НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ще има ли наплив на нови Биткойн инвеститори през 2020 година?

ДЕК. 1, 2019 21:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще има ли наплив на нови Биткойн инвеститори през 2020 година?

Ралито на акциите в САЩ през 2019 г. изненада скептиците, като индексите продължиха да нарастват, въпреки лошото представяне и неуспехите на FAANG акциите.

Но участниците в Уолстрийт прогнозират, че 2020 г. ще бъде мудна.


Ще успее ли Биткойн да привлече светлината на прожекторите към себе си?

 

2020 г. може да е годината, когато американските фондови пазари ще претърпят известен упадък, с по-малка вероятност да повторят представянето на 2019 г., съобщава “Wall Street Journal”.

 

През изминалата година S&P 500 се покачи с 25% благодарение на агресивна парична политика, която пробуди оптимизма, както и потенциално разрешение на преговорите между САЩ и Китай. 

 

Но бичият пазар, който се формира миналата година, може да бъде много по-малко доминантен през 2020 г. S&P 500 вече е над 3,140 пункта, което съответства на прогнози от началото на 2019 г.

 

Анализаторите смятат, че акциите през 2020 г. могат да се върнат към едноцифрени дивиденти. Все още няма признаци за влизане на САЩ в рецесия, макар че глобалната икономика изглежда се забавя. Федералният резерв може също да спре да изпомпва ликвидността на пазара, оставяйки акциите да се оценяват въз основа на пазарните принципи. 

 

Все пак бичият пазар може да продължи с по-плосък темп. Разширяването би белязало най-продължителния възход на активи в историята.

 

Нанси Тенглер, главен инвестиционен директор в “Tengler Wealth Management”, все още смята, че акциите са добра основа за инвестиционна стратегия. 

 

Други са по-малко оптимистични по отношение на S&P 500 и компаниите в индекса.


"НЯМА дебат за печалбите на S&P 500: свиването изглежда неизбежно", каза стратегът на "UBS", Франсоа Трахан.

 

Той основава прогнозите си на индустриални показатели, предполагащи икономическо забавяне.

 

Досега BTC превъзхожда акциите, нараствайки от нивото от 4,000 до над 7,000 долара. Но Биткойн е силно волатилен и печалбите зависят от избрания за инвестиция период от време. Флагманската криптовалута обаче предлага по-висока краткосрочна нестабилност, като изкушава опитни търговци, които могат да се възползват от значителните дневни колебания на цените.

 

Първата в историята криптовалута ще навлезе в 2020 г. с много неясно бъдеще ценово действие. Инвестирането в BTC обаче може да доведе до потенциално по-големи печалби за инвеститорите на дребно и дори за някои институционални купувачи.

 

По принцип, е добре да държите един Биткойн. Въпреки това, BTC все още прави много малки набези в основните инвестиции. На теория, институциите имат шанса да се възползват от BTC чрез попечителски услуги, предлагани от Coinbase или Bakkt.

 

Но интересът към търговията на дребно остава сравнително нисък и не се връща към пиковите нива на 2017 г., когато ежедневните скокове на цените създадоха наплив от купувачи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Проучване: Ще достигне ли Биткойн до $288,000 преди декември 2021 година?

В туит, публикуван в петък, известният PlanB помоли своите 115,000 последователи в Twitter да направят своите залози за това къде ще кацне BTC преди края на 2021 година.Търговецът предлага три ценови ...
ЮЛИ. 6, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн 'набира сила' за скорошен възход

В скорошна публикация, макроикономистът отбеляза, че Биткойн не прави пробив надолу. Зеберг каза, че индексът на относителна сила ‘започва да придобива бичи вид’. Устойчивостта на Биткойн...
ЮЛИ. 6, 2020 10:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

С обезценяването на аржентинското песо, Биткойн става най-добрата алтернатива

Аржентинското центаво, което е в циркулация от 1854 г., се присъедини към виетнамския донг и ливанската лира - други валути, които имат стойност равна на едно сатоши. Спадът на валутата бе отбеля...
ЮЛИ. 5, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bloomberg: Консолидацията на Биткойн завършва с пробив нагоре

Няколко индикаторa, следящи този показател са достигнали много месечни дъна, като Биткойн продължава да се търгува в обхвата $ 8,500 - $ 10,000. На 3-ти юли, един търговец сподели графика, пок...
ЮЛИ. 5, 2020 13:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света