НАЧАЛО Други

Северна Корея избягва американските санкции, използвайки криптовалути

СЕП. 25, 2018 09:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Северна Корея избягва американските санкции, използвайки криптовалути

Северна Корея, според съобщенията, засилва използването на криптовалути, за да избегне икономическите санкции на САЩ.

 


Също така се твърди, че страната развива свой собствен крипто актив, за да подпомага по-нататъшното преместване на пари през границите, според дуо анализатори на финансовото разузнаване от Вашингтон.

Според подробно интервю с базираната в Хонг Конг бизнес публикация Asia Times независимите финансови анализатори Лурд Миранда и Рос Делстън смятат, че Северна Корея използва криптовалути, за да заобиколи икономическите санкции на САЩ.

Международните престъпници навсякъде предпочитат криптовалутите и КНДР [Демократична народна република Корея] не е изключение. Криптовалутите имат допълнителното предимство за КНДР, че ще им предоставят повече начини за заобикаляне на санкциите в САЩ. Те могат да направят това чрез използването на множество международни обмени, смесване и преместване на услуги - отразявайки цикъла на изпиране на пари.

Двамата анализатори обясняват, че Северна Корея ще използва "миксер", за да премести криптовалутите по начин, който им покрива следите, което често включва изпращането на същия тип крипто до оригиналния източник.

"Това е равносилно да искате да обмените $ 100 и да получите в различни деноминации общо $ 100", казаха те.

Освен това Миранда и Делстън предупреждават, че КНДР може да премине към различна криптовалута, за да заличи още повече източника на средства.


След поведението на Иран, Северна Корея също може да работи за създаването на своя собствена криптовалута с цел избягване на икономическите санкции.


Миранда и Делстън предполагат, че "собствената им криптовалута би улеснила и способността им да откриват онлайн сметки под прикритие,  използвайки анонимна комуникация, за да прикрят местоположението на потребителя и използването му в интернет".

Двамата анализатори смятат, че КНДР би могла да създаде свои собствени портфейлни услуги, така че да може да прехвърля средства към и от европейски сметки, които не съдържат лична информация, с цел да се скрие страната на произход на фонда.

Например КНДР може да отвори онлайн портфейл с помощта на руска услуга, да прехвърли криптовалутата си в услуга на портфейла в България и след това да я прехвърли отново в гръцка портфейлна услуга, чрез анонимна комуникация и използване на собствен блокчейн.

След като средствата са преминали през няколко анонимни сметки, криптовалутите в крайна сметка ще направят своя път към европейските борси, които имат връзки с базирана в САЩ банка, където те ще бъдат конвертирани в щатски долари.

Подобно на Северна Корея, както в Русия, така и в Иран се казва, че се използват криптовалути, за да избегнат международните икономически санкции. Миналия месец Иран пусна първите подробности за собствената си родна цифрова валута, Rial.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света