НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ще има ли наплив на нови Биткойн инвеститори през 2020 година?

ДЕК. 1, 2019 21:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще има ли наплив на нови Биткойн инвеститори през 2020 година?

Ралито на акциите в САЩ през 2019 г. изненада скептиците, като индексите продължиха да нарастват, въпреки лошото представяне и неуспехите на FAANG акциите.

Но участниците в Уолстрийт прогнозират, че 2020 г. ще бъде мудна.


Ще успее ли Биткойн да привлече светлината на прожекторите към себе си?

 

2020 г. може да е годината, когато американските фондови пазари ще претърпят известен упадък, с по-малка вероятност да повторят представянето на 2019 г., съобщава “Wall Street Journal”.

 

През изминалата година S&P 500 се покачи с 25% благодарение на агресивна парична политика, която пробуди оптимизма, както и потенциално разрешение на преговорите между САЩ и Китай. 

 

Но бичият пазар, който се формира миналата година, може да бъде много по-малко доминантен през 2020 г. S&P 500 вече е над 3,140 пункта, което съответства на прогнози от началото на 2019 г.

 

Анализаторите смятат, че акциите през 2020 г. могат да се върнат към едноцифрени дивиденти. Все още няма признаци за влизане на САЩ в рецесия, макар че глобалната икономика изглежда се забавя. Федералният резерв може също да спре да изпомпва ликвидността на пазара, оставяйки акциите да се оценяват въз основа на пазарните принципи. 

 

Все пак бичият пазар може да продължи с по-плосък темп. Разширяването би белязало най-продължителния възход на активи в историята.

 

Нанси Тенглер, главен инвестиционен директор в “Tengler Wealth Management”, все още смята, че акциите са добра основа за инвестиционна стратегия. 

 

Други са по-малко оптимистични по отношение на S&P 500 и компаниите в индекса.


"НЯМА дебат за печалбите на S&P 500: свиването изглежда неизбежно", каза стратегът на "UBS", Франсоа Трахан.

 

Той основава прогнозите си на индустриални показатели, предполагащи икономическо забавяне.

 

Досега BTC превъзхожда акциите, нараствайки от нивото от 4,000 до над 7,000 долара. Но Биткойн е силно волатилен и печалбите зависят от избрания за инвестиция период от време. Флагманската криптовалута обаче предлага по-висока краткосрочна нестабилност, като изкушава опитни търговци, които могат да се възползват от значителните дневни колебания на цените.

 

Първата в историята криптовалута ще навлезе в 2020 г. с много неясно бъдеще ценово действие. Инвестирането в BTC обаче може да доведе до потенциално по-големи печалби за инвеститорите на дребно и дори за някои институционални купувачи.

 

По принцип, е добре да държите един Биткойн. Въпреки това, BTC все още прави много малки набези в основните инвестиции. На теория, институциите имат шанса да се възползват от BTC чрез попечителски услуги, предлагани от Coinbase или Bakkt.

 

Но интересът към търговията на дребно остава сравнително нисък и не се връща към пиковите нива на 2017 г., когато ежедневните скокове на цените създадоха наплив от купувачи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

$340 милиона в MakerDAO oбезпечения можеха да бъдат лесно откраднати

Това стана след като известен софтуерен инженер разкри, че злонамерен актьор с достатъчно Maker (MKR) може да открадне всички обезпечения в MakerDAO, вземайки със себе си над 340 милиона долара.&nb...
ДЕК. 11, 2019 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво може да се случи с Биткойн през 2020 година?

Днес ще разгледаме ценовата прогноза за BTC на основателя на вече несъществуващия онлайн пазар за наркотици Silk Road. Рос Улбрихт наскоро прогнозира, че цената на флагманската криптовалута може ...
ДЕК. 11, 2019 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пазете се от твърде екстравагантни прогнози за Биткойн, предупреждава Су Джу

Изпълнителният директор на “Three Arrow Capital”, хедж фонд, базиран в Сингапур, фокусиран върху развиващите се пазари, предупреждава търговците, фокусирани върху съотношението между запасите и потока...
ДЕК. 11, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

LocalBitcoins поставя рекорд на обемите в Аржентина

Това стана след съобщението на президента Тръмп, че САЩ възнамеряват да определят тарифи за внос на аржентински метал.Новият максимум идва като кулминация на увеличаващите се обеми на BTC на местните ...
ДЕК. 11, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света