НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ще се насочат ли британците към Биткойн след Брекзит?

ЯНУ. 14, 2020 20:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще се насочат ли британците към Биткойн след Брекзит?

Не е тайна, че популярността на Биткойн варира в зависимост от юрисдикцията.

Причините, поради които криптовалутата отбелязва по-голямо възприемане в някои конкретни страни, се различават от място на място, но ето защо британците трябва сериозно да обмислят да инвестират в Биткойн в този конкретен момент.

Постоянната несигурност покрай Брекзит ще подкрепи търсенето на Биткойн


Фактът, че Консервативната партия на премиера Борис Джонсън спечели историческа победа на изборите в Обединеното кралство, първоначално разсея опасенията около несигурността на Брекзит. Сега премиерът има пълен контрол над парламента на Обединеното кралство, така че последният не може да попречи на бързането му да се справи с процеса на Брекзит.

Ентусиазмът на пазара обаче не продължи дълго, тъй като Джонсън изненадващо реши да забрани на правителство да удължи крайния срок за така наречения преход към Брекзит след декември 2020 г. Това се отнася до периода, когато Обединеното кралство и Европа трябва да постигнат консенсус за техните търговски отношения. Имайки предвид, че Великобритания вероятно ще напусне европейския блок на 31-ви януари, двете страни имат само 11 месеца, за да подпишат търговска сделка.Европейските лидери и британската опозиция твърдят, че графикът не позволява такава сложна сделка и препоръчват поне две години разговори след официалната дата на оттегляне. Пазарите се опасяват, че решението на Джонсън, да изключи всеки опит за разширяване, може да доведе до безрезултатен Брекзит, което е най-лошият сценарий за британската икономика. Британците ще имат 11 дълги объркващи месеца и Биткойн може да действа като перфектното средство за сигурно убежище.

Рисковете от Брекзит без сделка са реални, ако Джонсън не промени решението си или европейците не направят сериозни компромиси. Председателят на Европейската комисия, Урсула фон дер Лийен, обаче не вярва, че търговска сделка може да бъде постигната в толкова кратки срокове. Тя каза:

По принцип е невъзможно да се договори всичко, което споменах.

На други места изглежда, че Джонсън не е в настроение да отмени решението си, особено когато преди това е бил унижен от предизборния парламент, за да наруши собствените си обещания.

Банката на Анлия е готова да намали лихвения процент


Миналата седмица, управителят на Банката на Англия (BoE), Марк Карни, изненада инвеститорите, като намекна, че централната банка е готова да намали лихвения процент, ако икономическият растеж продължи да бъде толкова бавен. Последният път, когато BoE намали основния лихвен процент, беше през 2016 г., така че ходът може да се превърне в бичи за Биткойн.

По време на последните две срещи миналата година, двама от девет членове на Комитета за парична политика (MPC) неочаквано подкрепиха намаляване на ставката от 0,75% на 0,50%, позовавайки се на слаб пазар на труда и несигурността на Брекзит.

Коментарите на Карни доказват, че повече политици, вероятно мнозинството, нямат нищо против да намалят процента.

След Карни, други двама членове на MPC - Силвана Тенрейро и Гертян Влиег, изразиха готовността си да подкрепят намаляване на процента, ако икономическата слабост се запази. Тенеро каза по време на събитие:

Ако несигурността относно бъдещото (ЕС) търговско споразумение или притъпеният глобален растеж продължат да тежат върху търсенето, тогава ще склоня да гласувам за намаляване на курса на банките в близко бъдеще.

Докато Тенрейро призна, че ще гласува за съкращението в рамките на няколко месеца, Влиег спомена вчера, че е готов да облекчи политиката още по-късно този месец - следващата среща на BoE е насрочена за 22-ри януари.

„Наистина трябва да скоро да видя значително подобрение в данните на Обединеното кралство, за да оправдая чакането още малко“, заяви Влиег.

Според данните на BoE, публикувани по-рано днес, БВП на Обединеното кралство за ноември e намаляло с 0,3%, докато анализаторите очакват промяна.

По този начин е вероятно централната банкта да облекчи политиката си по-рано, отколкото се очаква. По-ниските лихви правят националната валута по-евтина, поради което британците може да се обърнат към Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Институционалните инвеститори - новите HODL-ъри

Изглежда волатилността вече не успява да ги отблъсне, според борсата за крипто деривати ZUBR. В нов доклад, озаглавен “Институционалните Инвеститори стават ‘Hodlers’ на Пазара на Биткойн Фючърси”...
ОКТ. 1, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо можем да очакваме внезапен срив на Биткойн

Изпълнителният директор на ADVFN - водещият уебсайт за акции в Европа, каза пред Kitco News, че повечето активи, които са показали положителна корелация по време на бичия пазар през 2020 г., обикновен...
СЕП. 30, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може лесно да надмине $11,000 - дали мечките готвят капан?

Към момента на писане на статията криптовалутата се търгува около $10,726.  “В демонстрация на сила, Биткойн се задържа над $10,000 63 дни вече”, каза Дейвид Лифшитз, главен инвестиционен ди...
СЕП. 29, 2020 20:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн превъзхожда златото

В ново интервю с водещия на подкаста 'The Breakdown', Натаниел Уитмор, Пал казва, че Биткойн сега е топ резервен актив въпреки високите нива на волатилност.Що се отнася до активите, които са запас от ...
СЕП. 29, 2020 15:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света