НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ще видим ли голям пробив при Биткойн?

ДЕК. 10, 2019 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще видим ли голям пробив при Биткойн?

Въпреки че за Биткойн 2019 г. не се справя лошо, скорошната низходяща тенденция разочарова много инвеститори.

Анализаторите обаче очакват скоро нещата да се променят.

 

Биткойн е не само най-големият дигитален актив на пазара на криптовалути по пазарна капитализация, но е и един от най-добре представящите се, тъй като през годините предлага постоянни печалби на своите инвеститори. 

 

Популярността на актива също гарантира, че постоянно се говори за него, като постоянно се появяват нови прогнози и анализи. Един от анализаторите на Bloomberg показва, че близкото бъдеще на Биткойн не изглежда много добре.

 

BTC, по време на писане на статията, се търгува малко над 7,300 долара, губейки приблизително 2% за последните 24 часа. Докато известно ниво на волатилност се очаква при търговията, докладът на Bloomberg посочи, че монетата е в непрекъснат мечи модел и инвеститорите чакат следващия потенциален пробив.

 

Твърди се, че текущото ниво на подкрепа на Биткойн се намира някъде около $ 6,500 и въпреки че активът все още е над това ниво, беше изтъкнато, че настоящият мечи модел е подобен на този, формиран юни месец, когато криптовалутата се търгуваше над $ 13,850, нейната най-висока стойност за 2019 г. Това може да означава, че Биткойн е готов за пробив, който целият крипто пазар чака с нетърпение.

 

Заслужава си да се вземе предвид и предстоящият халвинг на Биткойн, който се очаква през май 2020 г. При всяко такова събитие, наградите за миньорите намаляват с 50%, като по този начин скоростта на създаването на предлагане спада, създавайки известна оскъдица. 

 

Това обикновено кара цената да се повиши и вече се е случвало два пъти в историята на Биткойн. Първият халвинг, в крайна сметка, доведе до покачване на цената на BTC със 100%, а второто предизвика 33% ръст. 

 

Не всички вярват, че халвингът ще продължи да бъде ценовият катализатор, който е бил в миналото. Неотдавнашна анкета на ‘Grayscale’ попита дали събитието вече е фактурирано в цената и 27% от респондентите отговориха с “Да”.

 

В допълнение към положителните прогнози, един анализатор предположи логаритмичната крива на растеж на Биткойн като възможна причина за бичи прогнози. Според публикацията на ‘@davethewave’ в Twitter, тази крива - която изглежда е основната константа в ценовите движения на криптовалутата през годините - поставя Биткойн на $ 70,000 до март 2024 г., повече от три пъти над сегашната си най-висока стойност. До септември 2028 г., прогнозата поставя BTC на $ 170,000.  

Коефициентът ‘stock-to-flow’ също изглежда възходящ за халвинга през следващата година, предвиждайки цена от 55,000 долара след събитието.

 

Може да е важно да се отбележи, че сред анализаторите доминират бичи настроения. Много пазарни играчи или чрез внимателен анализ, или въз основа на вяра, твърдят, че единствената посока за цената на Биткойн е нагоре. 

 

Въпреки това, същата волатилност, която се използва за интересни прогнози през годината, би могла да бъде и това, което предизвиква спадове на цената.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може и да не замени парите, но дигиталните плащания са бъдещето

Проучването разкрива, че докато дигитални плащания, включително криптовалути, се смята, че ще "нарастват със светлинна скорост" през следващото десетилетие, парите няма да изчезнат скоро.  Въпре...
ЯНУ. 25, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обемът на Биткойн търговията може и да намалее след Китайската Нова година

Според Хейс, празнуването на Китайската Нова година, което започва в събота, ще предизвика голям спад в обема на търговията с криптовалути.Въпреки че китайските регулатори забраниха търговията на мест...
ЯНУ. 24, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Том Лий има големи надежди за Биткойн през 2020 година

Според последното си интервю за “Fast Money” на CNBC, Лий все още вярва, че халвингът, в съчетание с геополитически фактори, ще изстреля цената на Биткойн.Лий, бивш стратег на JPMorgan, е особено изв...
ЯНУ. 24, 2020 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн биковете се борят да задържат $ 8,300

По-рано през деня, Джон Болинджър, създателят на популярния индикатор на Bollinger Bands (лентите на Болинджър), пусна публикация в Twitter гласяща, че скорошното отдръпване не трябва да тревожи инвес...
ЯНУ. 24, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света