НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ще има изслушване пред конгреса на САЩ за Libra

ЮНИ. 28, 2019 10:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще има изслушване пред конгреса на САЩ за Libra

Комитетът за финансови услуги на САЩ ще бъде домакин на изслушване за криптовалутата на Facebook, “Libra”, следващия месец.

Събитието ще бъде само ден след като Банковата комисия на Сената проведе предварително обявеното си изслушване.


Максийн Уотърс, председател на комитета на Камарата, обяви изслушването в понеделник, съобщи The Hill, след като призова Facebook да прекрати развитието на проекта няколко пъти миналата седмица. 


Изслушването е насрочено за 17-ти юли, а списък на свидетели все още не е пуснат.


Тя каза следното пред CNBC в четвъртък:


"Много е важно за тях да спрат точно това, което правят, за да можем да се справим с това… Трябва да защитаваме нашите потребители. Просто не можем да им позволим да отидат в Швейцария с всички свои сътрудници и да започнат да се конкурират с долара."


Банковият комитет на Сената съобщи в сряда, че ще проведе собствено изслушване на 16-ти юли. Идеята е да попита екипа на Facebook за проекта. Комитетът вече изпрати писмо до Facebook миналия месец, в което се описват редица въпроси, свързани с практиките за съхраняване на личните данни и потребителските данни на платформата.


Facebook разкри проекта Libra миналата седмица, очертавайки амбициозен план за създаване на управителен съвет и използване на два символа за формиране на независима от нацията финансова екосистема.


Гигантът на социалните медии възнамерява да помогне на 1,7 милиарда физически лица, които нямат достъп до банкови услуги, както и за рационализиране на плащанията чрез своите Messenger и WhatsApp платформи.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: "Libra не е криптовалута и света няма нужда от нея"
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Започва ли алткойн сезонът?

След като биткойн достигна нива, които не бяха виждани от месеци, инвеститорите се надяват и се чудят дали алткойновете са готови за дълъг и устойчив бичи пазар. Weiss Ratings смятат, че движението на...
МАЙ. 16, 2019 15:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Чанпен Джао говори за конкуренцията на Binance Chain и Етериум

Чанпен Джао (CZ), съосновател и главен изпълнителен директор на Binance, изглежда се опитва да успокои очакванията за новия блокчейн на компанията. Той посочи, че въпреки че някои съществуващи проекти...
АПР. 21, 2019 20:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple се изправя пред съда за четвърти път

Ripple може да се изправи срещу четвърта съдебна процедура, свързана с правната класификация на криптовалутата XRP. Адвокатско дружество Rosen казва, че разследва дали Ripple Labs, Inc. са нарушили фе...
АВГ. 9, 2018 09:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Апартаменти за $30 милиона в Манхатън са токенизиран на публичния Етериум блокчейн

Първият основен актив на Манхатън, който ще бъде токенизиран на блокчейн, е луксозена сграда, наскоро оценена на $30 милиона. Сградата на East Village съдържа 12 апартамента, всеки от които с площ от ...
ОКТ. 4, 2018 22:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света