НАЧАЛО Крипто Крими

Ще направи ли HEX exit измама?

ДЕК. 27, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще направи ли HEX exit измама?

Около 800 ETH са изтеглени от адрес, свързан с криптовалутата HEX, което кара мнозина да вярват, че това е началото на ‘exit’ измама.

Въпреки че са останали повече от 46,000 ETH за изтегляне, всички средства се държат на един адрес, който Ричард Харт, основателят на HEX, казва, че се контролира от “анонимно” лице.


След ICO бума от 2017 г. може да се помисли, че дните на проекти са отминали отдавна. 


Но по-рано този месец се появи нов крипто проект, който отново доказа, че няма спиране на крипто измамите.


На 2-ри декември Ричард Харт, крипто инвеститор, стартира нова криптовалута, наречена HEX. 


Стартиран в Етериум чрез снапшот на Bitcoin UTXO, проектът твърди, че може да “направи над 10,00 0x възвръщаемост за по-малко от 2,5 години.


Твърденията на Харт, включително това, че HEX е “проектиран да повишава стойността си по-бързо от всичко друго в историята”, успя да привлече много внимание, получавайки над 33,000 ETH в дарения.


Тези дарения автоматично се “преобразуваха” в HEX и се държаха в един ETH адрес. И сега Етеирум на стойност 100,000 долара беше преместен от този адрес и прехвърлен на крипто обмен, което кара мнозина да подозират, че това е началото на exit измама.


Много анализатори, като Goldman Sats, твърдят, че HEX е много повече от Понци или пирамида. Според анализаторите начинът, по който HEX е създаден, предоставя на Харт собственост на почти половината от токените чрез нещо, наречено “Origin Address”, което получава копие на всички бонусни плащания в протокола.


Данните от Etherscan.io показват, че 797 ETH е изтеглен от адреса на произход и свързаните с него адреси. 


Първата транзакция се случи на 12-ти декември, когато 95 ETH, или около $ 12,000, бяха изтеглени. Ден по-късно бяха изтеглени още 100 ETH. През цялата седмица 500, 75 и още 27 ETH бяха изтеглени от същия адрес.


Според няколко потребители на Reddit, 500 ETH, който беше изтеглен на 23-ти декември, веднага влезе в адрес на Bitfinex, за да бъде ликвидиран. Същият адрес притежава ETH на стойност 6,25 долара.


И докато на адреса на произход са останали около 46,000 ETH, все още не е известно кой го контролира. Преобладаващото настроение сред потребителите на Reddit изглежда е, че това е, без съмнение, началото на exit измама. 


Въпреки това повечето потребители смятат, че по-голямата част от средствата в адреса на произход са депозирани от Харт и останалите от екипа на HEX, за да създадат илюзията, че има продължаващо търсене на токена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Bitfinex предлага до $400 милиона за информация водеща до откраднатия през 2016 г. Биткойн

Според публикацията на компанията на 4-ти август, те дори са готови да възнаградят самите хакери. Хората, стоящи зад атаката през 2016 г., пробиха системите за сигурност на Bitfinex и успяха да извърш...
АВГ. 5, 2020 13:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Туристически гигант е платил $4,5 милиона в Биткойн като откуп

Според Reuters, хакерите са използвали рансъмуер, наречен Ragnar Locker, който криптира компютърните файлове и ги прави неизползваеми. 4,5 милиона долара откуп в Биткойн беше платен за ключ за декрипт...
АВГ. 4, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакери откраднаха $1,3 милиона от европейска платформа за търговия с крипто

Тези хакери за успели да откраднат над 1,183 милиона евро (1,39 милиона долара) от инвестиционните сметки на услугата в кибератака на 31 юли.Рамон Фераз Естрада, изпълнителен директор на крипто фирмат...
АВГ. 4, 2020 08:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$3 милиона в Биткойн - с толкова разполага хакерът на Twitter

Това количество BTC обаче, не е свързано с измамата, която използва профили на известни личности, за да открадне криптовалути.Най-големият хак в TwitterКакто бе съобщено, 17-годишният бе арестуван в п...
АВГ. 3, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света