НАЧАЛО Крипто Крими

Северна Корея за прехвърлили над $600 милиона в криптовалути от кибер кражби

МАР. 9, 2019 17:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Северна Корея за прехвърлили над $600 милиона в криптовалути от кибер кражби

Последните доклади показват, че столицата на Северна Корея, Пхенян, е получила приблизително $670 милиона в чуждестранни валути, както и криптовалути.


Както съобщава азиатската медия Nikkei, това се извършва с помощта на киберпрестъпници, които са зависими от технологията блокчейн, за да останат непроследени.

Съветът за сигурност на Обединените нации разказа това на комисията по санкциите на Съвета за сигурност на Северна Корея в годишен доклад, проведен от ООН.

В стремежа си да ограничи възможностите на Северна Корея да премине през закона, групата на ООН разкрива, че други щати в страната (Северна Корея), с помощта на корейските демократични републики и други правителствени организации, получават информация за тези кибернетични кражби. чрез средство за обмен.

По думите им:
Държавите-членки увеличават способността си да улеснят обмена на информация относно кибератаките от Корейската народнодемократична република с други правителства и със собствени финансови институции.

Предполага се, че в резултат на икономическите наказания, разработени около ядрените и ракетните усилия на страната, износът на въглища, един от най-силните финансови ресурси на страната, е преустановен.

Резултатът от тези случаи на кибер атаки, за които се твърди, че се извършват от Северна Корея, според съобщенията води до кражба на информация на няколко интернет потребители. По-точно, южнокорейският сайт за електронна търговия, известен като Interpark, твърди, че регистрира кражба на над 10 милиона потребителски данни, а южнокорейското правителство смята, че тези атаки са извършени от Северна Корея в опит да се получи информация, чуждестранни и дигитални валути.

Съветът може да бъде цитиран:

Виртуалните валути предоставят на Корейската народнодемократична република повече начини да избегнат санкциите, тъй като те са по-трудни за проследяване, могат да бъдат изпирани многократно и са независими от правителствената регулация.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света