НАЧАЛО Регулации

Швейцарският президент иска бърза и ясна регулация на блокчейн фирмите

МАР. 29, 2019 15:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Швейцарският президент иска бърза и ясна регулация на блокчейн фирмите

Президентът на Швейцарската Конфедерация, Уели Маурер, подчерта, че установяването на регулация за блокчейн сектора трябва да бъде бързо и ясно. Маурер направи своето изказване на CV Crypto Valley срещата в Цуг, в сряда.


Маурер, който е и министър на финансите на страната, се обърна към срещата, само няколко дни след като федералният съвет на Швейцария започна своя процес на консултации с парламентa относно бъдещите промени във федералния закон, които биха подобрили правния статут на блокчейн фирмите.

Crypto Valley привлече над 1000 участници, Маурер каза пред публиката, че Швейцария трябва да предприеме решителни и прозрачни действия за изменение на съществуващите закони в полза на новите технологии и че Федералният съвет, и по-специално Федералния департамент на финансите (FDF) , е готов да продължи да ускорява темпото в това отношение.

Когато става въпрос за блокчейн и други разпределени технологии, той предложи на швейцарските власти „постоянно да търсят начини да останат две стъпки напред”.

Съобщава се, че Маурер призова представители на блокчейн и крипто сектора да излязат и да оспорват федералното правителство с нови идеи, като казват: „Нашите врати са отворени (на FDF)".

Предложените от FDF правни изменения за консултациите на парламента по-рано тази седмица, включват регулиране на крипто и блокчейн фирми по швейцарското законодателство за принудително изпълнение и банкрут и създаване на нова категория разрешения за "DLT системи за търговия" в рамките на закона за инфраструктурата на финансовия пазар.

Както беше съобщено наскоро, швейцарското законодателство - Федералното събрание - одобри предложение да се възложи на Федералния съвет да адаптира съществуващото законодателство за крипто регулация на 20-ти март.

След одобрението на предложението се съобщава, че Маурер е казал, че предложените разработки надхвърлят обхвата на планирания регламент.

През декември 2018 г., Маурер предполага, че вместо конкретна блокчейн или крипто правна рамка, Швейцария трябва да адаптира съществуващите закони, за да позволи новата технология и нейните финансови приложения.


Вчера, 27-ми март, швейцарският орган за надзор на финансовите пазари обяви, че приключи изпълнителното производство срещу крипто добивната фирма Envion AG, заключавайки, че ICO-то им е незаконно.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Binance ще търси регулаторно одобрение във Великобритания

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао каза, че борсата планира да се разшири в Обединеното кралство през следващите шест до 18 месеца, въпреки че бе инструктирана от регулатора на стра...
ДЕК. 6, 2021 11:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX с 10 предложения за регулиране на крипто пазара

В нова блог публикация борсата разкрива това, което нарича "Ключови принципи на FTX за пазарни регулации на платформи за крипто търговия".Първото в списъка е да има един основен пазарен регулатор, кой...
ДЕК. 6, 2021 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централната банка на Китай иска да следи метавселената и NFT

Говорейки на среща на върха за националната финансова сигурност, Гоу Венджун, директор на отдела за борба с прането на пари (AML) в PBoC, посочи рисковете, свързани с оставянето на новите тенденции в ...
ДЕК. 2, 2021 08:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света