НАЧАЛО Други

Швейцария се борят за да задържат своите крипто компании

СЕП. 23, 2018 10:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Швейцария се борят за да задържат своите крипто компании

Повече от 500 блокчейн и крипто стартъпи са намерили дом в Швейцария. Страната се надява да стане главната блокчейн столица в света. Страната е въвела нов план за укрепване на предишните яростни взаимоотношения между крипто стартъпите и швейцарските банки.


Нови насоки за банките, които искат да се запознаят с крипто


Според Ройтерс, Швейцарската асоциация на банкерите (SBA) публикува набор от насоки, насочени към швейцарските банки, заинтересувани от сътрудничеството с крипто компании. Такова партньорство може да се отнася до някои жизненоважни финансови услуги като кеш депозити и защита, корпоративни плащания и ежедневни финансови операции. Ейдриан Шацман, стратегически съветник в SBA, заяви:

Смятаме, че с тези указания ще можем да създадем база за обсъждане между банките и новаторските стартъп фирми, като опростяваме диалога и улесняваме откриването на сметки.

Обаче не става дума само за това, което банките могат да предложат, въпреки че тяхната помощ е повече от добре дошла за младите компании. По-скоро това е понятие, че банките и крипто бизнесите не е необходимо да бъдат врагове по подразбиране, а партньори вместо това. Ако тази стратегия се окаже успешна, примерът на Швейцария може да създаде прецедент за други развити страни, които все още не са склонни да приемат това крипто.


Има само една крачка между омразата и любовта


Въпреки че Швейцария изтъква, че е трябвало да се превърне в глобалната блокчейн столица, швейцарските банки не са били съгласни. Както бе съобщено през юли, много малко доставчици на финансови услуги се ангажираха със сътрудничеството с бизнеса с криптовалута - някои доставчици дори премахнаха ограничения набор от услуги, които предлагаха.

В резултат на това много компании ефективно са си стегнали багажа и се отбиват за по-приятелски локали. Враждебното отношение, изложено от банките, не е нищо неочаквано. Криптовалутите са придобили различни репутации в световен мащаб поради връзката им с изпирането на пари и измамите.

Поради тази причина новоиздадените насоки се отнасят до крипто компаниите, колкото и до банките. "Това дава по-голяма яснота не само на банките, но и на новосъздадените компании", каза ръководителят на Crypto Valley Association от Zug. Крипто компаниите ще бъдат напълно запознати с изискванията, които трябва да изпълнят, за да бъдат считани за надеждни от доставчиците на финансови услуги и да имат достъп до тях.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Steam забраняват блокчейн игрите и NFT

Steam, популярна услуга за дигитално разпространение на видеоигри, управлявана от Valve, се насочи към това да изчисти всички игри, които включват незаменими токени (NFT) или криптовалути, съобщава NM...
ОКТ. 16, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света