НАЧАЛО Други

Ще пуснат ли Barclays крипто търговия?

АВГ. 8, 2018 09:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще пуснат ли Barclays крипто търговия?

Двама банкови служители работят за създаването на ново бюро за търговия с криптовалути в Barclays, една от най-големите банки в Обединеното кралство.


Поне така се казва в профилите им в LinkedIn. Business Insider съобщава, че профилът на Крис Тайлър е заявил, че е бил "нает да изготви бизнес план за интегриране на бюро за търговия с цифрови активи в маркетинговия бизнес на Barclays".

Според съобщенията се казва, че възможността за приходи, конкурентен пейзаж, бюджетиране и планиране за доставка, I.T. както и капиталовото и балансовото въздействие бяха всички области, с които Тайлър беше натоварен със задачата да се занимава за създаването на бюрото за крипто търговия.

Профилът на LinkedIn е редактиран и вече не съдържа тази информация. Тайлър описва информацията като точна, но отказа да коментира по-нататък въпроса. Матю Йоб Дювал, бивш търговец на нефт в Barclays, е включен като консултант по проекта.

Въпреки това, докато профилите на служителите посочват ролята им при създаването на търговското бюро, говорител на Barclays казва друго. След като потвърди, че Дювал и Тайлър са служители на Barclays, говорителят каза, че банката няма намерение да създава бюро за търговия с цифрови активи по това време.

"Проследяваме непрекъснато развитието на дигиталното валутно пространство и ще продължим да водим диалог с нашите клиенти относно техните нужди и намерения на този пазар", заяви говорителят Андрю Смит в email изявление.


Засега обаче персоналът на Barclays продължава да се държи здраво за това дали тяхното разследване е предизвикало интерес.


Макар да е ясно, че първоначалното проучване на крипто подтикна банката да наеме персонал, за да начертае план за търговско бюро, планът или е бил бракуван, или се пази в тайна на този етап.

Barclays не е единствената голяма финансова институция, която да проучи възможностите в света на криптовалутите - Goldman Sachs планира стартирането на бюро за Биткойн търговия. JP Morgan назначават 29-годишния Оливер Харис за ръководител на новия си отдел за стратегии за крипто активи.

С ICE, създавайки екологична система за Биткойн търговия, наречена Bakkt и Биткойн ETF и попечителство, е възможно пространството за криптовалути да е най-накрая на ръба на големи институционални инвестиции, необходими за вдъхване на нов живот на пазара и за насърчаване на здравословен растеж в стойността на криптотата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света