НАЧАЛО Регулации

Швейцария са на път да регулират криптовалутите наравно с традиционните активи

МАР. 22, 2019 19:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Швейцария са на път да регулират криптовалутите наравно с традиционните активи

Федералното събрание на Швейцария гласува в подкрепа на поставянето на криптовалута на равни начала като традиционните активи.

Колебливо гласуване


99 членове на Националния съвет, долната камара на Федералното събрание на Швейцария, подкрепиха предложение за регламенти от либералния обществен представител, Джовани Мерлини. 83 души гласуваха против, а 10 се въздържаха от гласуване.

Предложените регламенти ще трябва да бъдат разгледани от "Съвета на Щатите", който е горната камара на Федералното събрание. Федералното събрание на Швейцария е законодателната власт на страната.

Съгласно предложените регламенти, съществуващото законодателство както на административните, така и на съдебните органи, следва да се адаптира и да се прилага и за криптовалутите.

Докато прави предложението си, Мерлини твърди, че:
Криптовалутите могат да се издават на всеки, който има децентрализирана, криптографска peer-to-peer мрежа. Голяма част от криптовалутите са напълно анонимни, което благоприятства изнудването и изпирането на пари.

Струва си да се отбележи, че този сценарий има малко подкрепа, имайки предвид оценката на Европол е от края на 2018 година.


Използването на криптовалути от терористични групи включва само транзакции на ниско ниво - основното им финансиране все още произтича от традиционните банкови услуги и услугите за парични преводи.

Изненадващ ход?


Аргументите на Мерлини, както и предложените регламенти, изглеждат малко изненадващи, като се има предвид позицията на страната за криптовалутите. Страната класифицира виртуалните валути като активи и има сравнително спокойна регулаторна тежест и ниски бариери за навлизане на пазара.

През декември, министърът на финансите на страната, Уели Маурер, заяви, че вместо да създава нови специфични за криптовалутите разпоредби, Федералното събрание ще адаптира съществуващите такива, за да отговарят на нуждите на индустрията.

След одобрението на предложението обаче, Маурер заяви, че предложението надминава обхвата на планираните регламенти.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Сингапур налага ограничения на крипто рекламите

Насоките, които бяха издадени в понеделник, също предупредиха широката общественост за високите рискове, свързани с крипто пазара в допълнение към забрана на DPT компаниите да рекламират услугите си н...
ЯНУ. 17, 2022 23:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството. Двете реклами се появиха съотве...
ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Броят на страните, които забраняват крипто, се е удвоил за три години

Въпреки че 2021 г. беше добра година за индустрията на криптовалутите по отношение на представянето на пазара, броят на юрисдикциите, забраняващи крипто, се е удвоил от 2018 г. насам.Доклад на Библиот...
ЯНУ. 5, 2022 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Израел трябва да приемат печалби от криптовалути

Съобщава се, че Банката на Израел (BoI) е инструктирала местните банки да приемат печалби от начинания с цифрови активи, стига източникът на парите да не е свързан с престъпни дела. Процедурата има за...
ДЕК. 31, 2021 13:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света