НАЧАЛО Други

Северна Корея избягва американските санкции, използвайки криптовалути

СЕП. 25, 2018 09:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Северна Корея избягва американските санкции, използвайки криптовалути

Северна Корея, според съобщенията, засилва използването на криптовалути, за да избегне икономическите санкции на САЩ.


Също така се твърди, че страната развива свой собствен крипто актив, за да подпомага по-нататъшното преместване на пари през границите, според дуо анализатори на финансовото разузнаване от Вашингтон.

Според подробно интервю с базираната в Хонг Конг бизнес публикация Asia Times независимите финансови анализатори Лурд Миранда и Рос Делстън смятат, че Северна Корея използва криптовалути, за да заобиколи икономическите санкции на САЩ.

Международните престъпници навсякъде предпочитат криптовалутите и КНДР [Демократична народна република Корея] не е изключение. Криптовалутите имат допълнителното предимство за КНДР, че ще им предоставят повече начини за заобикаляне на санкциите в САЩ. Те могат да направят това чрез използването на множество международни обмени, смесване и преместване на услуги - отразявайки цикъла на изпиране на пари.

Двамата анализатори обясняват, че Северна Корея ще използва "миксер", за да премести криптовалутите по начин, който им покрива следите, което често включва изпращането на същия тип крипто до оригиналния източник.

"Това е равносилно да искате да обмените $ 100 и да получите в различни деноминации общо $ 100", казаха те.

Освен това Миранда и Делстън предупреждават, че КНДР може да премине към различна криптовалута, за да заличи още повече източника на средства.


След поведението на Иран, Северна Корея също може да работи за създаването на своя собствена криптовалута с цел избягване на икономическите санкции.


Миранда и Делстън предполагат, че "собствената им криптовалута би улеснила и способността им да откриват онлайн сметки под прикритие,  използвайки анонимна комуникация, за да прикрят местоположението на потребителя и използването му в интернет".

Двамата анализатори смятат, че КНДР би могла да създаде свои собствени портфейлни услуги, така че да може да прехвърля средства към и от европейски сметки, които не съдържат лична информация, с цел да се скрие страната на произход на фонда.

Например КНДР може да отвори онлайн портфейл с помощта на руска услуга, да прехвърли криптовалутата си в услуга на портфейла в България и след това да я прехвърли отново в гръцка портфейлна услуга, чрез анонимна комуникация и използване на собствен блокчейн.

След като средствата са преминали през няколко анонимни сметки, криптовалутите в крайна сметка ще направят своя път към европейските борси, които имат връзки с базирана в САЩ банка, където те ще бъдат конвертирани в щатски долари.

Подобно на Северна Корея, както в Русия, така и в Иран се казва, че се използват криптовалути, за да избегнат международните икономически санкции. Миналия месец Иран пусна първите подробности за собствената си родна цифрова валута, Rial.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света