НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ще се премести ли Биткойн добива от Китай в Северна Америка?

ФЕВ. 19, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще се премести ли Биткойн добива от Китай в Северна Америка?

Най-големият мениджър на крипто активи в света заяви във вторник, че наблюдава усилия за прехвърляне на копаенето на Биткойн от Китай в Северна Америка.

Бари Силбърт, основател на нюйоркската компания Grayscale Investments, направи наблюдението в онлайн презентация пред инвеститорите, без да казва защо се случва промяната.


Много основни инвеститори, като пенсионни фондове или управители на активи, не са склонни да приемат флагманската криптовалута, загрижени за нейната волатилност, нарушения на сигурността и липса на прозрачни пазари.


Биткойн е силно предпочитан от ентусиастите и инвеститорите на дребно откакто се появи преди повече от десетилетие, като печели все по-голям интерес от хедж фондовете и брокерските фирми. Мнозина са привлечени от потенциала му за висока възвръщаемост в епоха на ниски лихвени проценти.


Китайските BTC миньори контролират около две трети от изчислителната мощ на криптовалутата, според проучвания от миналата година.


Тази доминантност позволи на китайските миньори да произвеждат по-голям брой монети, а също така предизвика търсенето на минно оборудване, произведено в страната.


Това, което видях наскоро, вероятно през последните три до шест месеца, е реално нарастваща тенденция за преместване на голяма част от тази дейност извън Китай, по – конкретно, САЩ и Канада”, заяви Силбърт.


Майнинг сектора


Миньорите на Биткойн - обикновено фирми, които управляват колекции от компютри, прикачени към евтино и изобилно електричество, се състезават срещу други в мрежата за решаване на сложни математически пъзели с цел да печелят нови монети.


Ако вземем цената от миналия вторник на Биткойн , от около $ 10,300, миньорите произвеждат Биткойн на стойност около 6,7 милиарда долара всяка година.


Доходоносната дейност често се провежда в студен климат или слабо населени райони, като Скандинавия и Квебек, поради огромното количество топлина, която машините произвеждат.


Китайски фирми като Bitmain станаха едни от най-големите миньори и производители на хардуер за добив. Друг производител, Canaan (CAN.O), пусна първоначално публично предлагане през ноември, но получи скептична реакция от инвеститорите.


Grayscale, които менажират криптовалути на стойност около 3,1 милиарда долара, се стремят да привлекат по-големи инвеститори към цифровите монети.


Миналия месец компанията стана първата крипто инвестиционна фирма, която придоби напълно легален статут пред SEC (комисията за ценни книжа и борси) в САЩ.


Това подлага крипто активите на Grayscale, на същите стандарти за отчетност като тези, търгувани на големи борси.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Хеш-рейтът на Биткойн скочи с над 30%

Хеш-рейтът на BTC се качи от 91,290,582 TH/s на 4-ти април до  1212,029,181 TH/s на 6-ти април. Исторически, има силна корелация (0.77) между движенията на този показател и цената на най-голямата...
АПР. 6, 2020 21:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн до $70,000 след халвинга?

Най-важното е, че водещата криптовалута се очакваше да скочи, след като възнаграждението за добив в блокчейна бъде намалено наполовина през май. Новите данни сочат, че тези прогнози все още са в ход.Д...
АПР. 6, 2020 20:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн отново проби $7,000 - оттук накъде?

Гигантът на крипто търговията Binance разпространи новината за това в Twitter заедно с някои други трейдъри.Както бе съобщено през уикенда, в събота анализаторите очакваха Биткойн скоро да се покач...
АПР. 6, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн няма да падне под $ 6,000 отново - твърди анализатор

Той подчерта, че се съмнява, че BTC ще спадне под $ 6,000 отново.  Положението, породено от COVID-19, създаде невероятна волатилност на финансовите пазари. Както винаги, крипто пазарът демон...
АПР. 6, 2020 16:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света