НАЧАЛО Други

Ще се дигитализира ли китайският юан?

АПР. 20, 2019 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще се дигитализира ли китайският юан?

Китай и крипто: несигурна връзка


Доналд Тапскот - изпълнителен председател на Blockchain Research Institute - твърди, че китайският юан вероятно ще се превърне в криптовалута през следващите години.

В миналото Китай нямаше прекрасни отношения с дигиталните активи. Миналата година страната забрани всички дейности, свързани с крипто търговия и платформите за обмен, изразявайки загриженост относно злонамереното поведение (т.е. хакерства и кражби) и променливия характер на цените на дигиталните валути.

В допълнение, страната публикува списък на опасностите за околната среда, чиято цел е да спре през следващите години. Сред изброените елементи е копаенето на биткойн и крипто като цяло, макар че не е ясно кога (или дори ако) Китай ще се ангажира с това. Страната издава подобни списъци от години и не прави почти нищо за тези предполагаеми опасности, така че е трудно да се каже, дали добивът на биткойн наистина няма място в бъдещето на Китай.

Списъкът е изготвен от Националната комисия за развитие и реформи (NDRC), организация, която се стреми да премахне всичко, което създава опасения за безопасността, „сериозно похабени ресурси“ или „замърсяване на околната среда“.

За разлика от това, сегашният китайски президент Си Дзинпин коментира, че блокчейн - технологията, която е в основата на всички форми на крипто - е сред най-важните технологии за бъдещето на страната.
Тапскот казва, че наскоро се срещна с заместник-председателя на Комунистическата партия в Китай. Сред обсъжданите теми беше предполагаемата забрана. Той твърди:


Наистина не е необходимо да се прави това (става въпрос за забраната за борсите и копачите), защото след 20 години няма да използваме биткойн в Китай. Китайският народ ще използва юана, а само той ще стане криптовалута. Централната банка на Китай ще я превърне в дигитален актив.


Тапскот също имаше какво да каже по отношение на дигиталния финансов обмен. Той възкликна, че не само може да прави бизнес в Китай, но и че те вероятно ще доминират централните борси, благодарение на тяхната прозрачност и способности да откриват „лошо поведение“. Той казва, че на практика всички активи, дори ценни книжа, в крайна сметка ще се ориентират към децентрализиран обмен.

Какво ще загуби Китай след забрана за копаене?


Китай взе жестока позиция срещу криптовалутите, стигайки до там да забрани ICO през 2018 година. В същото време страната служи като глобален крипто-център, като около 60% от новите биткойни се добиват и се появяват от китайски пулове (басейни). Главната компания за крипто добив в страната, Bitmain, контролираше до 11 отделни ферми за копаене в Китай, до средата на 2018 година.

Ако NDRC някога изложи забрана за копаене на биткойн tron g>, Bitmain и други гиганти като тях биха могли да пострадат много и Китай ще загуби един от своите най-големи източници на приходи. Китай също е лидер в блокчейн пространството, с докладвани 263 блокчейн проекта до този момент.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света