НАЧАЛО Регулации

Швейцарският федерален съвет клони към минимална регулация

ДЕК. 21, 2018 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Швейцарският федерален съвет клони към минимална регулация

Доклад, базиран на анализа извършен от работна група за блокчейн, която бе назначена по-рано тази година, беше приет от Федералния съвет.


В доклада се стигна до заключението, че правната рамка на Швейцария може да се справи с нови технологии като например блокчейн, като се правят само селективни корекции, а не фундаментални.

Федералният съвет понастоящем не вижда основни въпроси, свързани със закона за финансовите пазари, отнасящи се конкретно за приложения, базирани на блокчейн / DLT, които биха изисквали фундаментални корекции в законодателството.

Швейцарското законодателство за финансовите пазари обикновено е технологично неутрално и е в състояние да се справи с новите технологии.

Специфичните области, които се нуждаят от целенасочени корекции според управителния орган на Швейцария, включват банково право, гражданско право, закон за несъстоятелност и закон за борба с прането на пари.

В гражданското право Федералният съвет препоръча да се увеличи правната сигурност, свързана с прехвърлянето на права чрез цифрови регистри.

По отношение на законодателството за финансовата пазарна инфраструктура, Федералният съвет призова за разработване на нова и гъвкава категория разрешителни. Те ще бъдат насочени конкретно към инфраструктурите на финансовия пазар, базирани на блокчейн.

Бяха предложени и промени в законодателството в областта на несъстоятелността, които изискват разяснение по отношение на сегрегацията на криптовалути и други цифрови активи в случай на несъстоятелност.

...необходимо е да се предвидят недвусмислени правила относно разделянето на крипто активи от средствата на банкрутиралия по аналогия с правото на собственика на сегрегация съгласно действащото законодателство.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех. Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оп...
СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света