НАЧАЛО Други

Ще пуснат ли Barclays крипто търговия?

АВГ. 8, 2018 09:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще пуснат ли Barclays крипто търговия?

Двама банкови служители работят за създаването на ново бюро за търговия с криптовалути в Barclays, една от най-големите банки в Обединеното кралство.


Поне така се казва в профилите им в LinkedIn. Business Insider съобщава, че профилът на Крис Тайлър е заявил, че е бил "нает да изготви бизнес план за интегриране на бюро за търговия с цифрови активи в маркетинговия бизнес на Barclays".

Според съобщенията се казва, че възможността за приходи, конкурентен пейзаж, бюджетиране и планиране за доставка, I.T. както и капиталовото и балансовото въздействие бяха всички области, с които Тайлър беше натоварен със задачата да се занимава за създаването на бюрото за крипто търговия.

Профилът на LinkedIn е редактиран и вече не съдържа тази информация. Тайлър описва информацията като точна, но отказа да коментира по-нататък въпроса. Матю Йоб Дювал, бивш търговец на нефт в Barclays, е включен като консултант по проекта.

Въпреки това, докато профилите на служителите посочват ролята им при създаването на търговското бюро, говорител на Barclays казва друго. След като потвърди, че Дювал и Тайлър са служители на Barclays, говорителят каза, че банката няма намерение да създава бюро за търговия с цифрови активи по това време.

"Проследяваме непрекъснато развитието на дигиталното валутно пространство и ще продължим да водим диалог с нашите клиенти относно техните нужди и намерения на този пазар", заяви говорителят Андрю Смит в email изявление.


Засега обаче персоналът на Barclays продължава да се държи здраво за това дали тяхното разследване е предизвикало интерес.


Макар да е ясно, че първоначалното проучване на крипто подтикна банката да наеме персонал, за да начертае план за търговско бюро, планът или е бил бракуван, или се пази в тайна на този етап.

Barclays не е единствената голяма финансова институция, която да проучи възможностите в света на криптовалутите - Goldman Sachs планира стартирането на бюро за Биткойн търговия. JP Morgan назначават 29-годишния Оливер Харис за ръководител на новия си отдел за стратегии за крипто активи.

С ICE, създавайки екологична система за Биткойн търговия, наречена Bakkt и Биткойн ETF и попечителство, е възможно пространството за криптовалути да е най-накрая на ръба на големи институционални инвестиции, необходими за вдъхване на нов живот на пазара и за насърчаване на здравословен растеж в стойността на криптотата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света