за борба с прането на пари.

В гражданското право Федералният съвет препоръча да се увеличи правната сигурност, свързана с прехвърлянето на права чрез цифрови регистри.

По отношение на законодателството за финансовата пазарна инфраструктура, Федералният съвет призова за разработване на нова и гъвкава категория разрешителни. Те ще бъдат насочени конкретно към инфраструктурите на финансовия пазар, базирани на блокчейн.

Бяха предложени и промени в законодателството в областта на несъстоятелността, които изискват разяснение по отношение на сегрегацията на криптовалути и други цифрови активи в случай на несъстоятелност.

...необходимо е да се предвидят недвусмислени правила относно разделянето на крипто активи от средствата на банкрутиралия по аналогия с правото на собственика на сегрегация съгласно действащото законодателство.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството. Двете реклами се появиха съотве...
ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Броят на страните, които забраняват крипто, се е удвоил за три години

Въпреки че 2021 г. беше добра година за индустрията на криптовалутите по отношение на представянето на пазара, броят на юрисдикциите, забраняващи крипто, се е удвоил от 2018 г. насам.Доклад на Библиот...
ЯНУ. 5, 2022 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Израел трябва да приемат печалби от криптовалути

Съобщава се, че Банката на Израел (BoI) е инструктирала местните банки да приемат печалби от начинания с цифрови активи, стига източникът на парите да не е свързан с престъпни дела. Процедурата има за...
ДЕК. 31, 2021 13:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея иска да ограничи блокчейн P2E игрите

Правителството на Южна Корея поиска както от Apple, така и от Google да блокират P2E игрите от съответните им магазини за приложения. Местните медии съобщиха, че правителството е наредило на двете тех...
ДЕК. 30, 2021 13:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света