НАЧАЛО Други

Северна Корея използва крипто за да избяга наложените от САЩ санкции

СЕП. 27, 2018 09:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Северна Корея използва крипто за да избяга наложените от САЩ санкции

Двама експерти от финансовия сектор във Вашингтон твърдят, че Северна Корея все по-често използва криптовалути, за да избегне санкциите от САЩ.


Според Лурдес Миранда, инспектор на финансовите престъпления, специализиран в събирането и анализа на разузнавателните данни, и експерт-свидетел Рос Делстън, който е специалист в борбата срещу изпирането на пари и борбата с финансирането на тероризма, Пхенян създават своя собствена криптовалута и вероятно използва и популярни криптовалути като Биткойн.


Криптотата се предпочитат от международните престъпници и за финансирането на тероризма, а Северна Корея не е изключение, пише дуото в писмено изявление за Asia Times. Те казаха:

Криптовалутите имат допълнителното предимство пред КНДР, че ще им дадат повече начини за заобикаляне на санкциите от САЩ.

Те добавиха: "Те могат да направят това чрез използването на множество международни борси, смесване и преместване на услуги - отразяващи цикъла на изпиране на пари - за използване на международните финансови институции, които имат кореспондентски банкови връзки със САЩ".

Според Пърсила Мориучи, бивш служител в отдел киберсигурност в NSA, Северна Корея печели около $15 милиона до $200 милиона чрез добив и продажба на криптовалути. Говорейки с The Hill по-рано тази година, Мориучи каза:

Северна Корея е преследвала и други начини за получаване на криптовалути, включително добив на BTC и Monero , откуп платен в биткойн от глобалната WannaCry атака през май и дори въвеждане на клас криптовалути за севернокорейските студенти през ноември.

Сега, според доклада на Asia Times, Миранда и Делстън заявиха, че Северна Корея може да използва най-популярните криптота като Биткойн или правителството на страната може да създаде своя собствена.

"С помощта на собствената си криптовалута също така ще се улесни възможността им да откриват онлайн сметки под прикритието на държава, която не е противник, използвайки анонимна комуникация, за да прикрият местоположението на потребителя и ползването му в интернет", заявяват те.

Изследователите също така заявиха, че страната ще създаде свой собствен блокчейн, за да промени техния обществен отчет за транзакциите, за да покаже, че тези сделки идват от легитимни източници. Освен това, страната ще създаде своя собствена услуга за крипто портфейли.

Обяснявайки, за успешната размяна на крипто срещу фиатни валути - все още неоткрити - двойката заяви, че изкопаните от Северна Корея криптовалути ще бъдат изпрани на европейските борси, което ще им позволи да получават USD "без нито една от тези досадни санкции". Изследователите не са сигурни за мащаба на криптовалутната операция в Северна Корея.


Конкурентите на Америка, включително Иран, Северна Корея, Русия и Венецуела, наскоро се обърнаха към криптото, за да се противопоставят на икономическия натиск на САЩ и съюзниците им.


Например petro, криптовалута подкрепена от нефт, обявена от президента на Венецуела Николас Мадуро, беше забранена в САЩ. По-рано през май президентът Тръмп издава заповед забраняваща на американските граждани да купуват, търгуват или да се занимават с petro" в светлината на неотдавнашните действия, предприети от режима Мадуро, за да се опитат да заобиколят санкциите на САЩ чрез издаване на цифрова валута.

Също така, Иран наскоро разкри детайлите на своята национална криптовалута в отговор на икономическите санкции, ръководени от САЩ. За иранската криптовалута се твърди, че е подкрепена от фиатната валута риал и е разработена от технологията Hyperledger Fabric с отворен код, ръководена от Linux Foundation, според доклада.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света