НАЧАЛО Крипто Крими

Ще направи ли HEX exit измама?

ДЕК. 27, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще направи ли HEX exit измама?

Около 800 ETH са изтеглени от адрес, свързан с криптовалутата HEX, което кара мнозина да вярват, че това е началото на ‘exit’ измама.

Въпреки че са останали повече от 46,000 ETH за изтегляне, всички средства се държат на един адрес, който Ричард Харт, основателят на HEX, казва, че се контролира от “анонимно” лице.


След ICO бума от 2017 г. може да се помисли, че дните на проекти са отминали отдавна. 


Но по-рано този месец се появи нов крипто проект, който отново доказа, че няма спиране на крипто измамите.


На 2-ри декември Ричард Харт, крипто инвеститор, стартира нова криптовалута, наречена HEX. 


Стартиран в Етериум чрез снапшот на Bitcoin UTXO, проектът твърди, че може да “направи над 10,00 0x възвръщаемост за по-малко от 2,5 години.


Твърденията на Харт, включително това, че HEX е “проектиран да повишава стойността си по-бързо от всичко друго в историята”, успя да привлече много внимание, получавайки над 33,000 ETH в дарения.


Тези дарения автоматично се “преобразуваха” в HEX и се държаха в един ETH адрес. И сега Етеирум на стойност 100,000 долара беше преместен от този адрес и прехвърлен на крипто обмен, което кара мнозина да подозират, че това е началото на exit измама.


Много анализатори, като Goldman Sats, твърдят, че HEX е много повече от Понци или пирамида. Според анализаторите начинът, по който HEX е създаден, предоставя на Харт собственост на почти половината от токените чрез нещо, наречено “Origin Address”, което получава копие на всички бонусни плащания в протокола.


Данните от Etherscan.io показват, че 797 ETH е изтеглен от адреса на произход и свързаните с него адреси. 


Първата транзакция се случи на 12-ти декември, когато 95 ETH, или около $ 12,000, бяха изтеглени. Ден по-късно бяха изтеглени още 100 ETH. През цялата седмица 500, 75 и още 27 ETH бяха изтеглени от същия адрес.


Според няколко потребители на Reddit, 500 ETH, който беше изтеглен на 23-ти декември, веднага влезе в адрес на Bitfinex, за да бъде ликвидиран. Същият адрес притежава ETH на стойност 6,25 долара.


И докато на адреса на произход са останали около 46,000 ETH, все още не е известно кой го контролира. Преобладаващото настроение сред потребителите на Reddit изглежда е, че това е, без съмнение, началото на exit измама. 


Въпреки това повечето потребители смятат, че по-голямата част от средствата в адреса на произход са депозирани от Харт и останалите от екипа на HEX, за да създадат илюзията, че има продължаващо търсене на токена.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Oтвлякоха крипто консултант в Тайланд - искат откуп в Биткойн

Според доклад на South China Morning Post, Марк Ченг е бил отвлечен наскоро, докато е бил на командировка в Тайланд. Група маскирани мъже са влезнали в контакт с Ченг, заедно с познатата му Ким Лий Яо...
ЯНУ. 16, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн SV отчита над 40% печалби - ще има ли exit измама?

Това движение обаче привлече гнева на някои анализатори и изтъкнати членове на общността, а неотдавнашните проучвания сочат, че по-голямата част от участниците на пазара смятат, че BSV е “exit измама”...
ЯНУ. 14, 2020 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Делото срещу Bitfinex продължава да ескалира

Делото на Йънг беше последвано на следващия ден от подобно дело на Брайън Фауб.Първоначалният съдебен иск твърди, че iFinex манипулира пазара на криптовалути през 2017 г., като издава необезпечен Tet...
ЯНУ. 11, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Издирват мъж отговорен за Понци схема на стойност $147 милиона

FinanceFeeds съобщиха на 6-ти януари, че CFTC са подали иск до Южния окръжен съд в Ню Йорк.Голяма Биткойн Понци схемаВ средата на юни CFTC започна акция срещу компанията заради предполагаема Биткой...
ЯНУ. 7, 2020 21:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света