НАЧАЛО Регулации

Швейцария и Израел ще си колаборират при крипто регулациите

СЕП. 20, 2018 23:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Швейцария и Израел ще си колаборират при крипто регулациите

Швейцарският министър на финансите Уели Моурер наскоро посети Израел заедно с държавния секретар по международните финансови въпроси Йорг Гасър, като посочи целта им да получат банков достъп до израелските пазари, за да позволят на швейцарските банки да търгуват там.


Ройтерс съобщава, че двете страни вече се съгласиха да си сътрудничат в областта на финансовата технология, криптовалутите и тяхната регулацията, след обсъждането им с израелското правителство.

Гасер подготвя доклад за методите и факторите за регулиране на блокчейн технологията и ще представи своите препоръки до края на годината с цел парламентът да ги одобри през следващата година.

Швейцария отдавна е в челните редици на иновативното мислене, приветствайки нововъзникващите фирми и изследователи от цял свят. Швейцария е дом на Цуг, малък алпийски град, който приветства криптоориентирани фирми и компании. ShapeShift Exchange и фондацията Етериум са със седалище в Цуг заедно с много други компании.

Докато регулаторният климат е приветстващ в Швейцария, централната банка е по-малко. CCN съобщи през юли, че организациите в страната се опитват да спрат поточните компании, които напускат други държави.

След като правителството започна разследване на евентуалния случай на използване на криптовалутата "е-frank", централната банка изстреля идеята, заявявайки, че крипто технологията не е достатъчно добра. Обаче ново начало, базирано на Zug, наречено Alprockz, сега работи върху стабилна криптовалута, базирана върху швейцарския франк, като подчертава до голяма степен, че криптотехнологиите напредват с или без подкрепата на банките.

Израел също е основен технологичен център. Това е източникът на повечето чипове на процесорите на Intel, а гигантът Bitmain обяви, че утрои своя център за развитие в Западен Израел, за да увеличи производството на ASIC. Миналата година израелският премиер Бенджамин Нетаняху дори предложи, че ерата на традиционните банки и банковия сектор съвсем приключи и че криптовалутите може да са повратна точка.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството. Двете реклами се появиха съотве...
ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Броят на страните, които забраняват крипто, се е удвоил за три години

Въпреки че 2021 г. беше добра година за индустрията на криптовалутите по отношение на представянето на пазара, броят на юрисдикциите, забраняващи крипто, се е удвоил от 2018 г. насам.Доклад на Библиот...
ЯНУ. 5, 2022 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Израел трябва да приемат печалби от криптовалути

Съобщава се, че Банката на Израел (BoI) е инструктирала местните банки да приемат печалби от начинания с цифрови активи, стига източникът на парите да не е свързан с престъпни дела. Процедурата има за...
ДЕК. 31, 2021 13:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея иска да ограничи блокчейн P2E игрите

Правителството на Южна Корея поиска както от Apple, така и от Google да блокират P2E игрите от съответните им магазини за приложения. Местните медии съобщиха, че правителството е наредило на двете тех...
ДЕК. 30, 2021 13:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света