НАЧАЛО Крипто Крими

Ще направи ли HEX exit измама?

ДЕК. 27, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще направи ли HEX exit измама?

Около 800 ETH са изтеглени от адрес, свързан с криптовалутата HEX, което кара мнозина да вярват, че това е началото на ‘exit’ измама.

Въпреки че са останали повече от 46,000 ETH за изтегляне, всички средства се държат на един адрес, който Ричард Харт, основателят на HEX, казва, че се контролира от “анонимно” лице.


След ICO бума от 2017 г. може да се помисли, че дните на проекти са отминали отдавна. 


Но по-рано този месец се появи нов крипто проект, който отново доказа, че няма спиране на крипто измамите.


На 2-ри декември Ричард Харт, крипто инвеститор, стартира нова криптовалута, наречена HEX. 


Стартиран в Етериум чрез снапшот на Bitcoin UTXO, проектът твърди, че може да “направи над 10,00 0x възвръщаемост за по-малко от 2,5 години.


Твърденията на Харт, включително това, че HEX е “проектиран да повишава стойността си по-бързо от всичко друго в историята”, успя да привлече много внимание, получавайки над 33,000 ETH в дарения.


Тези дарения автоматично се “преобразуваха” в HEX и се държаха в един ETH адрес. И сега Етеирум на стойност 100,000 долара беше преместен от този адрес и прехвърлен на крипто обмен, което кара мнозина да подозират, че това е началото на exit измама.


Много анализатори, като Goldman Sats, твърдят, че HEX е много повече от Понци или пирамида. Според анализаторите начинът, по който HEX е създаден, предоставя на Харт собственост на почти половината от токените чрез нещо, наречено “Origin Address”, което получава копие на всички бонусни плащания в протокола.


Данните от Etherscan.io показват, че 797 ETH е изтеглен от адреса на произход и свързаните с него адреси. 


Първата транзакция се случи на 12-ти декември, когато 95 ETH, или около $ 12,000, бяха изтеглени. Ден по-късно бяха изтеглени още 100 ETH. През цялата седмица 500, 75 и още 27 ETH бяха изтеглени от същия адрес.


Според няколко потребители на Reddit, 500 ETH, който беше изтеглен на 23-ти декември, веднага влезе в адрес на Bitfinex, за да бъде ликвидиран. Същият адрес притежава ETH на стойност 6,25 долара.


И докато на адреса на произход са останали около 46,000 ETH, все още не е известно кой го контролира. Преобладаващото настроение сред потребителите на Reddit изглежда е, че това е, без съмнение, началото на exit измама. 


Въпреки това повечето потребители смятат, че по-голямата част от средствата в адреса на произход са депозирани от Харт и останалите от екипа на HEX, за да създадат илюзията, че има продължаващо търсене на токена.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Нов Биткойн рансъмуер таргетира потребителите на Google Adsense

Според доклада на KrebsonSecurity, измамата включва престъпници, заплашващи собствениците на сайтове с наводнение от ботове и фалшив трафик, за да задействат автоматизираната система на Google за борб...
ФЕВ. 19, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разкриха поредната крипто измама в YouTube

Още едно „раздаване“Механизмът на такава измама ясно показва, че авторите ѝ имат някои проблеми с въображението. Те просто пускат стрийм в YouTube, който излъчва стари интервюта на известни личности о...
ФЕВ. 17, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мрежата на IOTA бе 'паузирана' след кражба на криптовалута

IOTA , 23-та по големина криптовалута в света с пазарна капитализация от 881 милиона долара, обяви в четвъртък, че е изключила управляван от IOTA възел (нод), наречен 'Координатор', който отговаря за...
ФЕВ. 14, 2020 20:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Амстердам взривяват бомби - искат откупи в Биткойн

Разследващите подозират, че инцидентите са свързани, тъй като всяка бомба е била придружена от писмо, изискващо неразкрито количество Биткойн (BTC).Едната бомба е изпратена до банково съоръжение за...
ФЕВ. 13, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света