НАЧАЛО Регулации

Швейцария и Израел ще си колаборират при крипто регулациите

СЕП. 20, 2018 23:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Швейцария и Израел ще си колаборират при крипто регулациите

Швейцарският министър на финансите Уели Моурер наскоро посети Израел заедно с държавния секретар по международните финансови въпроси Йорг Гасър, като посочи целта им да получат банков достъп до израелските пазари, за да позволят на швейцарските банки да търгуват там.


Ройтерс съобщава, че двете страни вече се съгласиха да си сътрудничат в областта на финансовата технология, криптовалутите и тяхната регулацията, след обсъждането им с израелското правителство.

Гасер подготвя доклад за методите и факторите за регулиране на блокчейн технологията и ще представи своите препоръки до края на годината с цел парламентът да ги одобри през следващата година.

Швейцария отдавна е в челните редици на иновативното мислене, приветствайки нововъзникващите фирми и изследователи от цял свят. Швейцария е дом на Цуг, малък алпийски град, който приветства криптоориентирани фирми и компании. ShapeShift Exchange и фондацията Етериум са със седалище в Цуг заедно с много други компании.

Докато регулаторният климат е приветстващ в Швейцария, централната банка е по-малко. CCN съобщи през юли, че организациите в страната се опитват да спрат поточните компании, които напускат други държави.

След като правителството започна разследване на евентуалния случай на използване на криптовалутата "е-frank", централната банка изстреля идеята, заявявайки, че крипто технологията не е достатъчно добра. Обаче ново начало, базирано на Zug, наречено Alprockz, сега работи върху стабилна криптовалута, базирана върху швейцарския франк, като подчертава до голяма степен, че криптотехнологиите напредват с или без подкрепата на банките.

Израел също е основен технологичен център. Това е източникът на повечето чипове на процесорите на Intel, а гигантът Bitmain обяви, че утрои своя център за развитие в Западен Израел, за да увеличи производството на ASIC. Миналата година израелският премиер Бенджамин Нетаняху дори предложи, че ерата на традиционните банки и банковия сектор съвсем приключи и че криптовалутите може да са повратна точка.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света