НАЧАЛО Други

Северна Корея използва крипто за да избяга наложените от САЩ санкции

СЕП. 27, 2018 09:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Северна Корея използва крипто за да избяга наложените от САЩ санкции

Двама експерти от финансовия сектор във Вашингтон твърдят, че Северна Корея все по-често използва криптовалути, за да избегне санкциите от САЩ.


Според Лурдес Миранда, инспектор на финансовите престъпления, специализиран в събирането и анализа на разузнавателните данни, и експерт-свидетел Рос Делстън, който е специалист в борбата срещу изпирането на пари и борбата с финансирането на тероризма, Пхенян създават своя собствена криптовалута и вероятно използва и популярни криптовалути като Биткойн.


Криптотата се предпочитат от международните престъпници и за финансирането на тероризма, а Северна Корея не е изключение, пише дуото в писмено изявление за Asia Times. Те казаха:

Криптовалутите имат допълнителното предимство пред КНДР, че ще им дадат повече начини за заобикаляне на санкциите от САЩ.

Те добавиха: "Те могат да направят това чрез използването на множество международни борси, смесване и преместване на услуги - отразяващи цикъла на изпиране на пари - за използване на международните финансови институции, които имат кореспондентски банкови връзки със САЩ".

Според Пърсила Мориучи, бивш служител в отдел киберсигурност в NSA, Северна Корея печели около $15 милиона до $200 милиона чрез добив и продажба на криптовалути. Говорейки с The Hill по-рано тази година, Мориучи каза:

Северна Корея е преследвала и други начини за получаване на криптовалути, включително добив на BTC и Monero , откуп платен в биткойн от глобалната WannaCry атака през май и дори въвеждане на клас криптовалути за севернокорейските студенти през ноември.

Сега, според доклада на Asia Times, Миранда и Делстън заявиха, че Северна Корея може да използва най-популярните криптота като Биткойн или правителството на страната може да създаде своя собствена.

"С помощта на собствената си криптовалута също така ще се улесни възможността им да откриват онлайн сметки под прикритието на държава, която не е противник, използвайки анонимна комуникация, за да прикрият местоположението на потребителя и ползването му в интернет", заявяват те.

Изследователите също така заявиха, че страната ще създаде свой собствен блокчейн, за да промени техния обществен отчет за транзакциите, за да покаже, че тези сделки идват от легитимни източници. Освен това, страната ще създаде своя собствена услуга за крипто портфейли.

Обяснявайки, за успешната размяна на крипто срещу фиатни валути - все още неоткрити - двойката заяви, че изкопаните от Северна Корея криптовалути ще бъдат изпрани на европейските борси, което ще им позволи да получават USD "без нито една от тези досадни санкции". Изследователите не са сигурни за мащаба на криптовалутната операция в Северна Корея.


Конкурентите на Америка, включително Иран, Северна Корея, Русия и Венецуела, наскоро се обърнаха към криптото, за да се противопоставят на икономическия натиск на САЩ и съюзниците им.


Например petro, криптовалута подкрепена от нефт, обявена от президента на Венецуела Николас Мадуро, беше забранена в САЩ. По-рано през май президентът Тръмп издава заповед забраняваща на американските граждани да купуват, търгуват или да се занимават с petro" в светлината на неотдавнашните действия, предприети от режима Мадуро, за да се опитат да заобиколят санкциите на САЩ чрез издаване на цифрова валута.

Също така, Иран наскоро разкри детайлите на своята национална криптовалута в отговор на икономическите санкции, ръководени от САЩ. За иранската криптовалута се твърди, че е подкрепена от фиатната валута риал и е разработена от технологията Hyperledger Fabric с отворен код, ръководена от Linux Foundation, според доклада.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света