НАЧАЛО Финтех

Ще има изслушване пред конгреса на САЩ за Libra

ЮНИ. 28, 2019 10:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще има изслушване пред конгреса на САЩ за Libra

Комитетът за финансови услуги на САЩ ще бъде домакин на изслушване за криптовалутата на Facebook, “Libra”, следващия месец.

Събитието ще бъде само ден след като Банковата комисия на Сената проведе предварително обявеното си изслушване.


Максийн Уотърс, председател на комитета на Камарата, обяви изслушването в понеделник, съобщи The Hill, след като призова Facebook да прекрати развитието на проекта няколко пъти миналата седмица. 


Изслушването е насрочено за 17-ти юли, а списък на свидетели все още не е пуснат.


Тя каза следното пред CNBC в четвъртък:


"Много е важно за тях да спрат точно това, което правят, за да можем да се справим с това… Трябва да защитаваме нашите потребители. Просто не можем да им позволим да отидат в Швейцария с всички свои сътрудници и да започнат да се конкурират с долара."


Банковият комитет на Сената съобщи в сряда, че ще проведе собствено изслушване на 16-ти юли. Идеята е да попита екипа на Facebook за проекта. Комитетът вече изпрати писмо до Facebook миналия месец, в което се описват редица въпроси, свързани с практиките за съхраняване на личните данни и потребителските данни на платформата.


Facebook разкри проекта Libra миналата седмица, очертавайки амбициозен план за създаване на управителен съвет и използване на два символа за формиране на независима от нацията финансова екосистема.


Гигантът на социалните медии възнамерява да помогне на 1,7 милиарда физически лица, които нямат достъп до банкови услуги, както и за рационализиране на плащанията чрез своите Messenger и WhatsApp платформи.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Не е нужно да вярвата на Facebook, за да използвате Libra
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Ripple потвърдиха, че Bank of America са техен клиент

Информацията е потвърдена, след разговор с говорителя на Ripple.Ripple работи с Bank of AmericaТова лято BoA подаде патент за продукт на базата на блокчейн, озаглавен „Ripple“. Тогава общността изглеж...
ОКТ. 19, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Не е нужно да вярвата на Facebook, за да използвате Libra

Маркъс беше попитан за учредителите, които са напуснали, включително Visa, MasterCard и Stripe, както и за обстоятелствата, свързани с промяната на решението им поради страх от регулаторен контрол от ...
ОКТ. 19, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финтех компанията Nubank вече с 15 милиона потребителя

ОКТ. 18, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple прави ключова инвестиция

Инициативата инвестира неразкрита сума в “Towo Labs”.Този проект разработва софтуер с отворен код, който улеснява интегрирането на XRP в хардуерни портфейли, според блог публикация от 16-и октомври 20...
ОКТ. 18, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света