НАЧАЛО Финтех

Ще има изслушване пред конгреса на САЩ за Libra

ЮНИ. 28, 2019 10:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще има изслушване пред конгреса на САЩ за Libra

Комитетът за финансови услуги на САЩ ще бъде домакин на изслушване за криптовалутата на Facebook, “Libra”, следващия месец.

Събитието ще бъде само ден след като Банковата комисия на Сената проведе предварително обявеното си изслушване.


Максийн Уотърс, председател на комитета на Камарата, обяви изслушването в понеделник, съобщи The Hill, след като призова Facebook да прекрати развитието на проекта няколко пъти миналата седмица. 


Изслушването е насрочено за 17-ти юли, а списък на свидетели все още не е пуснат.


Тя каза следното пред CNBC в четвъртък:


"Много е важно за тях да спрат точно това, което правят, за да можем да се справим с това… Трябва да защитаваме нашите потребители. Просто не можем да им позволим да отидат в Швейцария с всички свои сътрудници и да започнат да се конкурират с долара."


Банковият комитет на Сената съобщи в сряда, че ще проведе собствено изслушване на 16-ти юли. Идеята е да попита екипа на Facebook за проекта. Комитетът вече изпрати писмо до Facebook миналия месец, в което се описват редица въпроси, свързани с практиките за съхраняване на личните данни и потребителските данни на платформата.


Facebook разкри проекта Libra миналата седмица, очертавайки амбициозен план за създаване на управителен съвет и използване на два символа за формиране на независима от нацията финансова екосистема.


Гигантът на социалните медии възнамерява да помогне на 1,7 милиарда физически лица, които нямат достъп до банкови услуги, както и за рационализиране на плащанията чрез своите Messenger и WhatsApp платформи.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: G20 поставя основни правила за стейбълкойна на Facebook

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

Според Reuters, американският филиал на FTX приключи кръг за финансиране от $400 милиона в сряда, воден от SoftBank Group Corp, Temasek Holdings, Paradigm и Multicoin Capital.Американският президент н...
ЯНУ. 26, 2022 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Корея завършва първата си фаза на тестовете на CBDC

Южнокорейската централна банка заяви, че първата фаза от нейното тестване на CBDC е завършена през декември, докато втората фаза е в ход, съобщиха YNA. Първата фаза на пробите включваше някои от основ...
ЯНУ. 25, 2022 16:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood стартира бета тестове на новия си крипто портфейл

Акциите на Robinhood падаха сериозно, а пазарът на криптовалути съставлява голяма част от приходите на компанията. Успехът на портфейла е много важна стъпка за техния растеж, тъй като може да доведе д...
ЯНУ. 23, 2022 14:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света